2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

HELSİNKİ’DE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

HELSİNKİ’DE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER
Finlandiya’nın sadece politik başkenti değil iş, eğitim, kültür, sanat, araştırma ve daha birçok konuda merkez şehri olan Helsinki Talin, Stockholm ve St. Petersburg gibi şehirlerin hemen yanı başında yer alıyor. Görkemli binalar, geniş yeşil alanlar ve birbirine köprülerle bağlı 300’den fazla ada ile Helsinki rüya gibi günler vaat ediyor. Peki Helsinki seyahatinde nereleri gezip görmeli? Sizler için sıraladık;
ALEKSANTERİNKATU CADDESİ
Bildiğiniz üzere biz seyahatlere biraz hızlı başlamayı severiz. Helsinki’de alışverişten, eğlenceye, restorandan ticarete birçok şey için kalbin attığı caddelerden biri Aleksanterinkatu Caddesi’dir. Helsinki’de bir Beyoğlu atmosferi yaşamak isteyen herkesin mutlaka uğraması gereken yer burası. Caddenin ortasından geçen nostaljik tramvay ile caddeyi baştan sona hiç yorulmadan gezebilirsiniz.
Aleksanterinkatu
SENATO MEYDANI
Şehrin en önemli ve en tarihi meydanı olan Senato Meydanı, ev sahipliği yaptığı çok sayıdaki tarihi yapı ile ön plana çıkar. Aleksanterinkatu Caddesi’ni baştan başa yürüdüğünüzde ulaşabileceğiniz Senato Meydanı’nda bulunan Protestan Katedrali, Fin Senatosu ve Helsinki Üniversitesi binası görülmeye değerdir. Ayrıca Aleksanterinkatu Caddesi’nin sonundan Senato Meydanı’na kadar yürüyeceğiniz yolun sol tarafında göreceğiniz binaların birçoğu Fin tarihine dair ipuçları bulabileceğiniz mimari tasarımlara sahiptir.
Senato_Meydani
ULUSAL SANAT MÜZESİ
Ateneum Müzesi olarak da bilinen Ulusal Sanat Müzesi, Fin sanatının en sevilen klasik eserlerine ev sahipliği yapar. Müze aynı zamanda koleksiyonlar açısından Helsinki’nin en kapsamlı müzesi olma özelliği taşır. Eğer yeterli zamanı bulursanız, müzede bulunan 17, 18, ve 19. Yüzyıldan kalan 20 binden fazla eseri tek inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Helsinki Sanat Akademisi’ni de bünyesinde barındıran müzenin sadece dış cephesi bile etkilenmenize yetecektir.
Helsinki_ulusal_sanat_müzesi
SUOMENLİNNA (FİN KALESİ)
18.Yüzyılda denizden gelen Rus saldırılarını kesmek amacıyla inşa edilmiş olan kale, Helsinki’de turistler tarafından en çok ilgili gösterilen noktalar arasındadır. Yaklaşık 20 dakika süren bir feribot yolculuğuyla kolayca ulaşılabilen kale, bugün bir kafe, bir restoran ve bir savaş müzesine ev sahipliği yapar. Aynı zamanda muhteşem bir manzaraya sahip olan kale, gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından yürüyüş ve keyifli zaman geçirmek adına oldukça ilgi görüyor.
Fin_Kalesi
PAZAR MEYDANI
Liman kıyısında bulunan ve bahar aylarında aktif olan Helsinki sokak pazarı, liman bölgesinde bulunuyor. Helsinki’ye seyahat eden hemen herkesin uğradığı bu pazar, konumlandığı Arnavut kaldırımlardan oluşan meydana da adını vermiş. Zaman geçirmekten hayli keyif alacağınız pazarda, giyimden hediyelik eşyaya aradığınız birçok şeyi bulabilirsiniz.
Pazar_Meydani
ULUSAL MÜZE
Helsinki turunuzun mutlaka bir anına sıkıştırmanız gereken yerlerden biri de Ulusal Müze’dir. Fin tarihine dair hemen her şeyi görebileceğiniz kapsamlı koleksiyonlara sahip olan müzenin hakkını 1 gün de vermek gerçekten zor. Fakat Helsinki’ye kadar gelmişken burayı görmeden dönmek olmaz. Romantik stilde 1912 yılında inşa edilen ve bir kiliseyi andıran müze, aynı zamanda Helsinki’nin en etkileyici yapıları arasındadır.
Ulusal_Müze
MERKEZ PARK
Helsinki şehir merkezinin sağ tarafında bulunan 10 kilometrekarelik yeşil alan, Merkez Park olarak adlandırılıyor. Gölleri gibi muhteşem doğasıyla da ünlü Helsinki’de sakin, huzurlu ve doğanın kalbinde birkaç saat geçirmek isteyenler Merkez Park’a mutlaka uğramalı.
Merkez_Park
YER ALTI KAYA KİLİSESİ
Temppeliaukio Kilisesi olarak da bilinen Kaya Kilisesi, Helsinki’nin en ilginç mimari yapısı olarak kabul ediliyor. Mimar Timo&Tuomo Suomalainen kardeşlerin imzasını taşıyan kilise oyma yöntemiyle yerin altına inşa edilmişse de aydınlanma tamamen gün ışığıyla sağlanıyor. Üst bölmelerden kiliseye süzülen ışık aydınlatmanın yanı sıra muhteşem bir görsellik de sağlıyor. Kilise muhteşem akustiği nedeniyle sık sık klasik müzik konserleri için de kullanılıyor.
Temppeliaukio





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder