2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Uludağ rehberi, yeni başlayanlar, ilk kez gidecekler için

Uludağ’a ilk kez giderken bilinmesi faydalı olacak ne varsa yazmaya çalışacağız.
Gitmeden Önce: Kılık kıyafet en önemli konu. Üstünüze sıcak tutan ve terlediğinizde bunu dışarı atabileceğiniz giysiler en güzeli. Ama bu gibi ekipmanlar genellikle çok pahalı oluyorlar. Ve ilk sefer için, en azından devam edip etmeyeceğinizi anlayıncaya kadar böyle bir masrafa girmenize gerek yok. Üst için bir termal atlet, üstüne bir polar sweat, onun üstüne de su geçirmez bir mont gayet güzel bir kombinasyon olur. Alt için de rüzgar ve su geçirmeyecek bir pantolon. Eğer ben yetenekliyim çabuk öğrenir fazlaca düşmem diyorsanız en azından diz ve popo kısmı wind stopper özelliğine sahip polar bir pantolon da iş görür.

Uludağ’a Giderken: Eğer günü birlik veya hafta sonu için için gidiyorsanız tur şirketleri ile gidebilirsiniz. Evinize yakın bir noktadan alıp Uludağ merkeze veya otelinize kadar götürürler sizi. Tur şirketi bulurken google size yardım edebilir. “uludağ kayak turu” diye arattığınızda farklı iller için farklı turlar bulabilirsiniz.
Gelelim toplu taşımacılıkla kendi imkanları ile gideceklere. Bursa terminale kadar geldiğinizi varsayıyorum. Buradan terminalin ön tarafına geçerseniz belediye otobüslerini görebilirsiniz. Bu aşamada 2 seçeneğiniz var:
Teleferik:Belediye otobüsü ile Teleferik’e gidip oradan teleferikle önce Kadıyayla’ya çıkıyorsunuz. Orada bir teleferikten inip başka bir teleferikle Sarıalan’a çıkıyorsunuz. Bu yolculuk 10ardan 20 dakika kadar sürüyor. Beklemeleriyle 30-40 dakikayı bulabilir.  Sarıalan’dan da dolunca kalkan dolmuşlarla Uludağ 1. bölge merkeze gidebilirsiniz. Yolculuk eğer şanslıysanız bol manzaralı, değilseniz bol sisli olabilir. Ücreti teleferik için 2011 itibariyle 7,5 lira, dolmuş da 3 lira.

Dolmuş:Belediye otobüsü ile Tophane’ye gidip oradan dolmuşlara binebilirsiniz. Dolmuşlar yine 1. bölge merkeze kadar ulaştırıyor sizi. Bunların ücreti de 10 lira.

Taksi: Bir taksicinin dediğine göre teleferik civarından Uludağ’a çıkmak 85 liraymış. Ama bu başka bir arkadaşın söylediğine göre de Bursa’da taksicilerle pazarlık yapılabiliyormuş. Terminalde bir taksici de 100 lira ile kapıyı açmıştı bize.

Ekipman kiralamak: Uludağ’a ulaştığımıza göre artık bir kayma ekipmanı kiralamamız gerekiyor. Eğer otelde kalıyorsanız otellerin içinde kayak odaları var. Buralardan kayak kiralayabilirsiniz. Eğer kıyafetiniz yoksa, buralardan kıyafet de kiralayabilirsiniz. Eğer oteliniz kayak yapacağınız yere uzaksa malzemeleri otelden kiralayıp yol boyunca taşımanıza gerek yok. 1. bölge merkezinde tonlarca ekipman kiralayan yer var. Zaten siz yaklaştığınız anda birileri gelip size 25 lira, 20 lira, 15 lira şeklinde fiyatlar önerecektir. İlk sefer için aradaki farkı çok anlayamayacağınız için hoşunuza giden uygun bir tanesinden kiralayın. Boyunuzu, yaşınızı, tecrübenizi soran bir yere denk geldiyseniz, normalden biraz daha fazla para ödüyor ama en doğru olmasa da doğruya çok yakın bir ekipman kiralıyorsunuz demektir.


Telesiej, teleski: Bu bölüm fazlasıyla kafa karıştırıcı olabilir. Öncelikle ikisi arasındaki farkı söyleyelim. Telesiej denilen şey üzerine oturularak yukarılara çıkılan taşıma aracı. Teleski ise poponuzdan sizi destekleyip çekerek yukarı çıkartır. Teleskide ayaklar yerdedir ve ilk denemelerde zirveye çıkamadan düşmek çok olasıdır. Tavsiyemiz ilk gün için güzel bir telesiej bulup onunla yukarı çıkıp kayarak inmek ve tecrübe edinmek.


SkiPass: Teleski ve telesiejleri kullanabilmek için skipass denilen bir kart alınıyor. Bu kartlar 1, 5, 10 çıkışlık veya 4 saatlik, 1 günlük, 2 günlük şeklinde satılıyorlar. Eğer kaldığınız otelin anlaşması varsa özel bir telesiej/teleskide geçerli skipassi veya tamamında geçerli olanı %50 indirimli alabilirsiniz. Tek yerde geçerli olanlar 17 yerde geçerli olana göre biraz daha ucuz oluyorlar. Ekonomi yapmak için en azından ilk gün tek yerde geçerli bir skipass alıp, ilk gün sonunda kayabilme durumunuza göre ikinci gün için 17 noktada geçerli olandan veya yine ilk günkü gibi tek yerde geçerli olandan alabilirsiniz. Bu kısım tamamen yeteneğinizle alakalı.
Uludağ’a giderken bunları bilmek hayat kurtarmasa da sizin için artısı olacaktır. 





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder