2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Kışı Sevmeyenleri Bile Yerinden Kaldıracak Manzaralar

Kışı Sevmeyenleri Bile Yerinden Kaldıracak Manzaralar
Kış mevsimi geldi mi herkesin üstüne bir ağırlık çöker. Dışarıda kar yağsın, yağmur yağsın ama ben sıcacık evimde oturayım, filmimi izleyeyim, çayımı - kahvemi yudumlayayım der. Kısaca kış geldi mi, kar yağdı mı bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın moduna girer birçok insan.

Oysaki habersizdirler onlar kar yağınca şehirlerin ve doğanın ayrı bir güzelliği olduğundan. Öyle manzaralar vardır ki sadece kış aylarında kar yağdığında masal kitaplarından fırlamış gibi olurlar.

1 - Kolorado / Amerika

dünyadan kış manzaralarıAmerika'nın orta - batı bölgesinde yer alan Kolorado bölgenin en yüksek rakımına sahip eyalet. Yüksek olması ile de özellikle bulutsuz akşamlarda Samanyolu'nun eşsiz güzelliğini gözler önüne seriyor.

2 - Bern / İsviçre

dünyadan kış manzaralarıBirçok önemli yapıya da ev sahipliği yapan Bern şehri her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip. Ancak kış aylarında bembeyaz karlarla kaplı bu şehri mutlaka keşfetmelisiniz.

3 - Lofoten Adaları / Norveç

dünyadan kış manzaralarıLofoten, Norveç'in masallar diyarı olarak adlandırılan yerleri arasında ilk sırada yer alıyor. Kış aylarını, bembeyaz kar örtüsünü bile sevmeyenleri yerinden kaldırıp bu topraklara getirmeye yetecek kadar güzel bir manzaraya sahip.

4 - Bergen / Norveç

dünyadan kış manzaralarıŞehrin her yerinde karşımıza çıkan sivri çatılı, rengarenk kuzey evlerinin bembeyaz bir örtü ile kaplandığı yer Bergen.

5 - Amsterdam / Hollanda

dünyadan kış manzaralarıHer yanı kanallarla çevrili bisikletlerin özgür şehri Amsterdam sokakları beyaza büründüğünde tıpkı bir masal kitabından fırlamış gibi.

6 - Stonehenge / İngiltere

dünyadan kış manzaralarıEski İngilizce'de "asılı taşlar" anlamına gelir Stonehenge, Neolitik taş devri ile Bronz çağı arasında en az 5 kademede oluşan bir anıttır. Bu yapı, astronomi, astroloji, geometri, meteoroloji ve paganizmle ilişkilendirilmekte.

7 - Niagara Şelalesi / Amerika

dünyadan kış manzaralarıKuzey Amerika'nın en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yıl önce Kuzey Kutbu'ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerle oluşmuş. Niagara Şelalesi 1932 yılında tamamen donarak bir buz kütlesi olmuştur.

8 - Erebus Dağı / Antartika

dünyadan kış manzaralarıAntarktika'daki Ross Adası'nın batısında bulunuyor ve dünyadaki etkin yanardağlar arasında en güneyde yer alıyor. Ross Adası'nı oluşturan dört yanardağ arasında Erebus dışındakiler, sönmüş yanardağlar olarak kayıtlara geçmiş.

9 - Fuji Dağı / Japonya

dünyadan kış manzaralarıTepesi her daim karlı olan 3.766 m. yüksekliğiyle Japonya'nın en yüksek dağı olan Fuji, aynı zamanda etkin bir yanardağ olarak kayıtlara geçmiş. Ancak 1707-08 yıllarındaki patlamasından bu yana herhangi bir volkanik etkinlik göstermemiş.

10 - Tadami Nehri / Japonya

dünyadan kış manzaralarıAgano Nehri'nin bir kolu olan Tadami Nehri Japonya'nın en büyüleyici manzaralarından birine sahip. Özellikle doğanın bembeyaz bir örtüye büründüğü zamanlarda.

Bonus: Taşkale / Karaman

Karaman
Karaman'ın 45 kilometre doğusundaki Taşkale, bir kaya kütlesine oyulmuş 250'nin üzerinde ambarıyla ünlü.Taşkale Tahıl Ambarları kaya kütlesinin içindeki serin ve kuru ortam zamanı yavaşlatıyor, tahıllar buralarda yıllarca bozulmadan kalıyor. Kar yağınca da Taşkale göz alıcı bir güzelliğe bürünüyor.





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder