2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Vietnam ziyaretinizde görmeden dönmemeniz gereken 5 yer!

Vietnam’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer
Güneydoğu Asya seyahat için muhteşem bir yer. Gezginlere, sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanında uygun bütçelerle muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Ama Güneydoğu Asya’nın hiçbir ülkesi Vietnam’la fiyat/kalite oranı anlamında  boy ölçüşemez. Konaklamadan, yemek ücretlerine kadar ziyaretçilerine çok uygun fırsatlar sunan bir ülke.
Tarihte adı savaşlarla, popüler kültürde ise savaş filmleriyle anılan Vietnam, seyahatseverler tarafından mutlaka keşfedilmesi gereken bir ülke.
İşte Vietnam ziyaretinizde görmeden dönmemeniz gereken 5 yer!

Hoan Kiem Gölü

Hoan Kiem Gölü, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de bulunuyor. Birbirinden ilginç efsane ve hikayelere konu olan bu göl, Vietnamlılar için neredeyse kutsal kabul ediliyor. Eğer Vietnam’ı ziyaret etme şansına sahip olursanız sabah erken saatlerde Hoan Kiem Gölü çevresinde mutlaka bir gezintiye çıkın. Günün bu vaktinde  gölün etrafında koşu, fitness, Tai-Chi gibi aktiviteler yapan çılgın kalabalıklarla karşılaşacaksınız.
hoan_kiem_vietnam

Fansipan Dağı

Kuzey Vietnam’da bulunan Fansipan Dağı’na Hanoi’den bir trene binerek ve sonrasında dağ yollarına muhteşem minibüs yolculuğu yaparak ulaşabilirsiniz. Vietnam’ın en yüksek noktası (3.143 metre) olan Fansipan Dağı’nı görmek için emin olun bu yolculuğa değer.
Eğer doğa ve macera tutkunu bir insansanız Fansipan dağları trekking tutkunları için muhteşem fırsatlar sunuyor. Yaz aylarının oldukça yağmurlu geçtiği bölge, nisan ve ekim aylarında  ziyaret etmek için oldukça uygun.
fansipan_vietnam

Halong Bay (Azalan Ejderhalar Körfezi)

Hanoi’den yaklaşık dört saat uzaklıkta bulunan Halong Bay, Vietnam’a giden bir seyahatseverin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Vietnam kültüründe ejderhaların Vietnamlıları savaşlardan koruduklarına inanılıyor. Tarihinde sürekli savaşlarla yaşamış bir ülke olmaları dolayısıyla ejderhalara karşı böyle bir inanç geliştirilmiş. Halong Bay Körfezi’ni önemli kılan unsurlardan biri denizin içerisinden yükselen binlerce dik kayalığın ejderhaların sırtı olduğuna inanılması.
UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Halong Bay Körfezi’nde turistler için tekne turları düzenleniyor. Ayrıca restoran olarak hizmet veren guletlere de binebilir birbirinden leziz deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Yapacağınız körfez turunda denizin üzerinde yüzen birçok mahalleyle karşılaşmak sizin için oldukça ilginç olacak.
halong_bay_vietnam

Kızıl Kum tepeleri

Vietnam’ın MUI Ne bölgesinde bulunan kızıl kum tepeleri görülmeye değer yerler arasında yer alıyor. Sahip olduğu dingin atmosferi ile ve ilginç jeolojik yapısıyla birçok turist için cazibe merkezi. Özellikle güneşin batışı sırasında kum tepelerinin kızıla dönüşmesi ziyaretçilere enfes bir manzara sunuyor. Bir motorsiklet kiralayarak kum tepelerinin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Kum tepeleri ziyaretinden sonra bölgede bulunan en güzel plajlarda serinlemeyi ihmal etmeyin!
kum_tepeleri_vietnam

Saigon

Yeni ismi Ho Chi Minh olan Saiogon, kalabalık nüfusuyla Vietnam’ın en büyük şehirlerinden biri. Kalabalık olması nedeniyle şehirde motosiklet kullanımı oldukça yaygın. Şehirde kayıtlı motosiklet sayısı 5 milyonu buluyor.
Vietnam’ın başkenti Hanoi, daha çok finans merkezi konumunda. Saigon ise Savaş Kalıntıları Müzesi ve tünelleriyle Başkent Hanoi’den sonra mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer alıyor. Çünkü bu motosiklet cenneti, Vietnam’ın kendine özgü dinamizmini en iyi yansıtan şehirlerden bir tanesi.
saigon_vietnam




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder