2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Meşhur özgürlük anıtları!

Meşhur özgürlük anıtları!
Her ülkenin özgürlük ve bağımsızlığını simgeleyen çeşitli anıtları, heykelleri ya da kutsal saydıkları mekânları var. Seyahatleriniz sırasında gezdiğiniz ülkenin kültürünün derinliklerine inmek, o ülkede yaşanan özgürlük savaşlarını daha iyi anlamak için bu kutsal alanları gezmenizde fayda var. İşte bu ülkelere gittiğinizde mutlaka gezmeniz gereken özgürlük simgeleri...
  • Amerika – Özgürlük Anıtı


Özgürlük anıtı deyince ilk akla gelenlerden biri elbette tüm dünyada özgürlüğün simgesi kabul edilen ve ABD’nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Fransa tarafından hediye edilen Özgürlük Heykeli (Statue of Liberty). Parisli sanatçı Frederic-Auguste Bartholdi tarafından tasarlanmış ve parça parça New York’a taşınmış bu heykel, Amerika’nın da simgesi kabul ediliyor. Heykelin iç kısmındaki taşıyıcı çelik iskelet ise Eyfel Kulesi’ni yapan Gustave Eiffel tarafından yapılmış. Turistlerin New York’a geldiklerinde ilk görmek istedikleri yerlerden biri olan bu New York limanına hakim bir manzarası da oldukça büyüleyici. Eskiden taç kısmına kadar çıkılabilen heykelin maalesef 11 Eylül saldırılarından sonra sadece temel bir kısmı ziyaret edilebiliyor. Heykelin sol elinde bulunan tabletin üstünde 4 Temmuz 1776 Bağımsızlık Bildirgesi’nin tarihi yazıyor. Sol elinde tuttuğu meşale de ise 1986 yılında yenisi ile değiştirilmiş. Orijinal meşale Statue of Liberty Museum’da heykele ait afişlerle birlikte sergileniyor. Bu arada heykel yapımı esnasında Singer Dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer’in dul eşi Isabelle Eugenie Boyer heykel için modellik yapmış.

  • Küba - La Estatua de la República


Özgürlük şarkıları ve simgeleri saymakla bitmeyen ülke Küba’da birçok özgürlük simgesi ile karşılaşmanız mümkün. Şehir başlı başına özgürlük kokuyor. Havana'nın simge yapılarından biri olan Capitolio da bunlardan biri. ABD'nin Washington D.C şehrindeki Kongre Binası'na olan benzerliğiyle dikkat çeken yapı, 1959 yılına kadar hükümetin yönetim merkezi olarak kullanılmış. 92 metre yüksekliğinde olduğundan şehrin birçok noktasından rahatlıkla görülebilir. Diğer bir önemli özelliği ise dünyanın kapalı alanda bulunan en büyük üçüncü heykelini içinde barındırıyor olması. Kubbenin altında yer alan 25 karatlık bir elmas replikası, tavan işlemeleriyle dikkat çeken koridor Salon de los Pasos Peridos ve altın kaplamalı La Estatua de la República (Özgürlük Heykeli) içeride ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca Havana’daki tarihi Devrim Meydanında yer alan Jose Marti Anıtı da görmeden geçmemeniz gerekenler arasında. Anıt Küba ulusal kahramanı Jose Marti ‘nin hayatından kesitler sunuyor.
  • Fransa - "Marianne"
Fransa’ya geldiğinizde "Marianne" simgesiniz sıkça görmeniz olası. Zira bu simge Fransa İhtilali'nin, "özgürlük, eşitlik ve kardeşliğin" simgesi olan isimsiz bir halk kadını. Daha sonra "Marianne" ismi verilen bu kadının resmi paralara, pullara basılıyor. Heykeli resmi dairelere konuluyor. Sokakları süslüyor. Fransa'da 1792 yılında Birinci Cumhuriyet kurulunca çıkarılan bir kararname ile devlet mühründen ve devleti temsil eden tüm resim ve belgelerden kralın görüntüsünün silinmesi emredildi. "La France"ın elinde mızrak taşıyan, antik "anonim" bir kadın figürü ile temsili kararlaştırıldı. Göğsünü tüm Fransızları korumak için açmış bulunan, başında (Fransızların bonnet dedikleri) iki kulağı kapayan bir "Frigya Külahı" taşıyan anonim kadın imajı böyle doğmuş. Aynı yıl Fransa'nın güneyinde yaşayan Guillaume Lavabre isimli bir söz yazarı "Occitane" lehçesi ile bestelediği ve bu isimsiz kahramana övgüler yollayan şarkısına "La Garisou de Marianno" adını verdi. Halkın çok benimsediği bu şarkı dillerde dolaştı ve isimsiz kahramanın da "Marianne" olarak anılmasına neden oldu. Marianne'nin ilk büstünü heykeltıraş Jean - Antoine Injalbert (1871 - 1940) yapmış. Bu büstü ve "Marianne" simgesini Fransa’da başınızı nereye çevirirseniz çevirin görmeniz mümkün.

  • İtalya - Vittorio Emanuele II Abidesi


Roma’nın ünlü anıtlarından olan Vittorio Emanuele II Abidesi, şehrin en haraketli meydanlarından Piazza Venezia’da (Venedik Meydanı) yer alıyor. Altare della Patria olarak da bilinen anıt, Giuseppe Sacconi tarafından Birleşmiş İtalya Krallığı’nın ilk kralı II. Vittorio Emanuele’yi onurlandırmak için 1885-1911 yılları arasında yapılmış. Aynı zamanda I. Dünya Savaşı sonrasında inşa edilen Meçhul Asker Mezarlığı'nı da yer alıyor. Bu nedenle İtalya2nın bağımsızlık günü ve diğer önemli günleri bu yapıda düzenlenen törenlerle anılıyor. Neoklasik mimari özelliklerinin görülebileceği 135 metre genişlik ve 70 metre yükseklikteki anıtta yer alan iki çeşme, Adriyatik kıyısındaki Lion of San Marco ve Tiren Denizi kıyılarını temsil ediyor. Vittorio Emanuele II Abidesi’nin alt kısmında İtalya Birleşme Müzesi (Museum of Italian Unification) var. Abidenin üst bölümündeki seyir terasından dilerseniz Roma’nın güzel manzarasını seyredebilirsiniz.
  • Barselona -  Fossar de les Moreres


Oldukça sade bir mimariye sahip olan Santa Maria Del Mar Kilisesi’nin Katalanlar için özel bir anlamı var. 1714’de Barselona yenilgisinde ölen savaşçıların bir kısmı hemen bu kilisenin yanı başında öldürülmüş ve sonrasında buraya defnedilmiş. Şimdi bu alanda, üzerinde hiç sönmeyen bir meşalenin bulunduğu, Fossar de les Moreres adı verilen sade bir anıt duruyor. Ölenlerin kanlarının oluk oluk aktığını simgelemek için, anıtın bulunduğu meydanın zemini anıta doğru eğimli biçimde yapılmış.





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder