2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ZARİF VE SOĞUK VİYANA

ZARİF VE SOĞUK VİYANA
Hemen her şehrin insana benzeyen bir özelliği bir karakteri vardır. Ya da biz hemen yapıveririz bu tür yakıştırmaları. Kimi şehirler için romantik deriz, kimi şehirler için gizemli, kimileri içinse çekici.. Uzar gider bu liste.. Kimi şehirlerin karakteri ise nettir. Deyim yerindeyse tüm insanlık ortak bir yakıştırmada ortak bir kanıya varmıştır. Bu şehirlerden biri ise Viyana’dır ve biz bu şehirden bahsederken “zarif” ve “soğuk” deriz. Ayak bastığınız anda karşılaştığınız ayrıntılarda eğer sanat varsa zarafeti, barok yapıların gölgesindeyseniz soğukluğu ikisi ile bir aradaysanız da tarifi zor olan bir Viyana atmosferini yaşarsınız. Peki, bu duyguları daha anlamlı kılmak için görmeniz gereken yerler nerelerdir Viyana’da? Sizler için sıraladık;
İSPANYOL BİNİCİLİK OKULU
Dünyanın en eski kraliyet binicilik okulu Viyana’da bulunuyor. Görkemli bir barok yapının içinde bulunan binicilik okulu, ziyaretçiler tarafından derslerin ve performansların izlenmesi için de kullanılmaktadır. Yaklaşık 1000 kişinin aynı anda performans izleyebildiği okulu yılda ortalama 250 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.
İspanyol_binicilik_okulu
GRABEN
Viyana’nın en ünlü ve en gösterişli caddelerinden biri olan Graben, şık ve ihtişamlı oluşunun yanı sıra tarihsel açıdan da hayli köklüdür. Onlarca outlet, kafe, restoran ve pupların bulunduğu cadde, görkemli birçok yapıyla çevrelenir ve çoğu turistik nokta için de mihenk noktası olma özelliği taşır. Tam orta noktada bulunan Veba heykeli ise oldukça ilgi çekicidir. Hatta hikayeye göre geçmiş zamanda veba nedeniyle hayatını kaybeden Viyanalılar, bu heykelin bulunduğu noktanın altına defnedilmiş. Bu özelliğiyle heykelin Viyana sakinleri tarafında da hayli ilgi gördüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.
Graben
AZİZ STEPHAN KATEDRALİ
Viyana denilince akla ilk gelen görkemli yapıların başında hiç şüphe yok ki, Aziz Stephan Katedral’i gelir.  Viyana’ya kuş bakışı baktığınızda ilk göreceğiniz yapı olma özelliği de taşıyan Aziz Stephan Katedrali, şehrin en merkez noktasına bulunur ve roma gotik mimarinin yeryüzündeki en güzel örneklerinden biridir. Avusturya Dükü Rudolf tarafından yaptırılan katedrali herhangi bir ücret ödemeden gezebilir, 21 ton ağırlığındaki dev çanını görmek için en üst noktasına çıkabilirsiniz.
HORFBURG SARAYI
Viyana’nın en turistik noktaların biri olan Horfburg Sarayı’nı gezebilmek için belirli bir miktar ödeyerek bilet almanız gerekiyor. Oldukça görkemli bir yapı olan bu kışlık sarayı ziyaret ettiğinizde aynı zamanda İmparatorluk Sarayı ve Sisi Müzesini de görme şansı yakalamış olacaksınız.
hofburg_Sarayi
BELVEDERE SARAYI
Horfburg Sarayı gibi Belvedere Sarayı da turistler tarafından oldukça ilgi gören bir yapıdır. Sarayın anlam ve önemi Türk turistler için hayli manidardır. En güçlü Osmanlı kuşatmasından kurtulan Viyana’nın bu savaşın komutanı Savoy’a armağan ettiği yapı, aynı zamanda Savoy’un savaş sonrası elde ettiği kişisel ganimetleri sakladığı yer olarak da bilinir.  Bu ganimetlerin çoğu günümüzde hala bu sarayda sergilenmektedir.
Belvedere_Sarayi
OPERA BİNASI
Viyana’ya gidip de görmeden dönmek olmaz diyeceğiniz ve gönül rahatlığıyla zaman ayıracağınız yapılan başında Opera Binası gelir. Uzmanları tarafından dünyada operanın merkezi olarak kabul edilen bu yapıda Viyana Devlet Operası’nın performansını izlemek isterseniz aylar öncesinden bilet almanız gerekir. Sadece bu yapıyı gezip, havayı teneffüs etmek yeterlidir derseniz de rehber eşliğinde düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Opera Binası’nı gezerken Viyana’ya neden sanatın başkenti denildiğini de net bir şekilde görme şansı yakalayacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.
Opera_Binasi
BİZDEN ÖNERMESİ; HUNDERTWASSER EVLERİ
Dünya’ya örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini kendi gözlerinizle görmek isterseniz Hundertwasser Evleri’ni mutlaka görmelisiniz. Şehir merkezine çok da uzak sayılmayan ve alt gelir grubunun yaşadığı Hetzgasse bölgesinde bulunan eski evler ünlü mimar Hundertwasser öyle eğlenceli bir şekle büründürülmüş ki, evleri yıkıp yeniden yapmaya hiç gerek kalmamış. Hatta ortaya çıkan tablo güzelliğiyle çok sayıda turist dahi çekmeye başlamış. Eğer zaman bulursanız Hundertwasser evlerini mutlaka görün.
Hundertwasser_evleri






Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder