2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünyanın en nefis sokak lezzetleri

Dünyanın en nefis sokak lezzetleri
Seyahatleriniz sırasında midenizin götürdüğü o yolu izlemeyi seviyor musunuz? Büyülendiğiniz yapıları, sokakları, meydanları izlerken aynı zamanda bulunduğunuz destinasyonun sokak lezzetlerini de tadabilirsiniz. Şehirle bütünleşmiş olan bu sokak lezzetlerine kısa bir yolculuk yapalım mı? İşte gittiğiniz şehirde mutlaka tatmanız gereken sokak lezzetleri…
  • Brüksel

Avrupa Birliği’nin beşiği olan Brüksel her ne kadar soğuk ve bürokratik bir havaya sahip olsa da renkli kültürel dünyası, yaratıcılığı ve çeşitliliğiyle bu imajını yerle bir etmeyi de çok iyi başarıyor. Sadece şık restoranları ile değil sokak lezzetleri ile de sizleri mutlu edecek bir şehir burası. Özellikle sokaklarında sıkça göreceğiniz külahta servis edilen bol ketçap ve mayonezli kızarmış patatesine bayılmamanız mümkün değil. Bir patates kızartması ne kadar lezzetli olabilir ki dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak patates kızartmalarının birkaç özelliği var. Birincisi Bintje isimli kızartamaya en uygun patates türünü kullanıyor. 2 kere kızartılan patateslerin kızartma ocaklarının da oldukça geniş olduğunu belirtelim. Belçika’nın dünyaya armağanı waffle da Brüksel’e geldiğiniz zaman tadına doyamayacağınız bir sokak lezzeti olarak karşınıza çıkacak. Sokak aralarında göreceğiniz küçük eski model minibüslerin içinde taze taze hazırlanan waffle’lar özellikle kış aylarında hem içinizi ısıtacak hem de enerji verecek nitelikte.
  • Paris


Mitolojide sanat, moda ve gastronominin tanrıları olsaydı bu üç tanrının da kutsadığı büyülü şehir kesinlikle Paris olurdu. Paris Michelin yıldızlı şık restoranlarının yanı sıra sokak lezzetleriyle de başımızı döndürüyor. Paris’in her biri bir film karesinden çıkmış gibi görünen sokaklarında kaybolurken karşınıza en sık çıkan sokak lezzeti sıcacık krepler olacak. Hatta Paris’in orta yerindeki Rue du Montparnasse isimli sokak krepçiler sokağı olarak biliniyor. Bretagne’dan Paris’e yerleşen Breton (Bröton)’lar bu cadde boyunca her köşeye sevimli küçük krep dükkânları açmışlar. Krep için rotanız artık belli! Krep dışında Fransız ekmeği olarak bilinen baget ekmeğinin arasına canınızın istediği içeriği koydurarak hazırlattığınız sandviçler de sokaklarda sıkça göreceğiniz lezzetlerden biri.
  • Mexico City


Aztek İmparatorluğu'ndan İspanyol rengine, Olmeklerden Mayalara kadar her uygarlığın bıraktığı izlerle büyümeye devam Mexico City, Amerika kıtasının uslanmaz çocuğu. Sokaklarda canlılığın, renkliliğin, yaşama sevincinin buram buram hissedildiği Mexico City’de gezmekten yorulduğunuz anlarda sizi Meksika usulü közlenmiş mısırlar ve taco’lar karşılayacak. Mısır, Meksika mutfağının hemen hemen her tarifinde karşınıza çıkıyor. Taco’lar da mısır ile hazırlanıyor. Meksika usulü közlenmiş mısırın lezzet sırrı ise peynir sosunda saklı. Sour cream ve parmesan peyniri ile lezzetlendirilmiş tadına doyamayacağınız bu sokak lezzetinin ardından yine cips gibi hazırlanan taco’ları da çok seveceğiniz kesin. Vanilya ve avokadonun ‘bolluk’ bölgesi olan Mexico City’de en acılı lezzetlerinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
  • New York


“Amerikan Rüyası”nın başkenti olan New York, gezerken ayaklarınıza kara suların ineceği dinamik bir şehir. Rüyaların gerçeğe dönüştüğü New York caddeleri tüm görsel şöleni ve ruhu ile dünya üzerindeki gerçek lüksün de tanımı aynı zamanda. Bu ışıldayan şehre hakim olan fast food kültürünün de etkisiyle ülkede hamburger ve sandviç çeşitleri, kızarmış tavuk, donut olarak adlandırılan tatlı çörekler gibi farklı sokak yiyecekleri sıkça karşınıza çıkıyor. Hot dog’lar haşlanmış ya da ızgarada kızartılmış sosislerin ekmek arasında ketçap, mayonez, turşu ve tatlı soğan gibi lezzetlerle bir araya gelmesinden oluşuyor. Her köşe başında bulabileceğiniz arabalı hotdog’culardan özel relish soslu hot dog’lar favoriniz olabilir.
  • Vietnam


Antik tapınakları, yeşilin her tonunu içeren ormanları, muson yağmurları, yerel pazarları ile keşfedilmesi çok keyifli bir destinasyon Vietnam. Vietnam’da enfes Wok lezzetlerini son derece uygun fiyatlarla tadabilmeniz mümkün. Bu da lezzet severlerin Vietnam’ı çok sevme sebeplerinden biri. Sokakta ise bambaşka bir lezzet serüveni sizi bekliyor. Pho adı verilen, erişteli çorbalar, Banh adı verilen ekmek ve içerisinde baget ekmeği, havuç turşusu, kişniş, ezme et ve mayonez bulunan Banh sandiviçler de sıkça görecekleriniz arasında. Vietnam’da tam damak zevkinize göre pilav üstü lezzetler bulabilirsiniz. Küçültülmüş pirincin üstünde sosla pişirilmiş kaburga parçalarıyla servis edilen Com tam’ı deneyebilirsiniz. Ayrıca sokaklarda bolca kızarmış kurbağa denemeniz de mümkün.
  • Milano


Genel olarak yemek yemek İtalya’da özel bir ritüel olsa da her şehrinin kendisine özel bir sokak lezzeti var. Özellikle mimarisine doyamayacağınız Milano’daysanız şehrin sokaklarından bir an bile ayrılmak istemediğiniz zamanlarda midenizin çağrısına sokak lezzetleri yetişecek. İtalyanların vazgeçilmezi pizzanın daha küçük ve kapalı versiyonu olan panzerotti tam da sokakta ayaküstü hızlıca atıştırılabilecek bir lezzet olarak öne çıkıyor. İtalya’nın Puglia bölgesinden gelen bu lezzet hem fırında hem de yağda kızartılarak pişiriliyor. Tatlısı, tuzlusu ve daha birçok çeşidi olan panzerotti’yi özellikle Milano Duomo'sunu görmeye gelen herkesin elinde görebilirsiniz. Şehrin en ünlü Panzerotti fırını da Doumo’nun çevresinde bulunan Luini.
  • Tokyo


Japonya’nın başkenti olan Tokyo, hiç uyumayan ve yorulmak nedir bilmeyen bir şehir. Tokyo aynı zamanda Japonya tarihinin ve geleneksel Japonya sanatlarının da doğum yeri. Gezilecek görülecek listesinin hayli kabarık olduğu bu şehrin bu şehrin ritmine ayak uydurmak pek kolay değil. Enerjinizi depolayıp Tokyo'nun her köşe başından yükselen seslerine ve kalabalığına karışın. Midenizin sesini dinlemek istediğinizde ise sokaklar size pek çok seçenek sunuyor. Japonların en popüler sokak lezzetlerinden biri olan ramen özellikle Tokyo’da çok yaygın. Hatta şehirde ramen dükkanlarından oluşan bir Ramen sokağı ve bir de Ramen müzesi mevcut. Ramen, buğday unu ile yapılan ince eriştelerin et veya balık suyunda haşlanmasıyla hazırlanıyor. Ayrıca Tsukiji pazarında onlarca çeşit sokak yemeği de sizi bekliyor.





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder