2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BUNLARI YAPMADAN KAPADOKYA’DAN DÖNMEYİN

BUNLARI YAPMADAN KAPADOKYA’DAN DÖNMEYİN
Sadece eşsiz güzellikteki peribacaları ile değil, ziyaretçisine sunduğu birçok keyifli aktivite ile Kapadokya, yıllardır Türkiye’nin en gözde seyahat rotalarından biri olmaya devam ediyor. Peki, neler yapılabilir bir Kapadokya turunda? Sizler için yerinde deneyimleyerek sıraladık. İşte “Güzel Atlar Ülkesi” Kapadokya’da mutlaka yapılması gerekenler;
PERİBACALARI İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİN
Binlerce yıllık jeolojik oluşumun yeryüzündeki en güzel örneklerinden biri olan Peribacaları, sizler bu eşsiz coğrafyadaki anılarınızı ölümsüzleştirirken hemen yanınızda poz vermek için hazır bekliyor. Hatta siz bu peribacalarının hemen yanına bir de muhteşem Erciyes Dağı manzarası eklemek isterseniz, Nevşehir – Ürgüp otoyolunun Ürgüp girişinde bulunan “Üç Güzeller’i” görmeyi ihmal etmeyin.
Kapadokya_ucguzeller
KAPADOKYA VADİSİNE TEPEDEN BAKIN
Tartışmasız dünyanın en estetik ve sıra dışı coğrafyalarından biri olan Kapadokya’ya bir de tepeden bakmaya ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise rengârenk Kapadokya balonları ile yapacağınız turlar sizi bekliyor. Sabahın ilk saatlerinde, yükselen balonlar yaklaşık 1 saat boyunca Kapadokya’yı yüzlerce metre yükseklikten keşfetmenizi sağlayacak. Hatta gün doğumuna yine yüzlerce metre yükseklikten merhaba deme olanağı bulacaksınız.
GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ
M.Ö IV. yüzyıldan XIII. yüzyıla kadar manastır olarak kullanılan bir yerleşim yeri düşünün. Şimdi bu yerleşim yerinin oyma kaya bloklarından meydana geldiğini düşünün. İçinde kiliselerin, şapellerin, yemekhanelerin ve manastır hayatının parçası olan daha onlarca ayrıntın bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi’ni mutlaka ama mutlaka ziyaret edin.
Göreme_Acik_Hava_Müzesi
YÖRESEL ŞARAPLARI TADIN
Kapadokya bölgesinde, yerel üzümler ve özel fermante yöntemleri ile üretilmiş şarapları tatmayı unutmayın. Yöresel Kapadokya şaraplarını amatör şarap yapım evlerinde bulabilmek mümkün fakat bu işin bölgedeki merkezi “Turasan Şarap Evi”. Ürgüp ilçe merkezinde bulunan Turasan Şarap Evi’nde tadım yapabileceğiniz gibi şarapların yapım süreci ve kullanılan üzüm türleri hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz.  Tatmadan dönmeyin.
Kapadokya_sarabi
KAPADOKYA’YA ÖZGÜ TÜRK GECESİNE KATILIN
Kapadokya’da kimi restoranlar bölgeye özgü kültürün yansıtıldığı çeşitli gösteriler ve gece eğlenceleri ile misafirlerini ağırlıyor.  Bölgeye özgü dansların geleneksel kıyafetler ve yöresel ezgiler eşliğinde sergilendiği gecede bu gösterilerin yanı sıra Türk mutfağından birbirinden lezzetli yemekleri tadabilirsiniz. Bölge’de bulunan Uranos Restaurant ve Evranos Restaurant tarafımızca deneyim edilip onaylanmıştır.
Kapadokya_Türk_Gecesi
YER ALTI SERAMİK MÜZESİNİ GEZİN
Dünyanın ilk kayadan oyma yer altı seramik müzesi olma özelliği taşıyan Güray Müze, Kapadokya seyahati boyunca mutlaka görmeniz gereken yerlerden. 500’e yakın eserin sergilendiği müzede MÖ. 5000 yılından günümüze üretilmiş seramikleri görüp inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Müzenin yerin 15 metre altında olduğunu unutmayın.
Güray_Müze
KAYSERİ ŞEHİR TURUNA KATILIN
Kapadokya seyahatinizde bir taşla iki kuş vurmak isterseniz, katılabileceğiniz birkaç saatlik Kayseri şehir turu, amacınıza kolayca ulaşmanızı sağlayacaktır. Yüzlerce yıl öncesinde su sesi ile ruhsal bozuklukların tedavi edildiği Gevher Nesibe Tıp Merkezi, Tarihi Kayseri Kalesi, Hunat Hatun Külliyesi ve muhteşem manzarasıyla Erciyes Dağı Kayseri şehir turunda göreceklerinizden sadece birkaçı.
Kayseri




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder