2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AKDENİZ’DE KURULAN İSPANYOL MUTFAĞI

paella_ispanya
Müthiş bir damak kültürüne ve eşsiz yemek çeşitlerine sahip olan bir ülke olarak bizim için “can boğazdan gelir”. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında tarihi doku, konaklama ve alışverişten sonra ilk merak ettiğimiz konu gittiğimiz ülkede nerede yemek yiyeceğimizdir.
Yemeğin önem taşımadığı hatta belli bir yemek kültürüne sahip olmayan ülkelerin yanı sıra lezzetin görsel sunumlarla birleştiği ve adeta bir şölene dönüştüğü pek çok ülke sayabiliriz. İspanya yemek konusunda dünyaca ünlü mutfaklar arasında sayılabilecek bir yere sahiptir. Yıllar boyu mecburi ev sahipliği yaptığı ülkelerin yemek kültüründen etkilenen İspanya, en çok Akdeniz mutfağının adetlerini benimsemiştir. Yemek ritüelleri olarak bize benzeyen İspanya’da bu konuda asla zorlanmazsınız.
churro

İspanya, Avrupa’nın güneybatısında yer alan bir ülke. Tarihi mekânlara planladığınız turunuzdan sonra başkent Madrid’in müthiş lezzetlerini tadabileceğiniz restoranları mutlaka denemelisiniz. İspanya’nın en ünlü yemeği patates ve yumurtanın mükemmel uyumu ile hazırlanan tortilladır. Lezzetli bir tortilla yemek istiyorsanız Riazor bölgesindeki El Manjar’a konuk olabilirsiniz. Ayrıca binden fazla şarap listesine sahip olan bu restoranda dilerseniz deniz ürünlerinin de tadına bakmanız mümkün.
tortilla

İspanya’nın dünyaca ünlü diğer bir yemeği de Paella’dır. Ana maddesi pirinç olan bu yemek safran dışında et veya deniz ürünlerinin karışımından oluşur. Paella, İspanya’nın geleneksel lezzetlerinden biridir. En İyi paella’yı yemek için Puerta Del Sol bölgesinde yer alan La Paella isimli restoranı ziyaret edebilirsiniz.
paella_ispanya_yemek

Ülkenin geleneksel lezzeti halini alan Tapas, deniz ürünlerinin domates sosu ile karışımdan oluşmaktadır ve gittiğiniz her bar veya restoranda meze olarak sunulmaktadır. Bunun dışında neredeyse her köşe başında tablalar üzerinde satılan ve çeşitli soslarla servis edilebilen hamur işi Mr. Churro isimli tatlıları ülkemizdeki halka tatlılarını andırıyor.
tapas

Lezzet konusunda yabancılık çekmeyeceğiniz şehirde, ülkenin diğer lezzetleri Gaspaço çorbası, Jamon, Çulluk pilavı gibi mükemmel tatlardaki yemekler için Etxebarri, El Kano, El Bocho, Sobrino de Botin, El Celler De Can Roca isimli ünlü restoranlara uğrayabilir, bütçenize uygun tarzda menülerle lezzetli bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.
gazpacho




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder