2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KEDİ DOSTLARI İÇİN SEYAHAT NOKTALARI

kedi-seyahat
Dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzyıllar boyunca insanlara dostluk yapan kedilere adanmış pek çok yer olduğunu biliyor muydunuz?
Odak noktasını kedilerin oluşturduğu bu yerleri ziyaret etmek kedi dostları için oldukça ilginç olacaktır. Eğer siz de kedilerden hoşlanan biriyseniz kedi kafe, kedi tapınağı, kedi müzesi gibi yerleri görmek, kedi temalı etkinliklere katılmak seyahatlerinize bir başka keyif katacaktır.
İşte kedilerin el üstünde tutulduğu o seyahat noktaları!

TOKYO’NUN KEDİ KAFELERİ

Japonların dünyadaki en kedisever insanlar olduklarını söylemek mümkün. Kediye kötülük yapanın 7 yıl boyunca lanetleneceğine dair geleneksel bir inanca sahipler. Kedilere olan bu sevgileri hayatın çeşitli alanlarında kendisini göstermiş durumda. Youtube yıldızı bir kedileri bile var. Maru isimli sevimli kedinin videoları milyonlarca insan tarafından seyrediliyor. Sadece Tokyo’da 50’ye yakın kedi kafe bulunması bile Japonların sahip olduğu kedi sevgisinin en açık göstergesi. Kahvelerinizi yudumlarken çok sayıda kediyle vakit geçirebileceğiniz bu kafelere giriş için bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor. Giriş ücretlerinden toplanan paralar sokak kedilerinin beslenme, barınma ve sağlık ihtiyaçları için kullanılıyor. Tokyo’nun en ünlü kedi kafelerinden bazıları ise şunlar; Shimokitazawa en Cateriam, Nekobukuro, Carl Up Kafe, Nyafe Melanj, Temari ne Ouchi.
florida_hemingway_kedi

KATTENSTOET KEDİ FESTİVALİ

Belçika’nın Ypes kentinde her üç yılda bir Mayıs ayının ikinci pazar günü düzenlenen kedi festivalinin 44.’sü bu sene gerçekleştirilecek. Bu festivalin geçmişi pek parlak değil. Ortaçağ’dan kalma bir gelenek olarak kötü ruhlardan korunma amacıyla yüksek çan kulelerinden aşağıya kedi fırlatılıyormuş. 1800’lü yıllarda son bulan bu gelenek bugün kedi dostu bir festivale dönüşmüş durumda. Kedi festivali mevsimi yaklaştığı zaman şehrin bütün dükkânları oyuncak kediler, kedi kostümleri, kedi şekli verilmiş çikolata ve şekerlerle süsleniyor. Dev kedi geçitlerinin yapıldığı festivalde yüksek yerlerden canlı kediler değil yüzlerce oyuncak kedi atılıyor.
belgium_ypres_kedi_festivali

ERNEST HEMİNGWAY EVİ VE MÜZESİ

”Snowball” adında 6 parmaklı bir kedisi olan Hemingway’in kedi sevgisi meşhurdur. Yazar, Florida Key West’teki evinde yaklaşık 50 kadar genetiği bozuk kediye kapılarını açmış. Bu nedenle genetiği bozuk olan kediler ‘’Hemingway’in kedisi’’ olarak anılır. Ünlü yazarın bir dönem yaşadığı kedi ev bugün müze olarak hizmet vermekte. Bu müzede Hemingway’in ünlü altı parmaklı kedisi Snowball’un soyundan gelen 60’a yakın kedi bulunmakta. Kedilerin ortak özelliği hepsinin Snowball gibi altı parmaklı olması. Ziyaretçi akınına uğrayan kediler görenlerin büyük ilgisini çekiyor.
poezenboot_amsterdam_kedi

KUCHİNG KEDİ MÜZESİ

Kediler birçok Asya kültüründe olduğu gibi, Malezya’da şanslı kabul edilir. Malezya’nın Kuching kentinde harika bir manzaraya sahip Bukit Siol tepesinin üzerinde bulunan Kedi Müzesi’nin girişinde dev bir kedi yüzü sizi karşılıyor. Müze içerisinde 2 bine yakın kedi koleksiyonu bulunuyor. Kedi severlerin dolaşmaktan büyük keyif alacakları bu müzede kedilere ithaf edilmiş sergiler, heykeller ve bin yıllık Mısır kedisi mumyası görülebilir.
malezya_kuching_kedi_muze

TORRE ARGENTİNA KEDİ TAPINAĞI

Jul Sezar’ın öldürüldüğü yer olduğuna inanılan Roma’daki Torre Argentina (Arjantin Kulesi Meydanı) bugün adeta bir kedi barınağına dönüşmüş durumda. ”Kedi tapınağı” ismiyle anılan bu yerde kutsal bir misyon üstlenen gönüllüler Roma’nın terk edilen kedilerinin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çeşitli çalışmalarda bulunuyorlar.
roma_torre_argentina_kedi

POEZENBOOT (KEDİ TEKNESİ)

Kedilerin genellikle sudan pek hoşlanmadıkları bilinir fakat Amsterdam’ın Herengracht kanalının kıyısında bulunan kedi teknesi şehrin başıboş kedileri için mükemmel bir yer . 1966 yılında Henriette van Weelde isimli iyiliksever bir kedi dostunun beslemiş olduğu kedilerin barınması amacıyla satın aldığı tekne bugün kediler için sıcak bir ev olmaya devam etmekte. Kedi teknesini ziyarete gelen turistlerin gönüllü olarak yaptıkları bağışlar kediciklerin bakımı için kullanılıyor.
tokyo_seyahat_kedi_kafe

TASHİROJİMA ADASI

Japonya’da bulunan bu adanın kedi nüfusu insan nüfusundan daha fazla. Bu nedenle ‘’kedi adası’’ ismiyle anılıyor. Bir balıkçı adası olan Tashirojima’da kedilerin şans getirdiğine inanıldığı için 18.yüzyıldan beri kediler burada büyük bir özenle beslenmiş. Ortasında bir kedi tapınağı bulunan ada, sevimli dostlarla keyifli bir gün geçirmek isteyen ziyaretçilerin uğrak yerlerinden.
japonya_tashirojima_ada_kedi




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder