2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Hırvatistan’ın Karizmatik Başkenti; Zagreb

Hırvatistan’ın Karizmatik Başkenti; Zagreb
Zagreb’e bir seyahat mi planlıyorsunuz? Peki bu karizmatik Avrupa kentinde mutlaka görmeniz gereken yerlerin nereler olduğunu biliyor musunuz? Bu yazımızda Zagreb’in en görülesi turistik yerlerini sizlere tanıtmak istiyoruz. ‘’Keşke oraya da gitseymişim’’ dememek ve Zagreb ziyaretinizden pişman dönmemek için yazımıza göz atın!

MIROGOJ PARK VE MEZARLIĞI

Medvednica Dağı´nın eteklerinde yer alan Mirogoj, Avrupa´nın en güzel mezarlıklarından biridir. Sadece mezarlık olarak değil park alanı ve açık hava sanat galerisi olarak büyüleyici güzelliği ile ziyaretçilerini karşılamaya hazırdır. Şehir merkezinden 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası buraya ulaşabilirsiniz. Eğer tarih, mimarlık ve bahçe düzenleme sanatlarına ilginiz varsa burası görmek için mükemmel bir yerdir. Hırvatistan´ın önemli şahsiyetlerinin mezarlarının bulunduğu bu park alanı Zagreb ve çevresinde çok sayıda eser yaratan Avusturyalı Mimar Hermann Bolle tarafından 1876 yılında tasarlanmıştır.
mirogoj park-mezarligi

ZAGREB KATEDRALİ

Kentin en önemli turistik merkezlerinden biri olan katedral Hırvatistan´ın kültürel mirasının en değerli eseridir. Aziz Stephen ve Aziz Ladislaus’a adanan katedral 105 metre yüksekliği ile şehir merkezi olan Kaptol bölgesinin üzerinde yükselir. 11. yüzyılda inşa edilen görkemli katedral sahip olduğu neo gotik tarzıyla turistlerin ilgi odağıdır. 13. yüzyılda Tatar istilasına uğrayan katedral 15. yüzyılda Osmanlı saldırılarından çevresine örülen duvar sayesinde korunmuştur. 1880 Zagreb depreminde  zarar görmüş ve mimar Hermann Bolle tarafından restore edilmiştir.

zagreb-katedrali

DOLAC PAZARI

Dolac Pazarı yerlilerin özellikle hafta sonları akın ettikleri bir açık hava pazarı. Ağırlıklı olarak kadın satıcıların hakim olduğu pazarda kadınların kendi yetiştirdikleri taze mevsimlik sebze ve meyveler bulunuyor. Ayrıca el yapımı hediyelik eşyaların da bulunduğu bu renkli pazar turistlerin uğrak yerleri arasında.

dolac-pazari

AZİZ MARK KİLİSESİ

13. yüzyıldan kalma kilise Zagreb´in en ikonik görüntülerinden biridir. Aynı adı taşıyan meydanda bulunan bu yapı içerisinde Hırvatistan´ın en önemli heykeltıraşlarının yonttuğu heykeller ve freskler bulunur. Kilisenin en ilgi çekici görüntüsü renkli  kiremitlerle döşenmiş çatısıdır. Kilise çatısında iki tane amblem bulunur. Bunlardan bir tanesi Zagreb, diğeri de Hırvatistan amblemleridir.

aziz-mark-kilisesi

LOTRSCAK KULESİ

Bir şehre yapılan ziyaretlerin olmazsa olmazı o şehri kuşbakışı olarak görebileceğiniz bir noktaya çıkıp manzarayı seyretmektir. Zagreb’de bunu yapabileceğiniz en uygun yer Lotrscak Kulesi´dir. Kule, güney şehir kapısını korumak amacıyla 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Her gün öğlen saatlerinde kuleden top atışı yapılır. Bu nedenle kuleye yapacağınız ziyareti öğlen saatlerine denk getirmenizi tavsiye ederiz.

Lotrscak-kulesi

MAKSİMİR PARKI

Maksimir Parkı Avrupa´nın en eski parklarından biridir. Yüz yıllık meşe ağaçlarını, çok sayıda bitki ve hayvan türlerini içerir. Bisiklet veya kano kiralayarak parkın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Oldukça geniş bir alana yayılan parkta çeşitli yaz eğitim programları uygulanmaktadır. Ayrıca parkta bulunan hayvanat bahçesi de mutlaka ziyaret edilmelidir.

maksimir-parki

ARKEOLOJİ MÜZESİ

Zagreb ziyaretinizde şehrin tarihine tanıklık edeceğiniz en önemli yerlerden biri Arkeoloji Müzesi´dir. Müze içerisinde 400 bin parçalık bir koleksiyon mevcuttur. Bu geniş koleksiyon sadece Hırvatistan kültürüne ait değildir. Yunan, Mısır ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Bunlardan en ilgi çekici olanı ise müzede yer alan Mısır mumyasıdır.

Arkeoloji-Muzesi

PLITVICE GÖLLERİ ULUSAL PARKI

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Plitvice Gölleri Ulusal Parkı Hırvatistan´ın doğa harikasıdır. Milli Park içerisinde 16 adet olağanüstü güzellikte göl bulunur. Doğal şelalerin muhteşem bir görsel manzara sunduğu bu parkta bisiklet parkurları bulunmaktadır. Düzenlenen ekstra turlarla bu doğa harikası parkın eşsiz güzelliklerine tanık olabilirsiniz.

Plitvice-Golleri- Ulusal-Parki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder