2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Görülmesi Gereken En Güzel Ortaçağ Şehirleri


Floransa
Floransa-1
Rönesans’ın doğduğu şehir. İtalya’nın ve Avrupa’nın en önemli yerleşim alanlarından biri. Bugün Floransa’yı gezen herkes Ortaçağ döneminden kopamamış bu şehirde keşfedecek sayısız yapıyı karşısında buluyor. Arno Nehri’nin etrafında kurulan Floransa, öyle çok büyük bir şehir değil. Müzeler, meydandaki yapılar, şehir merkezinin çevresinde yer alıyor ve her yere kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Floransa Katedrali, Uffizi Galerisi, Pitti Sarayı, Santa Maria Novella Bazilikası, Bargello, Gitto’nun Çan Kulesi ve Vecchio Sarayı, her tarih meraklısının mutlaka görmesi gereken yapılar arasında. Bu şehir baştan sona Ortaçağ döneminin izlerin bir elbise gibi giyinmeye devam ediyor.
Barselona
barselona-1
Tarih meraklılarının görmesi gereken şehirlerden biri de Dali ve Gaudi’nin Masalsı Şehri: Barselona. Her adımda Gaudi’nin Picasso’nun, Dali’nin dokunuşlarını göreceğiniz Barselona, tarihe merak duyan herkesin görmesi gereken bir şehir. Şehrin kalbi La Rambla Caddesi, dünyaca ünlü ressama ait Picasso Müzesi, Casa Battlo ve Casa Mila’nın bulunduğu Passeig de Gracia Caddesi, Ortaçağ havasını hala koruyan El Born ve tabii ki o bitmek bilmeyen Sagrada Familia Bazilikası… Tarih severler tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken Ortaçağ şehri Barselona’da zaman kavramını bir yere koyma vakti geldi. Yakın bir zamanda İspanya Turlarına katılarak bu özel şehri ziyaret edebilirsiniz.
Dubrovnik
dubrovnik-1
Adriyatik Denizi kıyısında hem doğasının en güzel parçalarını gözler önüne seren hem de tarihi atmosferini üzerinden bir an olsun çıkarmayarak bizleri Ortaçağ dönemine sürükleyen bir Hırvatistan şehri. Daha birkaç yıl öncesine kadar Vizesiz Yurtdışı Turları arasında olan, AB’ye girmesiyle vize şartı getirilen Dubrovnik’in görülmesi gereken ilk noktası Old Town (Eski Şehir). Surlarla çevrili olan bölge, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Mincenta Kalesi, Pila Kapısı, Franciscan Manastırı, Onofrio Çeşmeleri ve Orlando Heykeli, bu şehrin tarihi atmosferine katkıda bulunan yapılar arasında.
Edinburgh
edinburgh-1
İskoçya’nın başkentliğini yapan Edinburgh, tarih meraklılarının görmesi gereken Ortaçağ şehirlerinden biri. Her ne kadar tarihi değerleriyle ön plana çıksa da daha önce hiç görmediğiniz yeşilliklerle çıkıyor gezginlerin karşısına. Yüzyıllardır ayakta kalan ve tarih boyunca hiç fethedilememiş olan Edinburgh Kalesi, içerisindeki müzeleriyle yarım günden fazlasını alacak bir gezi noktası. Ortaçağ dönemini yansıtan en önemli noktası ise Eski Şehir bölgesi. Bu bölgede St. Giles Cathedral’i ve Scoth Viski Müzesi’ni görmeden, Royal Mile yolunu baştan sona gezmeden Edinburgh’tan ayrılmayın.
Sevilla
sevilla-1
Tarihin tozlu anılarına doğru sürükleyen bir İspanya şehri. Avrupa’nın en büyük katedraline sahip oluşu, tarihin en önemli olaylarına tanıklık edişi ile İspanya’nın diğer şehirlerine göre bir tık daha önde. Önceden Yahudi ve Müslüman nüfusun fazla olduğu Sevilla’da Sevilla Katedrali, Alcazar, Barrio Santa Cruz, La Giralda Katedrali, Plaza de Espana görülemeye değer yapılar arasında. En güzel Ortaçağ şehirleri arasındaki Sevilla’yı Endülüs Turlarıyla ziyaret edebilirsiniz.
Cantenbury
cantenbury-1
Birleşik Krallık İngiltere’nin Ortaçağ’dan günümüze hiç bozulmadan gelmiş bir şehrinde sıra; Cantenbury, Ülkenin güneydoğusunda yer alan Cantenbury, sakin bir kasaba görünümünde. Tuğladan yapılan evlerin yanı sıra Londra’nın en zengin insanlarının hafta sonu gelip, dinlendiği bir yer. Her yer yeşil görünse de, bu şehri özel kılan en önemli detay, Ortaçağ havasını hala koruyabilmesi. Cantenbury Katedrali, Augustin Abbey Manastırı ve St. George’s Kilisesi’nin kulesi Cantenbury’de görülmesi gereken tarihi yapılardan birkaçı. Ortaçağ şehirleri arasında önemli bir yere sahip olan bu şehir, tarih meraklılarının da kesinlikle keşfetmesi gereken bir rota.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder