2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünyanın En Büyük 9 Festivaline Doğru!

Kiminin yeni düzenlenmeye başladığı, kiminin ise Rönesans’a uzanan bir tarihe sahip olduğu farklı kültürlere ait festivaller… Sebep ne olursa olsun, her yıl düzenlenen dünyanın en büyük festivalleri büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bir festivalde domates ön plana çıkarken, başka bir festivalde rengarenk boya tozları çıkıyor karşımıza. Hindistan’dan Venedik’e, Amerika’dan İspanya’ya uzanan dünyanın en büyük festivalleri bu yazıda. 
1) Holi Festivali / Hindistan
holi-festivali
Hindistan’ın en büyük festivali olan Holi Festivali, özgürlüğün ve eğlencenin sonuna kadar yaşandığı, her yaştan insanın katılım gösterdiği bir etkinlik. Renkli boya tozlarının havada uçtuğu, herkesin rengarenk boyandığı Holi Festivali, her yıl mart ayının ilk dolunayında kutlanıyor. Festivalde beyaz kıyafetler giyiliyor. Etkinliğin amacı baharın gelmesini kutlamak. Boyanın bu festivalde kullanılıyor olması da doğanın uyanışını simgelemesi.
2) Venedik Karnavalı / İtalya
venedik-karnavali
Dünyanın en eski festivallerinden biri olan Venedik Karnavalı’nı bilmeyenimiz yok. Rönesans dönemine dayanan festival, Paskalya öncesinde yapılıyor. Yaklaşık 10 gün süren etkinlik, her yıl farklı bir temayı konu ediniyor. Örneğin bu yıl karnavalın konusu neyse, festivale katılanlar konuya göre kıyafet seçimi yapıyor. Sonrasındaki ise günlerce eğlencenin tadı çıkarılıyor.  İtalya turlarına katılırken Venedik Karnavalı’nın olacağı döneme denk getirirseniz kendinizi büyük bir eğlencenin içinde bulabilirsiniz.
3) Diwali / Hindistan
diwali-festivali
Diwali, Hindistan’ın en renkli festivallerinden biri. Ekim ve kasım aylarında yapılan festival, kötülüğe ve karanlığa karşı mumların yakıldığı, küslüklerin sona erdiği, tüm mezheplerin birleştiği, kardeşlik ve barışın kutlandığı bir festival. Toplam 5 gün sürer ve katılan herkes yeni kıyafetleriyle boy gösterir, birbirlerine şeker verir…
4) Love Parade / Almanya
love-parade-festivali
Almanya’nın ve aynı zamanda Avrupa’nın en büyük müzik festivallerinden biri. Kutlandığı ilk yıl 1989. Günümüzde ise geleneksel olarak her yıl düzenlenmeye devam ediyor. Berlin’de gerçekleşen festival, eletronik müziğin hakim olduğu bir etkinlik. Her ne kadar Berlin’de kutlansa da ara sıra ülkenin başka şehirlerinde de kutlanabiliyor.
5) Rio Karnavalı / Brezilya
rio-karnavali
Dünyanın en büyük festivalleri arasında yer alan Rio Karnavalı’nın ana teması Samba dansı. Rio de Janeiro’da düzenlenen karnaval her yıl şubat ayında düzenlenmeye devam ediyor.
6) Octoberfest / Almanya
octoberfest
Her yıl eylül ayının sonlarında başlayan ve ekim ayının ilk günlerine kadar devam eden Octoberfest, dünyanın en büyük festivalleri arasında. Festivalde bira içmek adetten.  İçilen biralar bu festivale göre hazırlanıyor. Yani normal biradan biraz daha sert ve koyu. Biradan içen ilk kişi ise Bavyera Başkanı oluyor. Almanya turlarına eylül ayının son günlerinde giderseniz bu renkli festivale katılabilirsiniz.
7) Mardi Gras / ABD
mardi-gras-festivali
New Orleans’da düzenlenen Mardi Gras’ın simgesi boncuk kolyeler. Her yıl ocak ayının ilk günlerinde kutlanan festivalde müzik eşliğinde dans edilirken, katılan herkes birbirine boncuk kolye veriyor.
8) Domates Festivali / İspanya
domates-festivali
Dünyanın en büyük festivalleri arasındaki Domates Festivali, İspanya’nın Bunol şehrinde herkesin kırmızıya boyandığı bir etkinlik. Her yıl ağustos ayının son çarşamba günü kutlanıyor. Katılan herkes festival başlar başlamaz, elinde bulundurdukları domatesi ilk gördüğü kişilere atmasıyla başlıyor. Eğlencenin tüm gün sürdüğü festivale katılmak için İspanya turlarını ağustos ayının sonuna denk getirmeniz yeterli.
9) San Fermin / İspanya
san-fermin-festivali
Yine bir İspanya festivali ve yine dünyanın en iyi festivallerinden biri… San Fermin Festivali, boğaları koşturulduğu bir etkinlik. Bundan dolayı yapıldığı her dönem tepkiler görse de, katılımcıların sayısı da her geçen yıl artış göstermekte. Festival, her yıl 6 Temmuz ile 16 Temmuz arasında Pamplona kentinde kutlanıyor.













Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder