2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Mavi Bayraklı Plajlar

Antik Çağlardan kopup gelmiş hissi yaratan, Caretta Caretta’lara yuva olan, kimi zaman kalabalık, kimi zaman sessizliğiyle mest eden, bir zamanlar el ele yürüyenlerin sevinç çığlıklarının duyulduğu Mavi Bayraklı kumsallar günümüzde hala bulunmakta…
Peki Mavi Bayrak Nedir?
Avrupa Topluluğu’na üye olan 11 ülke kendi göl ve denizleri için belirledikleri hükümler sonucunda ortaya çıkan Mavi Bayrak Kampanyası, daha sonra gelişmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de ise 1993 yılında bakanlıkça Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kurulması sonucunda, Mavi Bayraklı sahillerimiz çoğalmaya başlamış, 4. sıradan girdiğimiz listede şu anda İspanya’dan sonra 436 Mavi Bayraklı plajlarımız ile 2. sırada yer almaktayız.
Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de, cenneti dünyada yaşatan, ipek inceliğindeki kumsalları ve dibi ayna gibi görünen denizleriyle Mavi Bayraklı plajlar adeta cenneti dünyada yaşatmakta. Gelin ülkemizdeki yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken en güzel plajlarımıza, birlikte uzanalım…
kleopatra plajı
Kleopatra Plajı
Sedir Adası‘nda yer alan Kleopatra Plajı’nın kendisi kadar muhteşem bir hikayesi var… Roma’nın komutanlarından Marcus Antonius, büyük bir aşkla bağlı olduğu Kleopatra için Mısır’dan getirttiği özel kum, dünyada sadece bu plajda ve Kızıldeniz’de bulunuyor. Balayını burada geçirdiği sanılan Kleopatra’nın, kendi adının yaşadığı bu cennet parçasında, kumların her biri 1 milimetre çapından küçük ve aynı boyuta sahiptir. Sodalı suda çoğalan kum, ateşte yanma özelliğine de sahip.
patara
Patara Plajı
Akdeniz’in en uzun kumsalı olma özelliğine sahip olan Patara Plajı, Antalya-Kaş‘ta yer almaktadır. Adını Likya Birliği’nin liman şehirlerinden biri olan antik Patara şehrinden alan bu plaj, her yıl aldığı Mavi Bayrağı ile göz doldurmakta…Caretta Caretta’ların yumurta bıraktığı Patara, 18. km’lik bir uzunluğa sahip. Yeşilçam filmlerinin çöl sahnelerine mekan olmuş bu güzel plaja, gitmeden dönmeyin.
sarimsakli
Sarımsaklı Plajı
Balıkesir, Ayvalık‘ta bulunan Sarımsaklı Plajı, her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor… Uçsuz bucaksız Miami sahillerine benzeyen güzelliyle büyüleyen Sarımsaklı, Mavi Bayrağı her yıl daha fazla hak ediyor. 7 km’lik bir uzunluğa sahip olan bu plajın, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ”Dünyanın En İyi Kumu”na sahip olduğu belgelenmiştir.
iztuzu
İztuzu Plajı
Tatlı su ve deniz suyunun birlikte bulunduğu, dünyanın en nadir plajlarından biri olan İztuzu,Dalyan‘da görülmeye değer… 2008’de The Times tarafından Avrupa’nın En İyi Açık Alanı, 2011’de Zoover ve Meteovista tarafından Avrupa’nın En İyi Plajı ve 2013’te Trip Advisor tarafından Avrupa’nın En İyi 7. Plajı olarak değerlendirilen İztuzu, dünya tarafından da ilgi görmekte. Carette Caretta’ların yumurta bıraktığı ve 20:00-08:00 arası kullanıma yasak olan sahil, Kaplumbağa Plajı olarak da bilinmekte.
Kefalos Plajı
Püfür püfür esen rüzgarın, sakin bir denizle birleştiği yer neresi derseniz, biz Kefalos deriz….Gökçeada‘da bulunan Kefalos Plajı, altın sarısı kumları ve saydam denilecek deniziyle Mavi Bayrak ödülünü almıştır. Windsurf ve kitesurf yapma imkanı bulunan sörf okullarıyla son yıllarda popülerleşmeye başlamıştır. Hemen kıyısında Tuz Gölü bulunan Kefalos’ta, şifalı olduğuna inanılan çamuru ise pek çok hastalığa iyi geliyor.
Kaputaj Plajı
Antalya‘da bulunan Kaputaj Plajı, Kalkan ve Kaş yolu üzerinde bulunuyor… Mavinin her tonunu göreceğiniz bu muhteşem plaj, kanyon ağzı şeklinde! Yürüyerek gidilen Kaputaj Plajı, kum ve çakıllardan oluşuyor. Güneşin içinize damladığını hissetmek istiyorsanız, bu Mavi Bayraklı plajı tercih edebilirsiniz. Doğallığını koruyan Kaputaj Plajı’nda herhangi bir işletme bulunmadığı için, yanınıza yiyeceğini almanızı tavsiye ederiz.
ölüdeniz
Ölüdeniz
Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, 2006’da Dünyanın En Güzel Kumsalı seçilmiştir. Teke Yarımadası’nda deniz kulağı yani, lagün olarak bilinen bu doğal oluşum, geriye kalan Mavi Bayraklı plajı ile de dikkat çekiyor… Plajı taşlık olan Ölüdeniz’de denize girerken, yukarı baktığınızda yamaç paraşütü yapan ve bir kuş gibi süzülen insanları izleyebilirsiniz.
incekum
İncekum Plajı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Çamlı Köyü’ne bağlı olan İncekum Plajı, doğanın en güzel örneklerinden bir tanesidir… Arabaların giremediği bu plaj, Mavi Bayrağı sonuna kadar hak ediyor… Sedir Adası yakınlarında, Kleopatra Plajı’nın hemen karşısına kalan İncekum Plajı, muhteşem kumu ve akvaryum gibi deniziyle gönülleri feth etmeye hazır!
kelebekler vadisi
Kelebekler Vadisi
Dağların, denizle birleştiği o güzel yer, Kelebekler Vadisi… İsmini 80’den fazla çeşidiyle bölgede görülen kaplan kelebeğinden alan Kelebekler Vadisi, muhteşem bir plaja sahip.Fethiye‘de bulunan ve 1. derece SİT alanı ilanı edilen plajda, dökülen şelalenin güzelliğine inanamayacaksınız. Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşımın sağlandığı Kelebekler Vadisi’nde kamp yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder