2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İHTİŞAMIYLA ÜRKÜTEN, GÜZELLİĞİYLE HAYRAN BIRAKAN DOĞA HARİKASI ŞELALELER

selale_genel
Tanrının dünyaya sunduğu en estetik armağan muhtemelen şelalelerdir. Tonlarca suyun durmak bilmeden ilerleyerek yüksek bir tepeden boşluğa süzülmesi, kimi zaman yükseklikten kaynaklı yere düşmeden buharlaşması ve bu manzaraya tanık olmak…
Evet, şelaleler insana kendini doğanın bir parçası olduğunu hissettiren en ünlü doğal oluşumlardır. Bu yüzden olsa gerek, her yıl dünyanın birçok bölgesinden milyonlarca insan, yine dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan şelalelere akın eder. Tek amaç, bu muhteşem doğa olayına tanık olup kendini onun bir parçası gibi hissetmektir.
İşte dünyanın en büyük ve en turistik şelaleleri ;

IGUAZU ŞELALESİ

Brezilya – Meksika sınırında bulunan Iguazu Nehri toplamda 275 şelaleye ev sahipliği yapıyor. Her biri görsel bir şölen anlamına gelen şelalelerden en ünlüsü Şeytan Boğazı. 82 metre yükseklik ve 150 metre genişliğe sahip olan Şeytan Boğazı, deyim yerindeyse Iguazu’nun vitrini. Bu şelaleleri her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor. Öyle ki, muhteşem doğası ve sunduğu görsel şölen ile tüm dünyanın dikkatini toplayan Iguazu Şelalesi, geçtiğimiz yıllarda yapılan dünya çapında bir anket sonucu Dünyanın Geçici 7 Harikası arasına girmeyi başarmış.
Iguazu_selalesi

VICTORIA ŞELALESİ

Dünyanın en görkemli şelalelerinden biri olan Victoria Şelalesi, Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında, Zambezi nehrinin üzerinde bulunur. 1700 metre genişliğinde ve 128 metre yüksekliğindeki şelale, Güney Afrika’nın en çok turist çeken noktalarından biri olarak da biliniyor. Iguazu Şelalesi gibi Dünyanın Geçici 7 Harikası arasına girmeyi başarmış olan Victoria Şelalesinin üzerinde bulunan gökkuşağı hiç kaybolmuyor.
Victoria_selalesi

NIAGARA ŞELALESİ

New York ve Ontario şehirleri arasında bulunan Niagara şelalesinin, yıl boyunca ağırladığı 14 milyon ziyaretçi ile dünyanın en turistik şelalesi olduğunu söyleyebiliriz.  ABD ve Kanada için oldukça önemli bir elektrik kaynağı olan şelale, kışın çok sert geçtiği bazı yıllarda donabiliyor. Tahmin edileceği üzere zaten muhteşem olan doğası donma olayıyla birlikte tarif edilemez bir görsel şölene dönüşüyor. Niagara’ya New York ve Toronto şehirleri üzerinden hem uçakla hem de trenle ulaşmak mümkün.
Niagara_selalesi

ANGEL ŞELALESİ

Venezüella’nın en turistik bölgesi unvanına sahip Angel Şelalesi, aynı zaman da dünyanın en yüksek çağlayanıdır. 978 metre yüksekliğindeki şelalede suyun bir kısmının henüz yere düşmeden buharlaştığını görmek mümkün. Tek sorun ise, balta girmemiş ormanlarda bulunmasından kaynaklı ulaşım sadece hava yoluyla sağlanabiliyor. Ama olur da buraya ulaşabilirseniz, gökkuşağının içinde yüzer, çağlayanın çıkardığı muhteşem ses ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.
Angel_selalesi




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

1 yorum:

  1. paylaşımlarınız gerçekten bilgilendiriyor bizleri.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil