2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MACERA TUTKUNLARINA ÇILGIN ÖNERİLER

macera-tutkunlari-icin-rotalar
Herkes maceracı bir ruha sahip olamaz.
Neden? Çünkü bu doğuştan var olan karakteristik bir özelliktir. “Ben de macerayı severim” diyenler bile iş çılgınlık derecesine vardığında bir adım geri çekilebilirler.
Oysa ki gerçek macera sevenler her daim adrenalini yüksek yerler görmek veya çılgınlığın üst seviyelerindeki aktivitelerde bulunmak ister.
Şimdi size macera severler için adrenalini oldukça yüksek yerlerden bahsetmek istiyoruz.
İskandinavya ülkelerinden biri olan Norveç’in Lysefjorden bölgesindeki Kiragg dağında bulunan ve iki uçurumun arasında sıkışmış duran Kjergbolten kayası macera sever dağcılar için oldukça gözde bir yer. Dağcılar bu kayanın üzerinde durabilmek için yaklaşık 1000 mt’lik bir alanı tırmanmak zorunda kalıyor. Ayrıca çoğunluğunu Alman turistlerin oluşturduğu dağcılar bölgenin güzelliğine kapılıp havaların iyi olduğu zamanlarda orada çadır kurma çılgınlığını da yapabiliyor. Kjerag aynı zamanda paraşüt ile serbest atlayış yapanların da en çok tercih ettiği yer olarak biliniyor.
Büyük kanyon, Amerika’nın Arizona şehrinde yer alan ulusal bir parktır. Kolorado nehrinin milyonlarca yıl aşındırması ile oluşan ve muhteşem bir manzaraya sahip olan kanyonun derinliği 1600 mt. Uzunluğu ise 466 km’dir. Keskin virajları ve hırçın suları ile kanyonun içerisinde yer alan Kolorado nehri macera tutkunlarının en çok tercih ettiği rafting alanlarından biri.
büyük-kanyon
Yeni Zelanda her türlü macera sporunun yapıldığı yer olarak biliniyor. Özellikle turistlerin en çok tercih ettiği Queenstown, popüler bir turizm merkezi olmanın dışında dünyanın adrenalin başkenti olarak da kabul ediliyor. Bu unvanı almasındaki en büyük nedenlerden biri ilk Bungy Jumping sporunun 45 mt yüksekliği bulunan Kawarau köprüsünde düzenlenmiş olması.
Ancak Yeni Zelanda sadece Bungy Jumping gibi çılgın bir sporla sınırlı değil. Kalın halatlarla kanyonun iki ucuna bağlanıp boşluğa serbest atlama ile yapılan ‘’canyon swing’’, özel dizayn edilmiş motorların üzerinde bulunan bir grup maceracı ile hırçın nehir sularında yapılan ‘’Jet Boating’’, yine özel kıyafetlere bağlanan iplerle sularda ilerleyip şelaleden baş aşağı düşerek ve mağaralara girip tırmanarak devam eden ‘’canyoning’’ de bu bölgenin adrenalin sevenler açısından tercih edilmesini sağlıyor.
queenstown-yeni-zelanda
Trift köprüsü, İsviçre’de alp dağları arasındaki Trift boğazını birbirine bağlayan asma bir köprüdür. Her yıl meraklı turistlerin ziyaret ettiği köprünün yüksekliği 100mt uzunluğu ise 170 mt’dir. Bölgenin sürekli rüzgârlı oluşu köprüden geçişleri zorlamasına rağmen macera tutkunlarının bu köprüden geçişlerini engelleyemiyor.
Bunun dışında Kostarika ‘da bulunan doğal yağmur ormanlarının bulunduğu Arenal parkta yer alan asma köprü ve Amerika’nın en uzun köprüsü unvanını alan yüksekliği 321 mt, uzunluğu ise 387 mt olan Kolorado köprüsü de adrenalin seviyesini yüksek tutmak isteyen çılgınların uğrak yeri.
Son olarak da Amerika Montana’da yer alan Hyalite Kanyon’undan bahsetmeden geçemeyeceğiz. Volkanik patlamalar sonucunda oluşan kanyon kıvrımlı sarp kayaları ve dik uçurumları ile muhteşem bir görünüme sahip, aynı zamanda içerisinde sayısız şelale barındırıyor. Ancak bu şelaleler kış aylarda dev buz kütleleri halini alıyor. Macera sever dağcılar için çılgın tırmanışların yapıldığı bu kanyon, dağ bisikletçilerinin de favori alanlarından bir tanesi.
queenstown-yeni-zelanda




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder