2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İNSANLARIN YANINDA KARINCA GİBİ KALDIĞI DEV HEYKELLER

İnsanların Yanında Karınca Gibi Kaldığı Dev Heykeller
Güzellikleri ve ihtişamlarıyla şehirlerin süsü olan heykeller seyahatseverler için en ilgi çekici hedef noktalarından biridir. Bu yazımızdaki heykellerin en önemli özellikleri ise sahip oldukları dev boyutları. Şehirlerin hemen her noktasından görülebilen bu heykeller insanda şaşkınlıkla, hayranlık arasında bir duygu uyandırıyor.
İşte karşı karşıya geldiğiniz zaman kendinizi Gulliver’le karşılaşan cüceler gibi hissedeceğiniz o devasa heykeller!

BAHAR TAPINAĞI BUDA HEYKELİ

128 metre yüksekliğiyle dünyanın en uzun heykeli olma özelliğine sahip olan Buda Heykeli görenleri sahip olduğu ihtişamla adeta büyülüyor. Buda Tapınağı’nın üzerinde bulunan heykelin sadece ayak parmağının yüksekliği bir insan boyundadır. Heykeli ziyaret eden insanların karşısında karınca gibi kaldığı bu devasa yapı Çin’in Zhaocun şehrinde yükselir

GUANYIN HEYKELİ

Guanyin Heykeli Çin’in Hainan Adası’nın,Sanya bölgesinde yer almaktadır. 108 metre yüksekliğiyle dünyanın en büyük dördüncü heykelidir. Çin’deki, Guanyin heykellerinin en büyüğüdür. Heykelin üç yüzü vardır. Üç farklı tarafa bakan heykelin elinde sutra, tespih ve lotus çiçeği bulunmaktadır.

BÜYÜK BUDA HEYKELİ

Büyük Buda Heykeli Tayland’ın Ang Thong şehrinde yer almaktadır. Yapımı 2008 yılında tamamlanan heykel 92 metre ile dünyanın 9. yüksek heykelidir. Çimentodan yapılmış ve dışı altın rengine boyanmıştır. ‘’Cehennem Parkı’’ denilen alanda günahkârları bekleyen korkunç kaderi anlatan tasvirlerin arasında bir kaidenin üzerinde bulunmaktadır.

LESHAN DEV BUDA HEYKELİ

Çin’in Leshan şehrinde yer alan 71 metre yüksekliğindeki Dev Buda Heykeli seyahat eden tekneleri korumak için 1200 yıl önce bir uçurumun kayalarına oyulmuş. Yapımına 713 yılında başlanan heykel 803 yılında tamamlanmış. Budistler tarafından kutsal bir dağ olarak kabul edilen 3000 metre yükseklikteki Emeı Dağı’nda bulunmaktadır. Heykelin bulunduğu alan Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

CENGİZ HAN HEYKELİ

Moğol Fatihi Cengiz Han’ın oldukça ihtişamlı olan bu heykeli Ulan Batur’un 60 km uzağında bir çölün ortasında yükselmektedir. 40 metre yüksekliğinde olan heykelin yapımında paslanmaz çelik kullanılmıştır. Yapımına 4.1 milyon dolar harcanan heykelin içerisinde atın kafa bölgesine çıkan bir asansör bulunmaktadır.

LORD SHIVA HEYKELİ

Lord Shiva Heykeli, Hindistan’ın doğal sahil kasabası olan Murudeshwar’da bulunur. Murudeshwar Tapınağı ile birlikte cazibe merkezi olan bölge hac için popüler bir hedeftir. Dünyanın ikinci en uzun Shiva Heykeli olan yapı Arap Denizi’nin kıyısında bulunur ve 37 metre yüksekliğindedir.

ANA VATAN HEYKELİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan heykel şehrin hemen her noktasından görülebilmektedir. Yüksekliği 62 metredir ve 40 metrelik bir kaide üzerinde bulunur. Kiev tarihi için önemli bir sembol olan heykel 1941-45 Büyük Vatanseverlik Müzesi’nin bir parçasıdır. Heykelde yer alan kılıcın 19 metre olan orjinal boyu, heykelde denge kurmak amacıyla 3 metreye indirilmiştir.

TIAN TAN BUDA HEYKELİ

34 metre yüksekliğe sahip olan heykel insan ve doğa arasındaki ilişkiyi sembolize eder. Hong Kong’un Lantau Adası’nda bulunur ve 280 ton ağırlığa sahiptir. Olağanüstü heykele daha yakından bakmak için 268 basamaklı merdivenleri tırmanmak gerekmektedir. Heykelin olduğu bölge muhteşem bir manzaraya sahiptir ve teleferikle ulaşım imkânı bulunmaktadır.

ANAVATAN HEYKELİ

1967 yılında Stalingrad Savaşı anısına dikilen heykel Rusya, Volgograd’da yer alır. Volga Nehri’nin kıyısında bulunan bu yapı 85 metre yüksekliğindedir. Dünyanın en yüksek dini olmayan heykeli unvanına sahiptir. Dökme bronzdan yapılan heykele Valentina Izotova isimli bir kadın modellik yapmıştır.

MANSU TEPESİ HEYKELİ

Kuzey Kore’de Pyonyang şehrinin Mansu Tepesi’nde yan yana 2 adet heykel bulunmaktadır. Bunlardan ilki, ülkenin büyük lideri Kim il-Sung’un 60. doğum gününü kutlamak için 1972 yılında inşa edilmiştir. Heykellerden ikincisinin ise tarihi oldukça yenidir. Kuzey Koreli liderin oğlu Kim, 2012 yılında öldüğü zaman onun heykeli de babasının heykelinin yanına dikilmiştir.
kuzey kore lideri














Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder