2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Phuket Rehberi

Uzakdoğu’nun en tatlı adası… Phuket! Balayı çiftlerinin en uğrak duraklarından olan bu ada; su altı dünyası, deniz ürünleri, egzotik meyveleri, ipek inceliğindeki beyaz kumsalları, her daim sıcak havası ve birbirinden hoş otelleriyle adeta yaz mevsiminin başkentidir…
Phuket gezilmesi gereken yerler
İşte bu güzel adada yapılması gerekenler…

Mutlaka Görün!
Khao Phra Thaeo Milli Parkı: Bir yağmur ormanı içerisinde yürüyorsanız ve önünüze bir şelale çıkıyorsa, hayattan daha ne isteyebilirsiniz ki? İşte Khao Phra Thaeo aynen böyle bir yer… Üstelik kamp yapma imkanı da bulunmakta.
Phuket Orchid Garden: Dünyanın en ünlü orkidelerinin yetiştirildiği bu bahçe, farklı renkte ve şekildeki yüzlerce orkideyi görme imkanı sağlar… Yılda 40.000 orkidenin yetiştiği bahçeden, siz de evinize götürmek üzere bir orkide alabilirsiniz.
Wat Phra Thong
Wat Phra Thong: Yerel inançların manevi merkezi haline gelen Wat Phra Thong, çok büyük bir tapınak olmasa da oldukça dikkat çekici özelliklere sahiptir. İçerisinde yarısı gömülü bir Buda bulunan tapınağa, hac görevini yerine getirmek isteyen Taylar ve turistler geliyor…
Phromthep Cape: Eğer bir Phuket Turu’na katılırsanız, geleceğiniz yerlerden bir tanesi Phromthep Burnu’dur… Adanın belki de en güzel gün batımı manzarasına sahip olan burun, görülmesi gereken yerler arasında.
Butterfly Garden: Tropik bir iklime sahip olan Phuket’te, 40  çeşit kelebek bulunmaktadır. Rengarenk kanatlarıyla görsel bir şölen sunan kelebekler dikkatinizi çekecek…
Chalong Tapınağı
Chalong Tapınağı: Phuket’te bulunan tapınaklarından birisi de Wat Chalong’tur. Düzenli ve bakımlı bahçesiyle dikkat çeken tapınakta, farklı boy ve özellikteki Budaları görebilirsiniz. Ölmüş ruhlar için çatapat patlatmak, bu tapınaktaki alışkanlıklardan biri.
Big Buddha: Chalong Tepesi’nde bulunan Buddha, 10 yıl önce inşaa edilmiştir. Turistlerin ve yerlilerin oldukça ilgi gösterdiği dev heykel, adanın neredeyse her yerinden görülebiliyor. Big Buddha ayrıca Özgürlük Heykeli ile neredeyse aynı yüksekliktedir.
Büyük Buddha Heykeli
Mutlaka Yapın!
Masaj: Uzakdoğu’nun en güzel adalarından birine gelip de, masaj yaptırmamak olmaz! Her köşe başında bulunan masaj salonlarında, pek çok masaj çeşidi bulabilirsiniz. Vücut yapınıza ve yorgunluk derecenize göre dilediğinizi seçin, Taylandlı kızların şifalı ellerine kendinizi bırakın.
Golf: Bir turizm adası olarak hizmet veren Phuket’te golf sahaları da bulunmakta. Tropik iklimiyle yemyeşil alanlarına sahip olan adada, doyasıya golf oynayabilirsiniz.
Phuket masaj
Tay Boksu: Tayland’ın geleneksel dövüş sanatı olan Tay Boksu, Phuket’te de oldukça meşhur… Siz de Tay Boksu tekniklerini kısa bir kursa giderek öğrenebilirsiniz.
Fil Gezisi: File binmek için Afrika’ya gitmenize gerek yok! Phuket’te de fil üzerinde safari yapabileceğiniz kamp alanlarını ziyaret edebilirsiniz.
Phuket dalış
Dalış: Bir adanın hem yeryüzü hem de su altı bu kadar güzel olur mu derseniz, Phuket ise olur deriz! Aralık ve mayıs ayları arasında su berraklığının yüksek olduğu dönemlerde dalış yaptığınızda, rengarenk tropik balıklar ve mercanlarla karşılaşacaksınız. Profesyonel dalgıçlar için ise, dev vatozları ve köpekbalıklarını görebileceğiniz Koc Racha Yai’i öneririz…
Festivaller: Bu güzel adada yaşanır da, eğlence eksik mi kalır diyen Taylandlılar’ın her sene gerçekleştirdiği karnaval ve festivaller sizi bekliyor… Dilerseniz su savaşı yapın, dilerseniz maratona katılın, dilerseniz su karnavalında yelken basın…
Phuket sokak lezzetleri
Ne Yemeli?
Uzakdoğu mutfağının en güzel tatlarını barından Phuket’te özellikle seafood, yani deniz ürünlerinden yapılan yemekleri tatmanızı öneririz. Okyanustan taze çıkmış bu lezzetler, çeşitli baharat ve malzemelerle çeşnilenerek lezzetine lezzet katılıyor. Bunun dışında fastfood ve İtalyan restorantlarına da rastlamanız mümkün… Tropik meyveleri de denemeden dönmeyin deriz…
phuket
Ne Hediye Alınır?
Aslında hediye seçeneğiniz Phuket’te bol diyebiliriz… Özellikle el işçiliği ve yerel objeleriyle dikkat çeken Uzakdoğu, bu konuda zengin bir pazar. El boyaması şemsiyeler, ahşaptan oyulan mobilyalar, heykelcikler, biblolar, Tay ipeği dokuması, deniz kabukları, bambu, Tay çömleği, tasarım mücevherler, değerli taşlar, seramik, tablo ya da antika alarak sevdiklerinize götürebilirsiniz…
Phukette ne yenir?
Gece Hayatı
Tayland demek Phuket demek, Phuket demek eğlence demektir! Önceden maden kaynaklarıyla bilinen ada, yerini turizme bırakınca, uzun sıcak yaz günleri de masmavi denizle birleşince haliyle insan yerinde duramıyor! Güneş batıp, sahil kenarında sıralanan barlardan birine girdiğinizde, doyasıya eğlenen insanları göreceksiniz. Özellikle Patong’da bulunan Bangla Caddesi ilginizi çekecek… Tayland kültürüne tanık olmak isteyenler ise, Fantasea ve Siam Niramit şovlarını izleyebilirler. Renkli kıyafetleriyle dans eden Ladyboyların gerçekleştirdiği kabareler ise Phuket’in vazgeçilmezi… Geceleri biraz aksiyon da arıyorsanız, Tay Boksu maçlarının yapıldığı stadyumlara uğrayabilirsiniz.
















Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder