2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Küba’da Neler Var, Neler Yok?

O, dansın ve devrimin ülkesi… Sokaklarında gezerken, bir evden bangır bangır müzik sesleri duyabileceğiniz, dans eden çiftlere rastlayacağınız bir yer. Klasik arabaların yolları süslediği Küba’da neler var, neler… Ülkede çok fazla yasaklanan şeyler olsa da, bugün o yasaklar Küba halkının yaşamını güzelleştiren şeyler. Bir Küba turunda karşınıza çıkacak en güzel detaylar sizlerle…
1) Küba’da müzik hiç susmaz, dans hiç durmaz…
kubada-dans-1
Küba’da birbirinden ayrılmayan iki şey; dans ve müzik. Burada 7’den 70’e herkes profesyonel bir dansçı… Her aile çocuklarını küçük yaştan itibaren dans kurslarına gönderiyor. Hal böyle olunca Küba sokaklarında dolaşırken bir müzik sesi ve dans eden çiftleri her an görebilirsiniz çünkü burada müziksiz yaşanmıyor ve eğlencesiz geçen bir gün yok. Üstelik siz de dans kurslarında küçük bir miktar ödeyerek bachata, tango, merengue ve salsa öğrenebilirsiniz.
2) Sağlık hizmeti ve eğitim ücretsiz.
kubada-egitim-1
Sağlık hizmetlerinden herkes ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Küçük bir ada olsa da, tıp alanında oldukça ilerlemişler. Üstelik sadece sağlık hizmeti değil, eğitim de ücretsiz ve ülkede okuma-yazma oranı %100. Bu oranın %99,8’i lise mezunu. Ayrıca dünyanın dört bir yanında tıp okumak için gelen öğrenci sayısı oldukça fazla. Tabii sadece durumu iyi olmayan ailelerin çocukları burslu olarak tıp eğitimi alabiliyor.
3) Organik ürünler var…
Küba Turları sırasında yediğiniz her şey organik çünkü her işletme devlete ait ve devletin gözetimi altında. Yemek kültürleri çok gelişmiş, zengin bir mutfağı var diyemeyiz belki ama mevcut olan her yemek de oldukça lezzetli.
4) Küba halkı Anadolu insanını aratmıyor.
kuba-insanlari-1
Eğer Küba’ya yolculuk yapmayı planlıyorsanız, Küba halkının size en içten duygularıyla yardım edeceklerini ve misafirperver davranacaklarını garanti edebiliriz. Zaten ülkede turistlere karşı kötü muamele yapılması yasak ve herhangi bir turiste zarar geldiğinde cezası büyük. Yine de bu cezalardan korktukları için değil, gerçekten sıcakkanlı oldukları için sizden biri gibi görüyorlar kendilerini.
5) Evsiz birini görmek imkansız…
kuba-halki
Evet, Küba’da neler var, neler yok  listemizin en önemli maddesinden bahsediyoruz. Herhangi birinin veya bir çocuğun sokakta yaşaması yasak. Ülkedeki evlerin ve işletmelerin hepsi devletin olduğu için herkese iş ve ev var. Bu yüzden huzur da var Küba’da, mutluluk da…
6) Gece eğlenmek için mekanlar da var.
Hem var hem de oldukça ucuz. Tabii aslında bir turist için oldukça ucuz diyebiliriz. Gidin Buena Vista Social Club’a, müzik eşliğinde kâh gülün kâh yerel halkla bol bol sohbet edin. Mekana giriş ve içki fiyatları haliyle ucuz oluyor… Bunda yine sosyalist bir ülkede olmanızın etkisi var tabii.
7) Bir yaz tatili için en muhteşem ülkelerden biri…
kuba-plajlari-1
Cayo Largo del Sur, Cayo Santa Maria, Jibacoa, Baracoa derken çok sayıda plajın bulunduğu yerlerdeki cam gibi denizlerde serinleyerek güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Özellikle Havana plajlarında Karayiplerin tadını çıkarmak gibisi yok.
8) Kısaca mutlu insanlar ülkesi…
kubaaa-1
Dayanışma eksikliğinin, duyarsızlığın, iki yüzlülüğün, cehaletin, kültürel yozlaşmanın, birinin karşısında diz çökmenin yasak olduğu bir ülkede mutlu olmamak mümkün değil. Bu yüzden kadın, erkek, çocuk, herkes mutlu Küba’da. Birbirleriyle her konuda eşit olması, zaten hakkı olan hizmetlere sahip olması, bir de üstüne dansın, müziğin ve ritmin hakim olması Küba’da yaşamak için geçerli nedenlerden sadece birkaçı. Bu hali bozulmadan bir Küba turu şart diyoruz. 



Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder