2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ PASAPORTLARIYLA TANIŞIN

dunyanin-en-prestijli-pasaportlari
Yurt dışına sık seyahat edenler, pasaportun ne denli önemli olduğunu bilir. Sahip olduğumuz pasaportlar kimi zaman havalimanlarında bekleyeceğimiz sırayı daha belirlerken, kimi zaman da hiç olmadık zorluklarla karşılaşmamıza neden oluyor. Temel nedeni ülkeler arasındaki siyasi ilişkiler ve ülkelerin gelir-eğitim durumu olan bu farklılıklar bazı ülkelerin vatandaşlarına öyle kolaylıklar sağlıyor ki, sahip oldukları pasaportun her kapıyı açtığını söylesek teşbihte hata etmiş olmayız. İşte dünyanın en prestijli 10 pasaportu;

İSVEÇ

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında ilk sıraları yıllardır kimseye kaptırmayan İsveç, ülkeler arasında ekonomide olduğu gibi yüzlerce alanda da ciddi avantajlara sahip. Bu avantajlardan biri de vatandaşlarına sunabildiği serbest dolaşım hürriyeti. Eğer bir İsveç pasaportuna sahipseniz, 174 ülkeye elinizi kolunuzu sallayarak girebiliyorsunuz. İsveç vatandaşları, pasaportlarını 1 saat içerisinde 43 dolar karşılığında edinebiliyor.

FİNLANDİYA

Dünyanın en prestijli pasaportları sıralamasında 2. Sırada Finlandiya yer alıyor. 174 ülkeye vizesiz seyahat edebilmeyi sağlayan Finlandiya pasaportu, 56 dolar karşılığında ve 5 saat içerisinde alınabiliyor.

 ALMANYA

Sıralamada İsveç ve Finlandiya’yı Avrupa’nın ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya takip ediyor. Almanya uyruklu vatandaşlar, 69 dolar karşılığında 7 saat içerisinde alabildikleri pasaport ile yine 174 ülkeyi vizeye ihtiyaç duymadan ziyaret edebiliyor.

BİRLEŞİK KRALLIK

Dünya’nın en çok seyahat edilen ülkelerinden biri olan İngiltere’ninvatandaşlarına sunduğu Birleşik Krallık pasaportu da her kapıyı açabilenlerden. Diğerlerine oranla biraz pahalı olan Birleşik Krallık Pasaportu, 11 saat içerisinde 110 dolar ödenerek alınıyor.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Seyahat edilmesi en zor ülkelerden biri olan ABD, kabulde kendi uyguladığı katı uygulamaların neredeyse hiçbirini vatandaşlarının yaşamasına izin vermiyor. Eğer ABD pasaportuna sahipseniz, 174 ülkede seyahat etmek sizin için şehirlerarası seyahat etmekten farksız. Amerika’da pasaport, 135 dolar karşılığında 19 saatte alınıyor.

DANİMARKA

Listede 174 altına ilk inen ülke olan Danimarka, çok değil 1 farkla 6. sırada yer alıyor. Vatandaşların vize alım aşamasında yaşadığı kolaylıklar açından ise İngiltere, Amerika, Almanya ve Finlandiya’ya oranla çok daha iyi durumda. Danimarka vatandaşları, pasaportlarını 3 saat içinde 95 dolarak ödeyerek alıp, 173 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

 KANADA

Türk vatandaşları ve benzer birçok ülke vatandaşlarına, belirli çalışma süresini doldurduktan sonra oldukça kolay bir şekilde vatandaşlık verebilen Kanada, sadece pasaportunu almak için dahi vatandaşı olmak isteyeceğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Eğer kanada pasaportuna sahipseniz, 173 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. Bu ülkeler arasında, birçok benzer ülkeden vize isteyen Amerika’nın da olduğunu belirtmekte fayda var. Kanada pasaportu, 15 saat içerinde 135 dolara alınabiliyor.

 İSPANYA

Büyüleyici şehirleri ve muhteşem tatil beldeleriyle dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan İspanya, halkına seyahat etme konusunda da ciddi rahatlıklar sağlıyor. İspanyollar, 5 saat içinde aldıkları pasaportları için sadece 30 dolar ödüyor ve 173 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

 BELÇİKA

Dünyaca ünlü festivalleriyle tanınan Belçika, vatandaşlarına pasaportlarını 8 saat içinde ve 76 dolar karşılığında veriyor. Vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısı ise 172.

 HOLLANDA

İnsan hakları ve özgürlük konusunda sınırları zorlayan Hollanda, dünya halklarına sağladığı kolaylıkların karşılığını kendi halkının özgürce seyahat edebilmesiyle alıyor. Hollanda vatandaşları, 8 saatte 78 dolar ödeyerek aldıkları pasaportlarıyla 172 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder