2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Turkuaz’ın Tutkulu Aşkı Sedir Adası

sedir_adasin
Ne büyük tutkudur aşk. Aşık olan insan engel tanımaz, gücünü yüreğinden alır ve dünyayı yerinden oynatabileceğini bile düşünür aşık olduğu kişi için. Sonları ise mutlulukla bitmediği için değil midir onları unutulmaz; Hatta bazen dillere destan kılan. Birçok aşk hikâyesi yok mu dinlediğimiz… İşte, buda öyle bir aşk hikâyesi. Masmavi bir denizin ortasına düşmüş bir adanın, kumsalındaki kum tanelerinde gizlenmiş sanki asırlardır.
sedir1
 Nesillerce Kedrai ismini taşımış olan Sedir Adası.

Gelelim aşk hikâyesine. Güzeller güzeli Mısır Kraliçesi Kleopatra, sevgilisi olan Romalı Antonius’u ziyeret etmek için Tarsus’a gelir. Gördüğü güzellik karşısında kendini koya bırakır, güzel manzarasında dinlenir. Sevgilisi o kadar düşkün ve âşıktır ki, adada bir kum tanesi bile yokken sevdiği kadının ayaklarının altına sermek için kölelerine emirler yağdırır. Kuzey Afrika’dan gemilerle kum getirilmesini sağlatır. Böylesine tutkulu bir aşk ile de Kedrai Adası’nın plajı, dünyadaki en narin kumlardan oluşan bir plaj olarak kalır. İncecik kuma bastığınızda sanki ayağınızın altında ipekten bir halı varmış hissi uyandırıyor size.
sedir-adasi2
Bu ada zeytin ağaçları ile kaplı. Ege ‘de olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak için. Ada’ya ulaşana kadar denizin renginin tonları sizi ‘’Ben buradan dönmek istemiyorum’’ dedirtecek nitelikte.  Bunca doğal güzelliğin yanı sıra Helenistik ve Roma dönemlerine ait antik tiyatro, liman ve agora kalıntıları ziyaretçilerini karşılıyor. Bunların tarihi M.Ö.1000’li yıllara dayandığı düşünülen Dor, Pers ve Romalılardan kalma. Yani bu adaya geldiğinizde ilginizi çekmemesi mümkün değil.
Bu adaya nasıl ulaşabilirsiniz sorusunun yanıtına gelince. Marmaris merkezden araba ile yola çıktığınızda yaklaşık 22 km. sonra Sedir Adası’ na götüren kayıklara ulaşıyorsunuz. Kayıkla da adaya seyahatiniz  yaklaşık 20-25 dakika kadar sürüyor. Bu seyahatinizde ise yeşilin en farklı, mavinin en alıcı renk tonlarını izleyerek gerçekleştireceksiniz.
Sedir Ada’sının manzarasına seyre dalın, Marmaris’te gezerken mutlaka bir uğrayın….
1  
  




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder