2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Afrika’nın otantik güzeli Fas

Afrika’nın otantik güzeli Fas

Kırmızıya, beyaza, maviye boyalı, otantik, gizemli ve gözlerinin içi gülen bir ülke. Hiç kimselere benzemeyen kendine has mimarisine, sıcacık insanlarına, lezzetli yemeklerine ve dingin ruhuna kalbinizi vereceğiniz garanti. On bir çeşit dilin ve bin bir çeşit insanın yaşadığı Fas’ta bu kültürel mozaik her adımda kendini hissettiriyor.  Bir şehirde modern bir Avrupa yaşamına tanık olurken, ötekinde Alaaddin masalının içine Kuzey Afrika’nın en batısında yer alması ve tarih boyunca İslam kültürü ile olduğu kadar İspanya ve Fransa ile etkileşimde bulunması sebebi ile bu topraklar doğu ile batının bir sentezi Eğer aradığınız egzotik, canlı, gastronomik ve unutulmayacak bir seyahat ise Fas kesinlikle aradığınız yer.
1.Kırmızının 50 tonu: Marakeş
Portakal ağaçları ile kaplı bir diyar burası, her tarafın kızıla boyalı olduğu… Dağı taşı kırmızı olan bu kentin mimarisi de aynı topraklardan beslenmiş. Bu yüzden nereye baksanız hakim. yok yok: Yılan oynatıcılar, dövmeciler, akrobatlar, hikaye anlatıcıları, salyangoz satıcıları, falcılar, maymun terbiyeciler, etnik yemekçiler… Tüm bunları tam meydanın karşısındaki çay evlerinin terasından izlemek mümkün. Kapalı Çarşı veya Mısır Çarşısı’nı andıran labirent sokaklarında gezerken, kendinizi gerçek hayattan çok bir film sahnesinde hissetmeniz olası.
2. Filmi kadar etkileyici Kasablanka
Marakeş’in rengi kırmızı ise Kazablanka’nınki kesinlikle beyaz. Bu cıvıl cıvıl Akdeniz şehri Fas’ın geri kalanından çok daha farklı bir ruh hali içinde: Modern, dinamik ve sonuna kadar Akdenizli. Kazablanka kültürünün çıkış noktası doğu olsa da, aslında şehrin Alaaddin masalını yaşayan Marakeş’in ardından kendinizi bir anda samimi bir Güney Fransa şehrinde gibi hissedebilirsiniz.
Sinema tarihinin en ünlü filmlerinden biri olan Kazablanka,’nın unutulmaz sahnelerinin geçtiği Rick’in barı bu şehrin önemli simgelerinden biri. Hyatt Regency otelinin içinde bulunan ve her tarafı filmden karelerle bezeli olan bu barda piyano eşliğinde “As time goes by”ı dinlemek, insanı adeta o zamanlara geri götürüyor.
3. Modanın doğaya yansıması: Jardin Majorelle
Marakeş’e gönül veren ünü modacı Yves Saint Laurent 1964 yılında harika bir villa satın alıp, bahçesini de bir rüya gibi şekillendirmiş. Dünyanın farklı köşelerinden getirilen 300’den fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan bu bahçe o kadar meşhur olmuş ki ünü sınırları ve şehirleri aşmış. Şimdi Jardin Majorelle Marakeş’in kırmızı ikliminde yemyeşil bir vaha olarak yer almakta ve ziyaretçilerini egzotik atmosferi ve emsalsiz tasarımıyla büyülemekte.
4. Egzotik ve leziz yemekler
Damak tadı olarak Türklere çok yakın gelen bir mutfağı var Fas’ın. Geleneksel yemekleri olan “tajin”, etle veya tavukla yapılan bir çeşit tandır kebap. Bunun dışında nefis lezzetteki safranlı pilavları, nohutlu, güveçte sebzeli, kuskuslu yemekleri sayesinde zor beğenenlerin bile aç kalmayacağı nadide ülkelerden biri.
Uzun kubbeli, deve kemiği ile süslenmiş toprak veya bakır kaplarda sunulan tajinler, bazı mekanlarda yer sofralarında servis ediliyor. Gideceğiniz restoranlarda otantik Fas mutfağına çoğunlukla dansöz gösterilerinin de eşlik edeceğini şimdiden söyleyelim.
5. Chefchaouen’in büyüleyici mavi sokakları
Chefchaouen (okunuşu: Şefşaven) Kuzey Afrika’nın en çok ziyaret edilen dağ şehirlerinden biri. Bunda gece mavisi tonlarına boyanmış evlerinin ve temiz, dingin ve etkileyici atmosferinin payı oldukça yüksek. O kadar mavi ve güzel ki, Chefchaouen’ın sokaklarında yürürken oraya gönül vermemek elde değil. Dağlar arasına kurulan bu şehir, ziyaretçilerine düzgün ve ucuz oteller, kaliteli yemekler ve hoş bir misafirperverlik sunuyor. Kendine özgü mimarisi ile bu şehir adeta insanı mutlu etmek için yaratılmış gibi… Dinlenmek ve keşfetmek için son derece iyi bir alternatif.
6. Son derece ucuz olması
Avrupa şehirleri ile kıyaslanamayacak kadar ucuz bir ülke Fas. Buna rağmen yine de pazarlıksız hiçbir şey satın almamak lazım. Eğer yanınızda rehberiniz varsa ondan sizin adınıza pazarlık etmesini isteyebilirsiniz. Çünkü ödemeniz gereken “gerçek” tutar genellikle size ilk söylenen ilk fiyatın 1/3’ü hatta daha azı değerinde olabiliyor. Alışverişe gelince Fas en çok deri ürünleri, gümüş takıları, halı ve kilimleri ile meşhur. Yine de turistik alanlardan ziyade daha az bilinen pasajlarda alışveriş etmek daha avantajlı.
7. Muhteşem lezzetteki Fas çayı
Telafuzu Türkçe ile tamamen aynı olduğu için Türklerin sipariş etmede en az zorluk çektiği şey bu harika çay olabilir. Nane yaprakları ile hazırlanan bu hafif içimli yeşil çay Fas kültüründe çok önemli bir yere sahip. Yemeklerde, yemek aralarında, misafir eşliğinde, kısacası günün her anında, her nedenle Faslıların hayatlarına eşlik eden bu çay özel ve şık sunumu ile de göz alıyor. Bu muhteşem lezzeti yerinde tatmak için bile oraya gitmeye değer!
8. Vize mi, o da ne?
Yurtdışı seyahati çoğu kişi için vize belgeleri toplamakla, zamanında randevu almaya çalışmakla ve üstüne vize çıkacak mı stresiyle başlar. Fas bu sıkıntılardan arınarak, vizesiz gidebileceğiniz en orijinal yerlerden biri. Bu nedenle son dakika programlarına, ani süpriz kaçamaklara da gayet uygun. Uzun uzadıya planlar yapmayı sevmeyenler için harika bir kaçış noktası olabilir.
9. Dev 2. Hasan Camii
Bir cami ne kadar büyük, ne kadar etkileyici  olabilir? Bu soruya bir yanıt vermeden önce dünyanın en büyük 3. camiisi olan 2. Hasan Camii’sini görmeyi bekleyin. Kazablanka’da, Atlantik okyanusunun tam kenarında, kızgın dalgalar tarafından dövülen bir burna inşa edilen bu cami sadece eşsiz konumu ile bile can alıcı. 210 metrelik minaresi (yaklaşık 70 katlı bir bina kadar) ve içeride 25.000, avluda 80.000 kişinin ibadet edebileceği genişlikteki dev alanı sayesinde 2. Hasan Camii Fas’ın ve Kazablanka’nın en önemli simgelerinden biri.

10. Chez Ali’de unutulmayacak bir Fas akşamı
Bir gece düşünün yıldızların aydınlattığı ıssız bir çölün ortasındaki çadırlarda dansçılar eşliğinde başlayan… Chez Ali yemekten ziyade bir masal dünyası ve unutulmayacak bir deneyim sağlıyor misafirlerine.  Otantik ve lezzetli yemeklerinin yanı sıra at sırtında gerçekleştirilen savaş mizanseni, develeri, dansçıları, uçan halıları ile akıllardan hiç silinmeyecek çok özel bir gece sizleri bekliyor. Marakeş’in ünü sınırları aşmış bu gösterisini tatmadan Fas’tan ayrılmayın!







Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder