2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Kışın Buz Tutan 7 Gölden 7 Büyüleyici Manzara

Kışın Buz Tutan 7 Gölden 7 Büyüleyici Manzara
Buzun üzerinde yürümek, balık tutmak, kızakla kaymak nasıl bir duygudur tahmin edin bakalım. Aman buz kırılırsa korkusu içinizi kemirse de, bu deneyimi yaşama isteği daha bir baskın çıkıyor sanki değil mi? Kimi hızlıca bir selfie çekip alelacele kıyıya atıyor kendini, kimi ise neredeyse tüm kış kamp kuracak buzun üzerine. Ancak herkes ortak bir payda da buluşuyor; o buza saniyelik de olsa ayak basabilmek. Sizler için sıraladığımız bu şahane göllerin hepsi de Türkiye'den. Kışın gelmesiyle birlikte öyle bir manzaraya bürünüyorlar ki, gözlerinize inanamıyorsunuz. Adeta kristal görünümüne sahip olan bu göller, gökyüzü ve ağaçların yansımalarıyla güçlerini birleştirince ortaya işte böyle olağanüstü manzaralar çıkıyor.

1 – Çıldır Gölü

çıldır gölü
Kars ve Ardahan sınırları içerisinde yer alan Çıldır Gölü, buz tutan göllerimiz arasında en popüler olanı. Uzun süre kristal bir halıyla kaplı olan Çıldır Gölü'nde yürümek bir yana, balık tutabilir ya da tutanları izleyebilir, kızakla kayabilir, hatta fayton gezisine çıkabilirsiniz. Ve tüm bunlar hayatınızın en ilginç deneyimi olarak yer eder hafızanızda.

2 – Abant Gölü

abant gölü
Bolu ve Abant, dört mevsim boyunca bizlere doyumsuz manzaralar sunuyor zaten. Ama Abant Gölü'nün buz tutmuş halini görmek gerçekten de bir başka. Bahar ve yaz aylarında kenarında piknik yaptığınız Abant Gölü üzerinde adım atmak, kızakla kaymak bambaşka duygular hissettiriyor insana.

3 – Borabay Gölü

borabay gölü
Amasya'da yer alan Borabay Gölü, ülkemizin sayılı doğa harikalarından biri hiç şüphesiz. Etrafındaki çam ağaçlarının buza yansıması seyrine doyum olmaz bir görüntü oluşturuyor. Tek bir sorun var; o da böylesine bir doğa harikasının henüz kış turizmine açılmamış olması. Neyse diyoruz, madem kimsecikler yok, o halde bizler çıkaralım tadını.

4 – Gölcük

gölcük gölü
Bolu'da bir yeryüzü cenneti; Bolu Gölcük. Bu yeryüzü cennetinde, çam ormanları arasında kendini gizleyen başka bir cennet; Gölcük Gölü. Dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Gölcük Gölü, kışın buz tuttuğu zaman aklın hayalin almayacağı bir görüntüye kavuşuyor. Buz tutunca dünyanın en değerli taşı misali parlayan göl, gökyüzü ve ağaçların yansımaları ile etkisi altına alıyor bizleri.

5 – Uzungöl

uzungöl
Karadeniz'in en turistik beldelerinden birine ismini veren Uzungöl, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte şahane bir manzarayla selamlıyor bizleri. Hele kar düştüğünde buz tutan göle vuran köy yansıması göz kamaştırıyor adeta. Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'ün buz tutmuş halini görmediyseniz eğer çok şey kaybetmişsiniz demektir.

6 – Sülüklü Göl

sülüklü göl
Bazı güzelliklere ulaşmak için zorlu yollardan geçmek gerekir ya, Mudurnu Sülüklügöl de o güzelliklerden biri. Hele ki kışın Sülüklü Göl'e ulaşmak bir hayli meşakkatli, ancak imkansız değil. Mudurnu ile Adapazarıarasında yer alan Sülüklü Göl, sanki cennetten kopmuş da yeryüzüne inmiş gibi bir görüntüye sahip. Kışın buz tutan gölün etrafında sazan avlayan birkaç balıkçı ve doğaseverden başka kimse yok. Yüzeyi buzdan bir resim gibi olan Sülüklü Göl'ün o halini kesinlikle görmelisiniz.

7 – Şavşat Karagöl

şavşat karagöl
Keşfedilmemişliğin verdiği bir güzelliğe sahip olan, ülkemizin gizli kalmış cennet köşelerinden biri Şavşat Karagöl. Artvin'de yer alan bu doğa harikası göl, nefesinizi kesecek kadar büyüleyici bir görüntüye sahip. Kış aylarında gölü sarmalayan sazlıkların ve yemyeşil ağaçların buza yansıması bir kartpostaldan çıkma gibi sanki.

 _ALINTIDIR_




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder