2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Phuket ve Pattaya’da gezilecek yerler

Phuket, Tayland’ın en büyük ve en popüler adası.Phuket, Güney Tayland’da Andaman denizinin kıyısında bulunuyor.Gerek gece hayatı,gerek yemekleri,gezilecek yerleri,kısacası herşeyiyle meşhur.Her kesimden ziyaretçiye kucak açan bir ada, güler yüzlü yerlileriyle, değişik lezzetleriyle,turistik mekanlarıyla tatilinizi geçirebileceğiniz şahane bir yer,her bakımdan tatmin edici.

phuket 5

Phuket adasında gezilecek yerler

Adanın en hareketli yeri tartışmasız hedonistik Patong plajı.Gündüz plajın hareketliğile,gece barlarıyla,diskolarıyla,eğlencenin doruğa çıktığı yer.
Kata ve Karon plajları daha çok aileler tarafından tercih ediliyor,sakinlik açısından ailece tatil keyfini burada daha rahat çıkartabilirsiniz.
Bang Tao ve Surin plajları son derece lüks otellere sahip bir bölge,burası daha elit kesime hitap ediyor.
Son olarakta sırt çantasını takıp çılgınlar gibi gezmek isteyenlerin durağı Phuket ise Kamala plajını tercih ediyorlar.
Hangi kesimden olursanız olun, plajı, denizi,görseli,eğlencesi, sakinliği sizi cezbedecek,tatilinizi tam anlamıyla yaşayacaksınız.

Phuket 3

Phuket adasında ne yenir ?

Yüzlerce hizmet veren restoranlarda Tai mutfağının en lezzetli yemeklerini tadabilir,bunun yanı sıra dünya mutfaklarını da deneyebilirsiniz.Restoran haricinde, sokak lokantalarını da rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Phuket’te neler yapılır ?

Gündüzlerinizi turist merkezlerinde çeşitli aktivielerle geçirebilirsiniz.Dalışlar,tekne turları,jet ski gibi bir sürü aktiviteyi uygun fiyatlarla yapmanız  mümkün.Turist merkezlerine ulaşım Phuket Town‘dan sağlanıyor.Phuket Towndemişken,burasının da Sino-Portekiz dönemi mimarisi ile yapılmış eski evler vecanlı müzik barları ile dolu olduğunu söyleyebiliriz.

phuket 4

Phuket çevresinde gezilebilecek Budist tapınakları,manzara noktaları,şelaleler,milli parklar,hayvanat bahçesi gibi gezilebilecek bir sürü alternatif mevcut.Phuketharicinde Mercan Adaları,Phi Phi Adaları gibi harika doğa güzelliklerine ev sahipliği eden,yeşilin ve mavinin farklı ve eşsiz tonlarını barındıran yerlere de tekne turlarıyla gitmeniz mümkün.
Yerel pazarlardan yiyecek,giyecek,hediyelik eşya gibi gerekli şeyleri de uygun fiyata bulabilirsiniz.
Pattaya‘yı her yıl 5 milyondan fazla turist ziyaret ediyor.Pattaya, Tayland’ın en popüler şehirlerinden biri,Güney Asya’nın en çok turist alan bölgesi.Her yıl 5 milyondan fazla turist ziyretiyle bu şehir tam bir turizm harikası.Phuket gibi buraya geliş nedeniniz,bembeyaz kumu,turkuaz gibi denizi,doğası,mekanları olabilir.Çünkü burası da Phuket gibi,her kesime hitap ediyor.Tek fark Pattaya‘nın gece hayatı birazcık daha hareketli gibi duruyor.Barlar,gece kulüpleri, diskolar sadece yetişkinlerin ziyaret edebileceği tarzda mekanlarla dolup taşmış durumda.
Tayland bu kadar yoğun olmasına rağmen, kadınların çok rahat hareket edebildiği bir ülke.Diğer ülkelere kıyasla, burası kadınlar için güvenli yer olarak tanımlanıyor.
Gece hayatının başlangıcı gece 22:00-23:00 civarı ve sabaha kadar sürer.Konaklama yeri derdiniz yok.Phuket’de olduğu gibi burada da en lüks otelden, en uygun şartlarda kalabileceğiniz bungalowlara kadar herşey mevcut.
Sokak lokantaları, şık restoranları, pazarları, yiyecek ve giyecek alışverişleriyle oldukça gözde bir yer.Birçok ülkede olduğu gibi turistlere özel uçuk fiyatlar değilde, herkesin ayağını yorganına uzatabileceği tarzda bir yer.
Gece hayatı, eğlencesi, dansı, kumu, güneşi bir yana, kültür-sanat turları yapmak isteyen ziyaretçiler için de oldukça göz alıcı bölgeleri var.

Pattaya’da Gezilecek Yerler


Hakikat Tapınağı, Pattaya-Naklua plajları arasında bulunuyor.Yapımına 1981 yılında başlanmış ancak henüz bitmemiş.Çivi kullanılmamış, antik yapım teknikleri kullanılmış, ahşap bir tapınak olan Hakikat Tapınağı, Çin, Hint,Tai, Khmer dini ikonografileri kullanılarak dekore edilmiş.

pattaya-hakikat-tapinagi (1)


Nong  Noovh Tropikal Bahçesi ve Kültürel Köyü,burası devasa bir park olmakla birlikte,botanik bahçelere,şelalelere,Tai stili evlere,fil gösterilerine,kültür şovlarına ev sahipliği yapıyor.

Nong_Nooch

Ripley ile İster İnan İster İnanma olarak çevirilen bir gariplik galerisi.Dünyanın her yerinde toplanmış gariplikler sergileniyor.İlginizi çekebilir.

Ripley_Muzesi_Pattaya_NESTUR

Sriracha Kaplan Hayvanat Bahçesi,dünyada kaplanlara ayılmış en büyük hayvanat bahçesi.Burada yavru kaplanlarla fotoğraf çektirebilir,10000 kaplanı görebilir,filler, ve daha onlarca değişik türde hayvanı görebilirsiniz.

pattaya-sriracha-kaplan-hayvanat-bahcesi

Pattaya Manzara Tepesi‘nden Pattaya plajlarını izleyip,fotoğraf çekebilirsiniz.Tepede ayrıca Wat Khao Phra Bat Budist tapınağı bulunyor.
Buda Tepesi,Pattaya’nın en yüksek tepesi olup Khao Phra Tamnak ismini alır,burada devasa Buda heykeli bulunuyor.Ayrıca Konfiçyus’a adanmış Phra Yai Tapınağı adında bir Çin stili tapınak bulunuyor.

buda tepesi pattaya

Underwater World‘ 2500 deniz canlısı bulunuyor.Asya’nın en büyük ve modern akvaryumları arasında yer alır.

pattaya-sualti-dunyasi

Milyon Yıl Taş Parkı ve Timsah Çiftliği, burada yüzlerce timsahın gösterilerini,bir milyon yıl yaşında ağaçlar,değişik kaya çeşitleri,farklı türde hayvanları görebilirsiniz.

Muhteşem Çin Anek Kuson Sala Tapınağı,300’den fazla heykele ve sanat eserine ev sahipliği yapıyor.Tarihi şahsiyetlerle birlikte,Konfüçyanist, Budist ve Taoist tanrılarının heykellerini de görebilirsiniz.

pattaya-viharn-sien-anek-kusala-sala-tapinagi

Seçim sizin,kısa döneme sığdırmak istediğiniz tatilinizde herhangi birini seçmeniz gerekebilir.Çünkü her iki seçenekte de zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.Ancak tatilinizi uzatıp her iki tarza da zaman ayırabilirsiniz.







Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder