2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Şubat Ayında Gidilmesi Makbul Olan 9 Kış Rotası

Ocak Ayında Gidilmesi Makbul Olan 9 Kış Rotası
Kış mevsiminin farklı bir güzelliği var. Tamam, yaz aylarının verdiği o coşku ve enerji patlamasının getirdiği hareketlilikten pek eser kalmıyor. Hatta kış demek çoğu insan için battaniye altında pineklemek demek. Ancak bu durum bize göre değil. Keşfetmenin verdiği o coşku patlaması yaz-kış sürüyor içimizde. Hazır Şubat ayı da gelmişken, en güzel zamanının yaşandığı rotaları es geçmemek lazım. Bazı yerler bu ay gerçekten de çok güzel oluyor. Çoğu beyaza bürünmüş bu doğa harikası yerlerde çocuklar gibi şen hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

1 – Kartepe

kartepe

Bir İstanbullu der ki, ‘ay bu kış hiç doğru dürüst kar göremedik'. Bu cümleyi sarf etmeden önce iki kere düşünün deriz. Zira İstanbul, Kocaeli ve diğer çevre şehirlerde yaşayanların karın tadını doyasıya çıkarabileceği ideal bir rota biliyoruz biz; Kartepe. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Kartepe'de, bir de kayak merkezi bulunuyor. Dilerseniz Kartepe Kayak Merkezi'nde 2-3 gün konaklama gerçekleştirebilir, dilerseniz de günübirlik kayak yapmaya gidebilirsiniz. Kayak yapmasını bilmiyorsanız kızakla kayabilir, o da olmuyorsa kartopu oynar, kardan adam yapar, üstüne bir de selfie patlatırsınız. Dönüşte de Maşukiye'de enfes bir alabalıkla midenizi şenlendirdiniz mi tamamdır bu iş.

2 – Kartalkaya

kartalkaya

Aralık sonu ile Mart ortası arasında kalan kısım Kartalkaya'ya gitmek için en ideal zamanlar. Yani şubat ayında en iyi zamanını yaşıyor Kartalkaya. Harika bir kar tatili için Kartalkaya güzel bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Bolu il sınırları içerisinde bulunan bu beyazlara bürünmüş harikalar diyarında bir deKartalkaya Kayak Merkezi bulunuyor. Kısa bir kış tatili için kayak merkezinde bulunan tesislerde konaklayabilir, kayak yapabilir ya da doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Ancak bir konuda dikkat etmeniz gerekiyor; Kartalkaya'da bulunan ormanlar oldukça sık ve kaybolma riskiniz oldukça yüksek. Maazallah, durduk yere başınıza iş açmak istemiyorsanız, bir cengaverlik yapıp da tek başıma yürüyüşe çıkayım demeyin.

3 – Ilgaz

ılgaz

Batı Karadeniz'de yaşayanlar için harika bir hafta sonu kaçış noktası Ilgaz. Çankırı ve Kastamonu arasında bulunmasından ötürü oldukça yakın çünkü. şubat ayında Ilgaz Kayak Merkezi, kış tatilinize eğlence katmak için birebir. Ilgaz'ın ilçe merkezi ile kayak merkezi arasındaki mesafenin 8 km olduğu düşünülürse, hazırlıklara bir an önce başlayın deriz. Ilgaz Dağı Milli Parkı, keyifli doğa yürüyüşleri için de oldukça uygun. Zaten her gün illaki bir grup yürüyüşe çıkıyor. Hazır Şubat ayı gelmişken ne yapıp edin kendinizi Ilgaz'ın yumuşacık karlarına bırakın deriz. Artık kayak mı yaparsınız, yoksa doğa yürüyüşüne mi çıkarsınız orasını bilemeyiz. Bildiğimiz tek bir şey var, o da Ilgaz'ın havasını mutlaka solumanız gerektiği.

4 – Palandöken

palandöken

Şubat ayında gidilmesi makbul olan rotalardan biri olan Palandöken, muhteşem bir yer. Muhteşem olduğu kadar çetin şartlara da sahip. Neticede Erzurum'dasınız. Düşünün, Palandöken Kayak Merkezi'nde tam 7 ay boyunca kayak yapma şansınız var. Ülkemizin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, kesinlikle en az 3 gününüzü hak ediyor. Erzurum'a 10 km mesafede olması ise ayrı bir avantaj. Bu sayede 1 gününüzü de Erzurum'a ayırdınız mı, tadından yenmez bir hafta sonu geçirmiş olursunuz. Çifte Minareli Menderese, kümbetler, Yakutiye Medresesi, Taşhan ve Erzurum Kalesi mutlaka görülmesi gereken yerler. Bunları es geçmeyin.

5 – Beypazarı

beypazarı

Şubat ayı dediysek hep kar tatili yapacaksınız demedik tabi ki. Şöyle şirinlikte sınır tanımayan rotalara da uzanmalı. Mesela tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve Ankara'nın gözdesi olan Beypazarı gibi. Doğal güzellikleri, farklı tarzdaki mimarisi, günümüze kadar gelmeyi başarmış tarihi dokusu ile Beypazarı, kendinizi bir masalın içinde hissetmenizi sağlayabilir. Anadolu kültürünü en iyi şekilde yaşatan yerlerden biri olan Beypazarı'na küçük bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Mesela sabah ihtişamlı bir köy kahvaltısı ile güne başlar, tarihi çarşıda biraz alışveriş yapar, fotoğraf turuna çıkar, zengin mutfak kültürünü deneyimler, üzerine 80 katlı baklava yer, dönmeden önce Beypazarı kurusu alıp gezinizi sonlandırırsınız.

6 – Abant

abant

O bir dört mevsim klasiği, o bir 12 ayın sultanı, o bir hafta sonu kaçamaklarının olmazsa olmazı ve işte Şubat ayında gelinlik kızlar gibi beyazlara bürünen bir doğa harikası; Abant. Abant, Bolu'nun ülkemize bahşettiği muhteşem güzellikte bir yer. Hatta bize göre Abant'ta kış mevsiminin tadı gerçekten de bir başka oluyor. Sanki daha bir eğlenceli, daha bir çocukluğa dönüş gibi kışın Abant'a gitmek. Abant Gölü'nün buz tutmuş halini herkes görmeli mesela. Ayrıca şambrelle karlar üzerinde kaymayı, en iyi kayak merkezine gitsek de değişmeyiz.

7 – Uludağ

uludağ

Uludağ'ın ülkemizin en popüler kayak merkezi olduğu su götürmez bir gerçek. Dolayısıyla Şubat ayının da vazgeçilmezlerinden. Ülkemizin en organize ve düzenli kayak merkezi sıfatını hak eden Uludağ Kayak Merkezi'nde birkaç gün konaklama yapabilirsiniz. Sabah erkenden kalkıp birkaç saat karlar arasında yürüyüş yapabilir, sonrasında mangalda sucuk ekmek patlatır, telesiyejle zirveye çıkıp manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Bunların dışında kar motoru kiralayarak eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Uludağ'da yapılacak çok şey var, bizden söylemesi.

8 – Sarıkamış

sarıkamış
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Kayak Merkezi isminde bir yer olduğunu çok az kişi biliyor. Hatta dünya üzerinde sadece Alpler'de görülen kristal karın bir örneği de Sarıkamış'ta bulunuyor. Yani kar kalitesi açısından ülkemizde Sarıkamış oldukça önlerde. Sarıkamış'ta çığ riskinin olmaması da burayı tercih etmek için bir avantaj. Ayrıca kayak merkezinin etrafını saran çam ormanları rüzgarı büyük ölçüde engellediğinden kayak yapmak oldukça keyifli burada. Şubat ayına girmişken Sarıkamış'ı bir değerlendirmeye alın deriz. Üstelik Doğu Ekspresi ile yapacağınız macera dolu bir yolculuk ile tatilinize bambaşka bir renk katabilirsiniz.

9 – Oylat

oylat

Kaplıcalarıyla ve doyumsuz doğasıyla huzurun vuku bulduğu küçük bir bölge Oylat. Bursa'nın İnegöl ilçesinde yer alan bu tabiat harikası bölge, şu soğuk kış günlerinde hem bedeninize hem de ruhunuza enerji depolayabileceğiniz bir yer. Şöyle 2-3 günlüğüne kendinizi Oylat'ın doğasına bırakın ve tüm yorgunluğunuz bir anda uçup gitsin. Bilindiği gibi Oylat ve Oylat Kaplıcaları da bir hayli meşhur. Dilerseniz Oylat'ın şifalı sularında yenilenebilirsiniz. Oylat'a kadar gitmişken Oylat Şelalesi'ni de mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.






Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder