2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Gökdelenler Şehri ;Chicago

Chicago
Al Capone’un esrarengiz şehri Chicago, Michigan gölünün güney batısında yer alır.  

ABD’nin en büyük üçüncü metropolü olma özelliğini taşıyan şehir inşa edilen ilk gökdelene ev sahipliği yapması ile de büyük önem taşımaktadır.

Sinema dünyasının da plato olarak tercih ettiği şehir kuzey kıyılarına yakınlığı bakımından ülke insanları tarafından ‘’Windy City’’ (Rüzgarlı Şehir) olarak da anılmaktadır. Kış turizmini sevenlerin hayal kırıklığı yaşamayacağı kent, modern mimariyle inşa edilmiş gökdelenleri ile de dikkat çekiyor.

Chicago turunuza şehrin kalbi sayılan Michigan Avenue’den başlayabilirsiniz. Bu caddede pek çok ünlü markanın bulunduğu lüks mağazaların, restoranların ve kafelerin yanı sıra dış kaplamasında dünyanın pek çok ülkesinden getirilen önemli objelerin bulunduğu meşhur Chicago Tribün Kulesi’ni de görebilirsiniz. Ancak yüksekliği ile bilinen binalar bu yapıyla sınırlı değil, Chicago’yu kuşbakışı izlemek isteyenler modern mimarinin en iyi örneklerinden sayılan Sears veya Hancock Towers’ta yer alan mekânlara çıkabilirler. Günümüz yapılarından uzaklaşıp tarihi dokuyu hissetmek isteyenler rotalarını Buckingham Fountain (Buckingham Çeşmesi) , Chicago Cultural Center (Chicago Kültür Merkezi) , The Art Institute of Chicago, Field Museum of Natural History (Field Tarih Müzesi) , Adler Planetarium, Smart Art Museum (Smart Sanat Müzesi) ve Oriental Tiyatrosu’nun bulunduğu mekanlara çevirebilirler.
chicago-gezilecek-yerler-1
Chicago’da dikkat çekici diğer bir yapı da adeta dev bir fasulyeyi andıran Cloud Gate (Bulut Kapısı). Anish Kapoor tarafından yapılan, kaplanmış olduğu demir plakalarla gökyüzünü gözler önüne seren muhteşem bir görünüme sahip eser, görmeniz gereken yapıtlar arasında yer almalıdır. Elbette ki sadece yüksek binalar ve muhteşem görünümlü gökdelenlerden oluşmayan şehrin görülmeye değer pek çok doğal parkı da bulunmaktadır.
İçerisinde yaklaşık 6000 hayvanın bulunduğu Brookfield ve Lincoln Hayvanat Bahçesi’nin yanı sıra North Avenue Beach ve Grand Park’a yapacağız ziyaretlerle şehirden ayrılmadan doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu oldukça modern şehrin etkileyici görünümünden uzaklaşabilenler eğlence için Michigan Gölü üzerinde yer alan Navy Pier adlı içerisinde park alanları, restoranlar, lunapark ve buz pisti bulunan eğlence alanını ziyaret edebilirler.
Tatilinizi sonlandırmadan dünyanın en büyük mağazası Macy’s de alışverişinizi tamamlayabilir ya da gecesi de gündüzü kadar renkli ve eğlenceli olan şehrin ünlü kulüplerinde gecenin keyfini çıkarabilirsiniz.
chicago-gezilecek-yerler-2





Telefon : 0 224 225 43 43




 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder