2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Sessizliğin Ülkesi Norveç – Trondheim

İskandinav ülkeleri her zaman farklı gelmiştir bize. Norveç olsun başka ülkeleri olsun gidilip görülmeli. Norveç’i ele alalım bugün, bakalım neler bekliyor bizi. Birlikte görelim.
1
Norveç Turlarına katılmadan kendi imkânlarınızla buraya seyahat ettiğinizde farklı bir deneyim yaşayacağınızdan hiç kuşkunuz olmasın. Norveç’te bazı şehirleri görebilmek için ilk önce başkent Oslo’dan tren yolculuğu yapmanız gerekiyor. Zaten haritadan da baktığınızda Trondheim’e direk gidilemediğini göreceksiniz. Oslo’dan tekrar bir tren yolculuğu daha sizi bekliyor. Trondheim artık tam karşınızda.
2
Trondheim, Norveç’in liman kenti ve gezilecek ve görülecek o kadar güzel ahşap renkli evleri var ki. Suya yansımalarını izleyeceksiniz bu evlerin. Norveç gezilerinin en güzel yeri Trondheim diye düşünüyorum. Norveç’e kendi imkânlarınızla gittiğinizde benim size en büyük tavsiyem tren yolculuğu olur. Belki çok uzun zamanınızı alır ama çok keyifli olacağını şimdiden söyleyebilirim. Ayrıca Norveçtrenlerinin çok konforlu olduğu söyleniyor. Kitabınızı okursunuz, geçtiğiniz yerlerdeki o güzellikleri bir bir görebilirsiniz.
4
Trondheim’de küçük ama sevimli bir gar sizi bekliyor. Gar da uzanmak için güzel koltuklarına azıcık kıvrılabilirsiniz mesela. O kadar zaman tren yolculuğu yapmak da kolay olmasa gerek. Az değil 14 saatlik bir yolculuktan bahsediyoruz Ama göreceğini onca güzelliğe değecek ve her şeyden çok hayatınız boyunca belki sadece bir kez yapacağınız bir çılgınlık olacak bu. Bence gözü kapalı denemeye değer. Güzel ve güneşli olduğunu düşündüğüm Trondheim sabahı sizi bekliyor. Şehir gerçekten tüm güzelliği ile gezilmeyi bekliyor artık. Gardan çıktıktan sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki demin bahsettiğimiz o ahşap evleri görmek ilk işiniz olmalı. Evlerin o suya yansıması ve renkleri kadar mükemmel ki. Bir de ortamın o sessizliği insanı alıp nerelere götürüyor. Bulutlar bile göle yansıyor burada. Evlerin nehire bakmayan tarafı kafeler ve restoranların olduğu bir sokak. Bu güzel manzaraya az da olsa doymuşsanız sırada güzel bir otel bulmak var. Burada otellerin geneli biraz pahalı. Bir tanıdık vasıtasıyla gittiyseniz ne mutlu, gerçi Norveçliler o kadar sıcakkanlı insanlar ki onlara bir şey sorduğunuzda size çok güzel yardımcı oluyorlar. Burada dikkatinizden kaçmayacak bir detay; bölgede çok fazla kafe ve restoran var. Bu sizin için bir avantaj olacak.
Biraz dinlenmenin ardından akşam saatlerine doğru fotoğraf çekmek isterseniz hiç kuşkusuz size önereceğimiz yer tabi ki nehir kenarı olacak. O yansımaları yeniden görmek, havasını içinize çekmek nasıl da iyi gelecek o tatlı yorgunluğun üzerine. Kısacası Norveç Trondheim sadece dergilerde veya internet üzerinden gördüğünüz kadar değil ötesi güzelliğe sahip bir yer. Ne diyelim en yakın zaman da görmek kısmet olur diye hayal kurarak yazımıza son verelim. Başka bir yerde başka güzelliklerin peşinde olmak için Perisos Turizm’ de buluşalım.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder