2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Rönesans’ın Doğduğu Yer Floransa

Kültürel, sanatsal ve mimari bir mücevher Floransa, İtalya’nın Toskana bölgesinin başkenti.Rönesansın doğduğu yer de,tam da burası.Şehir,Ortaçağ’nın en önemli finans ve ticaret merkeziymiş.1982 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girdi,Leonardo Da Vinci,MAchiavelli,Michelangelo,Dante Alighieri gibi büyük sanatçıların eviymişFloransa.1300 ile 1500 yıllarda,Avrupa’nın kültürel,siyasi ve ekonomik açıdan en önemli şehriymiş.
Buraya aşık olmamak mümkün değil!
Floransa‘da, Akdeniz iklimi yaşanıyor.Yazları sıcak ve kuru,Kışları ise ılık ve yağışlı geçiyor.20 ile 30 derece arasında,kışları ise 0 ile 10 derece arasında hissediliyor.Mevsimin en sıcak ayları Temmuz ve Ağustos.Bu aylarda İtalyanların dükkanlarını kapatıp gitmelerine şahit olursanız şaşırmayın.Hava çok nemli ve bunaltıcı olduğu için,onlara gayet normal gibi gelen bir şekilde kafa tatili yapabiliyorlar.Sizde gezi için ilkbaharı veya sonbaharı tercih edersiniz olur biter.En ideal aylar Haziran ve Eylül.Bol yağışın görüldüğü aylar ise Ekim,Kasım,Aralık,Mart ve Nisan.Yağışlara rağmen bu aylarda da rahatlıkla gezebilirsiniz,herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Ülkemizden Floransa‘ya direk uçuşlar bulunmuyor ama aktarmalı uçuş ile seyahat edebilirsiniz.Buradan  Türk Hava Yolları seferleriyle Roma veya Milano’ya direk uçuşla gidip,oradan da Alitalia uçuşuyla Floransa’ya geçiş kombinasyonuyla,Floransa’ya ulaşmış oluyorsunuz.Bekleme ve uçuş süreleri dahil olmak üzere,toplam yaklaşık 5 saatiniz yolculuk yapıyorsunuz.
Yeme-içme bölümüne gelecek olursak, Floransa‘da,tarihi eski şehir yakınlarında,çok şık restoranlar bulmanız mümkün.Ancak şöyle bir uyarıda bulunabiliriz, eski şehre yaklaştıkça restoran fiyatları artar.Buna dikkat etmeniz gerekiyor.
Şöyle de değişik bir tarzları da var,mesela örnek olarak Cappucino içecekseniz eğer,masada içmeyle,ayakta içmenin arasında bir-kaç euro oynuyor.Ayakta içerseniz bir-kaç euro kardasınız demektir.
İtalya’nın neresinde olursanız olun,şık yemekleri bir kenara, Capuccino, pizza ve spagettisini denemeden sakın dönmeyin!

Floransa’da Görülmesi Gereken Yerler

Floransa‘da görülmesi gereken o kadar çok yer varki, nereye bakarsanız bakın,mutlaka sizi kendine çekecen,eskilerden günümüze kadar gelip,eskilerin yaşamını size sunan ve merak uyandıran bir mimari yapı veya sanat eseri olacaktır.Yine de bir yerden başlamak gerekiyor tabii ki.Bizim önerimizin ilk durağı Giotto Kulesi olabilir.Dolambaçlı merdivenleri tırmanıp,en tepeden Floransa‘yı izleyebilirsiniz,Toskana’nın kırsalını dahi görebilirsiniz.Tepeden baktığınız zaman,Duomo Katedrali’nin ne kadar büyük olduğunu görebilirsiniz.Duomo Katedralinin de tepesine 464 basamak tırmanarak çıkabilirsiniz.Giotti Kulesinin tepesine ulaşmak için ise 414 basamak çıkıyorsunuz.
duomo katedrali floransa
Duomo Katedrali


Giotto Kulesi
Giotto Kulesi

Signoria Meydanında bulunan heykeller,Neptün çeşmesi,Michelangelo’nun ünlü heykeli David’in bir kopyası ve birçok başka daha eser görünce gözleriniz kamaşacak.David heykelinin orjinali de yine Floransa‘da,Accademica Müzesinde sergileniyor.Via Tornabuoni Caddesi boyunca,antikacılar,terziler,mağazalar ve pazar yerini gezebilirsiniz.Daha birçok yer görebilirsiniz,bunlar sizin için sadece başlangıç olacak.

Neptün Çeşmesi
Neptün Çeşmesi

Floransa‘da görmeniz gereken tam 3 tane en büyük sanat müzesi bulunuyor.Dünyadaki en ünlü güzel sanatlar müzesi olan Uffizi Müzes de bunlardan biri.İçerisinde,Rönesans dönemine ait birçok eser bulunuyor.Ayrıca Sandro Boticalli’nin ‘Venüsün Doğuşu’ adında eseri de burada sergileniyor.Müzeye giriş biletinizi önceden ayarlarsanız şanslısınız.Çünkü girişte uzun kuyruklar oluşuyor,buda çok can sıkıcı olabilir.
Gece hayatının fıkır fıkır olduğu dönem,kış aylarıdır.O dönem Floransa, dünyanın her yerinden öğrenci akımına uğradığı için,hareketli oluyor.Kışları olduğu kadar yazları da eğlenceli diyebiliriz.Yazı tercih ederseniz hiçbir şey fark etmez,eğlence eğlencedir.
Toskana bölgesindeki mekanlara mutlaka uğrayıp,ev yapımı Toskana şaraplarının tadına bakın.
Floransa sanat merkezi olduğu için,en iyi hatıra bir sanat eseri veya antika eşya olur.Ancak hediyelik eşya da tabii ki bulabilirsiniz.Yalnız ufak bir önerimiz olacak,hediyelik eşyalarınızı ana meydanlar yerine,ara sokaklardan alabilirsiniz.Ana meydanlar fazla turistik olduğu için,fiyatları da ona göre belirlenmiş oluyor.
Daha öncede bahsettiğimiz gibi,burası öğrencileri akınına uğruyor.Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerinde okuyan öğrenciler,kendi eserlerini yapıp,satışa sunuyorlar.Bunlardan da faydalanabilirsiniz.
Havalimanından şehir merkezine ulaşım Sita ve Ataf otobüs hatlarıyla sağlanıyor.Mesafesi 4 kilometre.Otobüsler 06:00-23:00 saatleri arasında çalışmaktadır.30 dakika arayla hareket ediyorlar.Direk Santa Maria de Novella tren istasyonuna 20 dakikada gidebiliyorlar.
Floransa‘yı tekrar tekrar görmek isteyeceksiniz!




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder