2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Egzotik Coğrafyalara Yolculuk ve Ayurveda



Ayurveda İçin Egzotik Coğrafyalara Yolculuk
Kimileri tarafından modern tıptan üstün görülen, kimileri tarafından da faydadan çok zarar sağladığı düşünülen alternatif tıp son yıllarda popülaritesini iyiden iyiye artırdı. Öyle ki, her yıl milyonlarca insan kulaktan kulağa yayılan mucizevi iyileşme hikayelerinin peşine düşerek, alternatif tıbbın anavatanı olan egzotik coğrafyalara seyahat ediyor. Çıkılan bu seyahatlerden kimileri mucizevi etkilerle dönerken, kimileri de bu bahaneyle muhteşem bir tatil yapıp ülkesine dönüyor. Sizler için kökeni Hindistan’a dayanan ve bu alanın en popüler iyileşme yöntemi olan ayurvedayı araştırdık.
İşte her yıl milyonlarca insanı uzak coğrafyalara seyahat ettiren ayurveda terapisi:
Günümüzde ayurveda şifa sisteminin merkezi Hindistan’ın güneyinde yer alan Kerala bölgesi. Kerala’nın turistik bölgelerinde neredeyse 10 adımda bir ayurveda terapi merkezlerine rastlamak mümkün. Geleneksel Çin tıbbının da temellerini oluşturan ayurveda terapisini, tıbbın bilinen en eski sağlık koruma sistemi olarak kitaplarda da görmek mümkün. Asıl amacı hastalıklara karşı dirençli bir vücuda sahip olmak olan ayurvedanın terapi yöntemleri aslında bize çok da yabancı değil. Ayurveda’nın temel terapilerini yoga, meditasyon, diyet ve toksinlerden arınma yöntemleri oluşturuyor.
ayuverda-hakkinda

YAŞAM ŞEKLİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

Hindistan’ın yanı sıra Nepal ve Sri Lanka’da da hemen her yerde ayurveda terapi merkezleri ile karşılaşmak mümkün. Sözlük anlamı “sağlık bilgisi” olan ayurveda için bu coğrafyalardan birine gitmişseniz, başvuracağınız terapi merkezlerinde ilk önce muayene olmanız gerekiyor. Muayene yöntemleri de modern tıbbınkinden biraz farklı. Şikayetleriniz doğrultusunda yapılan testler temel olarak nabız, idrar, dışkı, dil, göz, deri, konuşma, ses ve genel görünüşten ibaret.
Yapılan testler ve teşhisin ardından, size uygun tedavi yöntemi belirlenerek tedavi sürecinize başlanabiliyor. Tedavinin ana omurgasını bölgeye özgü şifalı bitkiler oluşturuyor. Hastalığınıza göre size özel hazırlanacak bitki karışımlarının yanı sıra, yaşam şeklinin yeniden düzenlenmesi için de diyet ve psikolojik destek veriliyor. Belirlenen program doğrultusunda çoğu zaman günlerinizi tamamen terapi merkezlerinde geçiriyorsunuz. Özellikle psikolojik problemler söz konusu olduğunda, yeni yaşam şeklinin en doğru biçimde anlaşılabilmesi ve konuşma terapisinin amaca ulaşması için bu terapi merkezlerinde biraz uzun zaman geçirmek gerekebiliyor.
ayuverda-hakkinda2
Hastalığınıza göre tamamlanan tedavi sürecinin ardından, tüm problemlerinizden arınmış olarak yeni hayatınıza dönmek üzere ayurveda terapi merkezlerinden taburcu oluyorsunuz. Spiritüel bilgiye dayalı olan bu sistemle tedavi olduğunuzda aslında değişen en önemli şey hayata bakışınız oluyor. Dolayısıyla kendi yaşam alanınıza döndüğünüzde terapi boyunca da daha derinlikli bir biçimde görme şansı bulduğunuz stres faktörlerinden uzak durmanız gerekiyor.
Son yıllarda popülaritesini oldukça arttıran ayurveda sağlık sistemine ilişkin bir Türk profesörü tarafından yazılmış bir kitap bulunuyor. Bu sipiritüel sağlık yolcuğu ne denli faydalı, ne denli zararlı bilinmez fakat biz yine de sağlık konusunda atılacak her adım gibi seyahat etme konusunda da dikkatli olmayı öneriyoruz.
ayuverda-hakkinda3





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder