2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SÖMESTRE’DE AMERİKA’YI KEŞFE ÇIKIN

Uzun zamandır Amerika’yı görmek istiyor, ancak buna bir türlü zaman yaratamıyorsanız, Sömestre tatili bunun için iyi bir fırsat. Seyahat acentelerinin hem doğu hem de batı Amerika’ya yönelik çeşitli tur seçenekleri bulunuyor. New York, Orlando ve Miami bölgelerini gezebileceğiniz bir Doğu Amerika turu mu, yoksa Los Angeles, Las Vegas ve San Francisco’yu keşfedeceğiniz Batı Amerika Turu mu ilginizi çekiyor? Sizler için her iki turda görebileceğiniz yerler hakkında küçük ipuçları verdik. Bu Sömestre ister New York’ta Gökdelen Tepesi’ne çıkıp şehri yukarda seyretmenin keyfine varın, İster Orlando’da Disneyland’ın büyülü dünyasına kapılın, isterseniz Los Angeles’ta Hollywood filmlerinin çekildiği muhteşem stüdyoları gezin.

NEW YORK

Gökdelenleri, müzeleri, parkları ve daha birçok cazibe noktasıyla dünyanın önde gelen kültür ve sanat merkezlerinden New York, gezginlerin bir numaralı durağı. Şehir, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens ve Staten Island olmak üzere 5 ilçeden oluşuyor. Şehirde görülecek pek çok yer var. Şehrin simgesi haline gelen Özgürlük Anıtı başta olmak üzere Empire State Binası, Brooklyn Köprüsü ve Central Park’ı mutlaka görmelisiniz.
443 metre yüksekliğindeki 102 katlı Empire State Binasına çıkıp tüm şehrin manzarasını yukardan seyredebilirsiniz. Kentin büyüleyici manzarasını seyretmek için bir diğer nokta ise Rockefeller Center’in tepesi. Buradan Gökdelen Tepesi ile Empire State binasını bir arada görebilirsiniz.
Şehre gitmişken Washington D.C.’yi de mutlaka ziyaret edin. Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentinde Eski Posta Merkezi, Capitol, Beyaz Saray, FBI Binası, Pentagon Binası, Arlington Mezarlığı, Abraham Lincoln Anıtı, Vietnam ve Kore Şehitleri Anıtı gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.

ORLANDO

İlk olarak küçük bir askeri birliğin yerleşim yeri olan Orlando, Disneyworld’ün kurulmasıyla tam bir eğlence kenti haline gelmiş.
Walt Disney’in hayal dünyasını muhteşem yapılarla günümüze yansıtan Disneyworld, Orlanda’da ilk görülmesi gereken yerlerden biri. Özellikle çocuğuyla seyahat edeceklerin Walt Disney’in sihirli dünyası Disneyworld ’ü görmelerini öneriyoruz. Bu masal diyarında çocuklarınızla birlikte unutmayacağınız anlar yaşayabilirsiniz.
Hollywood filmlerinin çekildiği olağanüstü stüdyoları ve bazı çekim hilelerini görmek için Universal Stüdyoları’na uğramayı da ihmal etmeyin.

MİAMİ

Hareketli hayatı, mükemmel doğası ve plajlarıyla insanı kendine hayran bırakan bir yer Miami. Art deko mimarisi ve doğal güzellikleriyle büyüleyen kentte gezilecek birçok yer bulunuyor. Miami Metrozoo (hayvanat bahçesi), Vizcaya Müzesi, Yıldızlar Adası, Domino Park, Everglades Ulusal Parkı ve Plaza de la Cubanidad (şehir meydanı) bunlardan birkaçı.
Everglades Ulusal Parkı’nda nesli tükenmiş pek çok hayvan türünü, Amerika timsahı ve Florida panterini görebilir, yemyeşil ormanlarında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Asya, Avustralya ve Afrika bölgelerine özgü 1300’e yakın vahşi hayvanın bir arada olduğu Miami hayvanat bahçesini görmeyi de unutmayın.
Miami’de görülmeye değer yerlerden biri de Yıldızlar Adası. Yıldızlar Adası’nda sinema ve müzik dünyasının ünlü isimlerinin evlerini yakından görme imkanı bulacaksınız. Gloria Estefan, Julio Igleases, Madonna, Frank Sinatra gibi birçok ünlünün burada evi var.
Miami’de geceleri de oldukça hareketli. Gece eğlencesini seviyorsanız, şehrin canlı müzik mekanları, bar ve gece kulüplerinde keyifli anlar geçirebilirsiniz.

LOS ANGELES

Batı Amerika turu denilince akla ilk gelen duraklardan Los Angeles, ünlü bulvarları, sinema stüdyoları, lüks mahalleleri ve renkli alışveriş merkezleriyle oldukça canlı bir şehir. Dünyanın en büyük film stüdyosu olan Hollywood Universal Stüdyoları (Universal Studios Hollywood) burada yer alıyor.
Turistler tarafından oldukça ilgi gören bu film stüdyosunda Hollywood filmlerinin çekildiği muhteşem stüdyoları gezip birtakım çekim hilelerini görme fırsatı bulabilirsiniz.
Güney California’nın en şık şehri olarak bilinen San Diego da görülmeye değer yerlerden. Los Angeles’a 2,5 saatlik mesafede olan bölgenin şehir merkezini gezebilirsiniz.
Zengin ailelerin yaşadığı, muhteşem sahiliyle ünlü La Jolla da keyifli bir keyifli bir durak. Buradaki bulunan sanat galerileri, antika dükkânları ve renkli butikleri gezebilir, seçkin restoran ve kafelerinde nefis lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.
Alışverişe düşkünseniz Martel ve La Brea caddeleri arasında bulunan Beverly Bulvarı’na uğramalısınız. Buradaki mağazaları dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Uygun alışveriş için Meksika sınırında bulunan Outlet Center’lara gidebilirsiniz.

LAS VEGAS

Nevada Eyaleti’nin en kalabalık kenti Las Vegas, gökdelenleri, müzeleri, kumarhaneleri ve etkileyici gösterileri ile ABD’nin en renkli şehirlerinden biri. Burada Las Vegas Strip (ana cadde), Iceberg Canyon, Madame Tussaud’s Müzesi, Shark Reef Aquarium gibi birçok mekân gezip keşfetmeniz için sizi bekliyor. Şehrin simgelerinden Bellagio havuz gösterisi ise görülmeye değer. Akşamları 15 dakikada bir değişik müzikler eşliğinde farklı koreografilerle yapılan Bellagio havuz gösterisine hayran kalacaksınız. Las Vegas’a gitmişken o muhteşem kumarhanelerine uğramamak olmaz. Kumar oynamak iyi bir şey olmasa da şansınızı denemek ve o harika atmosferi yaşamak için Las Vegas Casinoları’nın havasını solumak gerek.
Las Vegas’ta görülmesi gereken yerlerden biri de Grand Canyon Park. Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaleti sınırlarında bulunan en eski ulusal park olan bu kanyon, Colorado Irmağı’nın kanalı milyonlarca yılda yarmasıyla oluşmuş. 466 kilometre uzunluğunda ve 1600 metreye yakın bir derinliğe sahip bu kesiklerde, dünyanın 2 milyar yıllık tarihini görebilmek mümkün. Kanyonu daha iyi görebilmek için güney bölümünü (South Rim) gezmenizde fayda var.

SAN FRANCİSCO

Kaliforniya eyaletinin 4.büyük şehri olan San Francisco, dağlık alanları, Viktorya dönemi mimarisi ve coğrafik konumuyla dünyaca ünlü bir kenttir. Pasifik Okyanusu ve San Francisco Körfezi ile çevrili bir yarımada üzerinde konuşlanan şehir, çeşitli sanat müzeleri, özgün mimari eserleri, parkları ve Golden Gate’i (Altın Kapı) saran sisiyle dikkatleri çekiyor.
Şehirde müzik performansları, festivaller, sahne sanatları ve cadde fuarları gibi birçok kültürel etkinliğe rastlamak mümkün. Dünyanın en büyük deri fuarı olan Folsom Sokak Fuarı ve her yıl Şubat ayında gerçekleşen “Çin Yeni Yıl Kutlamaları” gibi sokak etkinlikleri görülmeye değer.
San Francisco gezinizde Amerika’nın bir numaralı bağcılık ve şarap başkenti, aynı zamanda dünyanın sayılı gurme merkezlerinden biri olan Napa Vadisi’ni de mutlaka ziyaret edin. Burada birbirinden leziz şarapları tadarak hoş vakit geçirebilirsiniz.
Bu kış Amerika’da keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız, Perisos Turizm'in Amerika turları arasından birini seçip bir an önce yerinizi ayırtın.



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder