2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

5 Adımda Balayı Hazırlığı



Evlenecek çiftler için düğün hazırlıkları, eşya seçimi, çeyiz alışverişi ne kadar güzel olsa da bir süre sonra onları yoran hatta sıkan şeylerdir. Çünkü düğün hazırlıkları aslında azmış gibi görünse de ince düşünülmesi gereken detaylarla doludur. Bir kere seçilen mobilyaların eve gelmesi çoğu zaman problem olur. Ya geç gelir ya yanlış gelir ya da hasarlı… Beyaz eşyaları kurmak için gelecek olan servis istenildiği gün gelmeyebilir, onlar geldiklerinde gelin ya da damattan birinin işten izin alıp gitmesi gerekebilir. İşten izin alamayan çiftler evlerine tanıdıklarını yönlendirmek zorunda kalır. Hepsinden kötüsü de tüm bu hazırlıklar için ayrılan bütçe hesap edilenin aksine bir türlü tutmaz, evdeki hesap çarşıya uymaz. Haliyle tüm bu olumsuzluklar zaten stresi başından aşkın olan gelin ve damat adaylarının daha çok gerilmesine sebep olur… Düğüne son 1 ay kala çiftlerin istediği en büyük şey huzurlu ve dinlendirici bir balayı tatilinden ibarettir, haklı olarak.

Biz de bu yoğun ve yorucu geçen dönemde yeni evlenecek olan çiftlerin işlerini bir parça olsun kolaylaştırmak için fazlasıyla hak ettikleri balayı tatiline nasıl hazırlanmaları gerektiğine değinmek istedik…

1. Adım: Ülke / Şehir / Otel Seçimi
Balayı için evvela karar verilmesi gereken şey yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı olacağı… Eğer “Vatanımızın her yanı güzel…” deyip yurt içinde kalmayı tercih ederseniz işler kolay. Pasaporttu, vizeydi uğraşmadan yalnızca bir otel, ulaşım aracı ve transfer ile kolayca bu adımı tamamlayabilirsiniz. Bu aşamada, otele ne kadar erken karar verirseniz çizeceğiniz rota da o kadar kolay ve hesaplı olacaktır. Çünkü erken rezervasyon dönemi diye bir gerçek var… Olur da tercihinizi yurt dışından yana kullanırsanız o zaman uğraş vereceğiniz şeyler biraz daha genişleyecek. Yurt dışındaki bir balayı için biraz daha erken davranmalı ve rotanızı belirleyip eğer gerekiyorsa vize işlemlerinize başlamalısınız.

2. Adım: Ulaşım
Yurt içindeki birbirinden güzel balayı otellerinden birinde karar kıldıktan sonra mesafeye göre kendi aracınızla ya da kiralık bir araçla, otobüsle veya günümüz kurtarıcısı olan uçaklar ile ulaşımınızı nasıl gerçekleştireceğinize karar vermelisiniz. Bu adımda da erken davranmakta yarar var; erken alınan uçak biletlerinin de oldukça hesaplı olduğu aşikâr. Yurt dışına uçakla gideceğiniz neredeyse kesin olduğu ve mesafe daha uzun olduğu için ulaşım ücretiniz yurt içine oranla daha yüksek olacaktır. Dolayısıyla elinizi çabuk tutmanız gerektiğini bir kere daha hatırlatalım.

3. Adım: Transfer
Konaklayacağınız yere uçakla ya da otobüsle ulaşım sağlayacaksanız sizi havalimanından ya da otogardan alıp otelinize götürecek bir transfer hizmetine ihtiyacınız var demektir. Bunu turizm acentelerinden, havayolu şirketlerinden ya da özel firmalardan sağlayabilirsiniz. Bu adımı son bir hafta yapsanız bile olur, ilk iki adım kadar aciliyeti olan bir durum değildir çoğu zaman.

4. Adım: Alışveriş
İşte işin en keyifli yanı, balayı alışverişi… Balayına çıkacağınız mevsime ve gideceğiniz ülkeye göre farklılık gösteren bu alışverişte en önemlisi abartmamak. Düğün yorgunu olan bütçenizi daha fazla sarsmadan yalnızca ihtiyaç duyacağınıza emin olduğunuz parçalar satın almanız en büyük tavsiyemiz. Bunun için indirim dönemlerini takip etmenizde yarar var. Mesela düğününüz yaz sonu – sonbahar başı gibi olacaksa mevsim geçişindeki büyük indirimlerden faydalanarak hesaplı bir balayı alışverişi gerçekleştirebilirsiniz.

5. Adım: Bavul Hazırlama
Bu adımı düğününüzden en geç bir hafta önce tamamlamanızı tavsiye ederiz. Son hafta düğün stresi fazlasıyla yüksek olacağı için yanınıza almayı unutacağınız pek çok şey olabilir. Bu stres sizi sarmadan bir liste yaparak bavulunuzu sakin sakin hazırlamalısınız ki balayında unuttuğunuz şeylerin pişmanlığını yaşamayın…

Evlenecek olan çiftlere şimdiden mutluluklar diler, Musmutlu kocaman gülücüklerle dolu bir balayı tatili geçirmelerini temenni ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder