2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ELBE NEHRİ'NİN MİSAFİR ETTİĞİ ŞEHİR HAMBURG

Elbe Nehri’nin misafir edildiği şehir, tarihi yapısı, köprüleri ve doğal güzellikleri sayesinde gelen ziyaretçilerin üzerinde etkileyici bir intiba bırakıyor. Oldukça büyük bir limana sahip olan şehir, aynı zamanda büyük de bir ticaret noktası. Ülkenin ithalat ve ihracat anlamında büyük bir iş gücünü karşılayan şehirde, denizcilik de gelişmiş. Balık pazarlarında inanılmaz fazla çeşitte balık görmeniz mümkün. Tek başına bir ülke olmayı hak eden bir şehir Hamburg, Alışverişten gece hayatına, edebiyattan ticarete her konuda merkez kabul edilebilecek zenginlikleriyle Almanya 2. Dünya Savaşı’nın en hareketli sahnelerine tanık olan bir kent Hamburg. Buna rağmen savaşa dair yaralar ve yıkıntılar o kadar hızla onarılmış. Çoğu müzede meraklılarına sunulan birer tarihsel anı olarak kalmış o izler, Hamburg Müzesi bu döneme dair detaylı fikir verebilir.



Şehrin bohem ruhunu yansıtan St. Pauli mahallesi, renkli ve hareketli gece yaşantısı ile öne çıkıyor. Bar, disko ve kulüp gibi eğlence mekanları ile çevrili olan bölge, Modern ve gelişmiş bir dokuya sahip.



Panoromik bir manzara keyfi sunan St. Michael Kilisesi, ilk bakışta Barok tarzda inşa edilmiş dekoratif detaylarıyla beğeni topluyor. 1010-1033 yılları arasında Piskopos Bernward’ın yönetiminde inşa edilen kilisenin içerisinde farklı müzisyenlerin yetiştiği ünlü bir koro dikkati çekiyor. Kilise’de üstelik mayıs ayından eylül sonuna kadar her pazar gece yarısı konserleri organize ediliyor. Hamburg gezilecek yerler arasında tarihi kiliseye yer vererek siz de bu eğlenceli konserlere katılabilme şansı yakalayabilirsiniz.



Gotik tarz görüntüsü ile büyüleyen Aziz Nikolai Kilisesi, eşsiz boyutu ve tasarımı sayesinde 1874 yılından beri anıt görevi görüyor. 1876 yılına kadar dünyanın en yüksek yapısı unvanına sahip olan kilisenin tasarımında Rus mimarisine işaret eden figürler büyük bir önem taşıyor. Willy-Brandt-Straße caddesinde bulunan kilisenin kulesi ise 150 metre yüksekliğiyle devasa bir görüntü yaratıyor.



Şehrin en önemli çekim merkezlerinden olan Alster Gölü, özellikle doğa ile iç içe aktivite yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor. Dinlenmek, koşmak, piknik yapmak ve bisiklete binmek için ideal olan gölün çevresinde hafta sonları ailenizle birlikte sosyal bir aktivite yapabilirsiniz. İster göl içerisinde gezinen kuğuları seyredebilir, isterse de şehrin göz alıcı silueti eşliğinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.



Önemli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Kunsthalle Hamburg, Ortaçağ dönemin izlerini yansıtıyor. Glockengiesserwall semtinde karşınıza çıkan sanat müzesinin bünyesinde 700’den fazla eser barındırılıyor. Ana girişi Alexander Otto Vakfı’nın denetiminde modernize edilen binanın “Eski Ustalar“, “Modern Sanat” ve “Çağdaş Sanat” adında görülmesi gereken 3 farklı bölümü bulunuyor.



Günümüzde ulusal anıt statüsü taşıyan Hamburg Museum 1908 yılından beri şehrin tarihsel yapısına ışık tutuyor. Hilstenwall semtinde kurulmuş olan ve sanatsal mimarisiyle göz dolduran müzenin içerisinde tarihsel eserlere ve diyoramalara rastlamak mümkün oluyor. 1914-1922 yılları arasında Fritz Schumacher isimli mimar aracılığıyla tasarlanan göz alıcı müzeyi, ister bireysel isterse turlar eşliğinde gezebilirsiniz.



Aziz Petersburger Strabe caddesinde konumlanmış olan Plants and Flowers Park, Büyük bir oyun alanına sahip olan park, dinlenme ve eğlenmenin yanı sıra ışık-su konserleri, müzik performansları ve halk tiyatroları gibi kültürel etkinlikler açısından da gelen misafirlerini tatmin ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder