2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SAKLI CENNET PUGLİA

Güney İtalya'nın Adriyatik kısmında yer alan Puglia bölgesinin güneyinde Otranto Boğazı ve Taronto körfezi yer alır. Bölgenin en Güney ucunda yer alan Salento yarım adası İtalya'nın merkezini oluşturur. Ziyaretçiler için Puglia İtalyan mutfağının lezzetlerini ve Barok mimarinin göz kamaştırıcı örneklerini oluşturur ve aynı zamanda mimari zenginliğin odak noktası olmuştur. Puglia bölgesinin her kesiminde farklı güzelliklerle karşılaşmak mümkün. Hem ihtişamlı mimari yapıları, hemde doğa harikaları sizi Puglia'ya aşık edebilir.



İtalya’nın dağlık olmasına rağmen en verimli ovalarının bulunduğu Puglia, oldukça farklı yapıdaki evlere de ev sahipliği yapıyor. Konik şekildeki çatıları, gri taş duvarlarıyla dikkat çeken Trulli Evleri, bölgenin en önemli turistik alanlarından biri olarak adını duyuran yerlerden. Özellikle “Trulli Başkenti” olarak kabul edilen Alberobello şehri, neredeyse tamamen bu evlerden oluşuyor.



Castel Monte bir tepenin üzerinde yükselen ve sanki bir başka dünyaya ait gibi görünen yapıdır. Sekizgen şeklinde tasarlanan bu yapı İtalya'nın en tanınmış yapılarından biri olup Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Kalede Birbirine geçen odaları, dekoratif mermer sütunlara ve şöminelere sahiptir ve kapı girişleri pencerelerinde koralit taşlar vardır. Dolayısı ile bu kalenin tek fonksiyonu Tanrı ve İnsan arasında ki ilişkinin yücelenmesidir.



Lecce şehrinde ki Piazza Del Duomo barok mimarinin en iyi örneklerinden biri.Şehrin Merkez noktasında yer alan meydanın etrafı ona bağlanan sokaklarla çevrilidir. Barok mimari tarzda inşa edilmiş bu meydanda Lecce Duomosu , Çan Kulesi, Rahibin Sarayı ve Seminary Sarayı gibi yapılar vardır. Meydanın tam merkezinde yer alan Duamo, şehrin en temel katedralidir.



Santa Maria al Bogno Pugliada yer alan bir kasabadır. Iyonya denizi kıyısında yer alan Nardo komününün bir parçası olan küçük bir balışçı kasabasıdır. Tarabto körfezi kıyısında, Gallipoli ve Porto Cesareo arasında ki bölümüyle İyonya deniz kıyısında yer alır. Bozulmamış kayalık ve kumlu Plajları tüm sahil hattı boyunca yayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder