2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

PUGLİA'NIN GÜZEL KASABASI ALBEROBELLO




İtalya’yı sevmeyen var mı? Roma, Venedik, Floransa, Milano hepimizin sevdiği şehirler. Toskana’nın üzüm bağlarını, Lombardiya’nın göllerini, Ligurya kıyılarını ve Sicilya adasının şirin köylerini de çok beğeniyoruz. Ancak İtalya, az bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen daha bir çok şehir, bölge ve lezzet sunuyor. Bunlardan birisi ise Alberobello. Güney İtalya'nın Puglia bölgesinde en turistlik vr dikkat çeken kasabalarından biridir. Bunun nedeni de her yerde rastladığınız trullo adı verilen evlerdir. 
Koni ieklinde ki bu evlerin hikayesi 13. yüzyıla dayanıyor. Rivayete göre Kral yeni evlerden vergi alacağını söyleyince kasaba halkı çareye düşmeye başlamış. Çare olaraksa evlerin çatılarına kireç taşını kullanmayı bulmuş.  Çatılar yapılırken taşların arasına harç konmadığı içiin evler bu halini almış.
Martina Franca, İtria Vadisi’nin en büyük şehri. Görkemli katedralini ve kent müzesini ziyaret ettikten sonra araç trafiğine kapalı şehir merkezinde kahve içerken bisikletli turistlerle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Bu bölgede rehberli organize bisiklet gezileri ve bir bisiklet kiralayıp bisiklet turu yapmak oldukça popüler. Martina Franca çevresinde bulunan çiftliklerde taze peynir yapımını izlemek ve öğrenmek isterseniz, öğleden önce bir saatte bir çiftliğe uğrayabilir ve taze sütün hızla çeşit çeşit leziz peynirlere dönüşümünü seyredebilirsiniz. Bu bölgede özel kolaylıkla kesip şekil verilebilen bir kaya türünden yapılan, beyaz badanalı koni şeklinde çatıları olan minik yapılar göreceksiniz. 
Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının arasında, geniş bir düzlük ve tepecikler arasında, yüksek bir yere kurulmuş oldukça şirin kent Cisternino’nun merkezi neredeyse hiç bozulmamış bir dokuya sahip. Kent meydanından sağlı sollu ayrılan kentin daracık yollarına girip çiçeklerle süslenmiş sokaklarını gezdikten sonra yemek yemek için kapısında nazar boncuğu asılı olan Le Chicche di Zia Rosa restoranını tercih edebilirsiniz. Bölgede göreceğiniz binlerce zeytin ağacı arasında asırlık ağaçlar da bulunuyor. Zeytinyağı üretimi için özel teknikler uygulanıyor. Zeytinler tek tek elle toplandıktan sonra mekanik bir işlemden geçirilerek doğal yollarla “meyve suyu” da olarak adlandırabileceğimiz zeytinyağı elde ediliyor. Bisiklet rotası üzerinde göreceğiniz çiftliklerde zeytinyağı tadımlarına katılabilirsiniz.
İtalya’nın en güzel küçük şehirlerinden birisi olan Locorotondo, İtria Vadisi’nde bir balkon konumunda. Bembeyaz badanalı evleri ve muhteşem mimarisiyle bu kenti çok seveceksiniz. Locorotondo, özel üretilen şaraplarıyla da ünlü bir yer. Locorotondo DOC beyaz şarabını mutlaka tatmalısınız. Kentin çevresinde yer alan üzüm bağlarında bulunan aile işletmeleri şarap tadımı yapabileceğiniz kısa geziler sunuyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder