2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

LİTVANYA'NIN BAŞKENTİ VİLNİUS




Dünyanın en huzurlu şehirlerinden, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta hiç ummadığınız kadar sıcakkanlı ve misafirperver insanlarla karşılaşacaksınız. Gotik mimari örnekleriyle dolu dar sokaklar, tarihin görkemli zarafetini hissetmenizi sağlayacak. 500 bini geçmeyen nüfusunun içinde barındırdığı dört farklı etnik gurubuyla görülmeye değer yerler arasında.  Gotik, Barok ve Rönesans döneminden kalma tarihi eserleriyle, müze şehir Vilnius 1994 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girerek koruma altına alındı. Şehrin bütün zenginliği yıllardır büyük mücadelelerle koruduğu tarihi mirasında saklıdır. 
Aziz Anne Kilisesi geç gotik dönemin başyapıtlarından biridir. Vilnius'un sembollerinden biri olan kilisede iki adet kule bulunmaktadır. Kilisenin yapımında 33 farklı tuğla kullanılmıştır ve iç kısım Barok tarzda dekore edilmiştir. Çan kulesinde Neo Klasik tarz kullanılmıştır. Vilnius Avrupanın en eski kentlerinden bir tanesidir. Orta Çağ Mimarisine ait bir çok eser bulunan kentte tarihi kiliseler, anıtlar ve saraylar bulunmaktadır. Ayrıca tarihi 1569'a kadar uzanan bir üniversiteye ev sahipliği yapan kent açık bir müze gibidir. Şehir modern bir mimariye de ev sahipliği yapmaktadır. 
Elbette şehirin en merak edilen bölgesi tekrardan inşa edilen Litvanya Dükü Sarayı, önceleri devletin politik, diplomatik ve kültürel merkezlerinden biriydi. 15 ve 17. yy arasında Avrupa'nın en ünlü merkezlerinden biri olan saray, Vilnius'un kalbinde yer alan, Aşağı kalede bulunmaktadır. Gotik rönesans ve barok tarzında ki çok işlevli salonları bugünlerde çeşitli etkinliklerde,konferanslarda, toplantılarda ve konserlerde kullanılmaktadır.
Gediminas kulesi, üst kaleden kalan bir parçadır. kalenin bazı kalıntıları 20. yy'da restore edilmiştir. Daha sonra kule ziyaretçilere açılmıştır. Vilnius'un en güzel panoraması bu tepenin kulesinden izlenebilir.
Şafak kapısı Vilnius'un en çok ziyaret edilen mabetlerinden bir tanesidir. Sadece Litvanya'da değil bir çok ülkede tapınak olarak ünlenmiştir. Şafağın kapısı Şapelinde'ki ''Merhamet Anası'' figürü tüm dünyada Kutsal Bakire Meryem tablosu olrak bilinmektedir. 
Aziz Vladislav Katedral Bazilikası, Katolik Dünyasının en önemli dini mabetlerinden birisidir. Tapınağın antik duvarları 13. ve 15. yy. uzanan ve en eski litvanya fresklerini içermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder