2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

GÜNEŞE İLHAM VEREN ŞEHİR NİCE

Akdeniz’in mavi sularının hemen kıyısında kurulu olan sevimli şehir Nice Fransa‘nın oldukça önemli turistik şehirleri arasında yer alıyor. Kartpostallarda görmeye alıştığımız güzellikteki denizi, sahilleri, yeşil alanları ve daha pek çok doğal güzelliği ile dikkat çeken şehre yapacağınız seyahatinizi sizin için hazırladığımız liste sayesinde daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Huzurlu ve sakin bir şehir olan Nice, Fransız mimarisini yansıtan çatılı evleri, şehrin kültürü hakkında bilgi edinebileceğiniz tarihi yapıları, görülmeye değer doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Çok sayıda görülmeye değer yeri olan Nice’in turistik cazibeye sahip önemli gezi noktalarından oluşan listemizi inceleyebilir ve birbirinden güzel yerleri gezi planınıza dahil edebilirsiniz. 
Nice’in eski şehir bölgesi olan Vieux Nice; sevimli tarihi binaları, daracık ve hareketli sokakları, yerel kafeleri, restoranları, pastaneleri, hediyelik eşya dükkanları, mağazaları ile turistler tarafından çok büyük ilgi görüyor. Pencerelerinden ve balkonlarından bitkiler sarkan, kendine hayran bırakan mimarilere sahip evleri ile masal diyarlarını andıran eski yerleşim bölgesinde keyifli gezintiler yapabilirsiniz.
Nice’in popüler gezi noktalarından biri olan Promenade des Anglais, sıra sıra palmiyelerin dizildiği deniz kenarında yer alan bir sahil yolu. Yolun karşı tarafında otelleri, restoranları, kafeleri bulabileceğiniz İngiliz Gezinti Yolu’nda dilerseniz yürüyüş yapabilir ya da dilerseniz gündüzleri plaja inip güneşlenebilir ve denize girebilirsiniz.
Moskova Patrikhanesine bağlı olan ve mimari yapısı Moskova’daki St Basil’s Katedraline benzeyen Aziz Nikolas Rus Ortodoks Katedrali, Batı Avrupa’nın en büyük Ortodoks katedrali sayılıyor. Farklı boyutlardaki kuleleri ve kulelerinin tepesinde yer alan kubbeleri ile ilginç bir mimariye sahip olan katedrali dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.
Nice‘nin en ünlü ve turistik meydanı olan Massena Meydanı; etrafını çevreleyen neoklasik mimari tarzda yapılmış restoranları, kafeleri, mağazaları ile Nice listesinde yer alıyor. Ünlü sanatçı Jaume Plensa‘nın yedi kıtada yedi insanı simgeleyen eserini de Massena Meydanı’nda görebilirsiniz. Özellikle akşamları rengarenk ışıklandırılan Jaume Plensa‘nın oturur vaziyetteki insan figürleri meydana ilgi çekici ve hareketli bir hava katıyor.
Eski Nice‘da kayalıklar üzerine savunma amaçlı inşa edilmiş olan Colline du Chateau, günümüzde sadece şehri panoramik olarak seyredebileceğiniz bir yer olarak kullanılıyor. Nice’in büyüleyici şehir manzarasına tanık olabileceğiniz en güzel noktalardan biri olan Colline du Chateau; masmavi suları, sahil şeridini ve Nice’e dair diğer tüm güzellikleri ayaklarınız altına seriyor.
Castle Hill‘in yakınında yer alan Parc de la Colline du Château, huzurlu vakit geçirebileceğiniz ortamı ve tüm şehri geniş bir açı ile görebileceğiniz konumu ile ön plana çıkıyor. Nice manzarasını izleyebileceğiniz parkın en üst noktasına asansör ya da merdiven kullanarak ulaşabilirsiniz.
Cimiez bölgesinin tepelerinde 1963 yılında kurulan Museé Matisse, sanatçı Henri Matisse‘nin Nice’de yaşadığı dönemlerde yapmış olduğu eserleri barındırıyor. Mimarisiyle de dikkatleri üzerine çeken müzede heykel, resim ve seramik gibi farklı sanat dallarına ait eserleri görebilirsiniz ve Matisse hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Fransa’nın güneyinde sıcacık bir şehir Niceden bahsettik yazımızda. En renkli şehirlerine komşu olması hem de sıcacık iklimi ile yaz tatillerinin aranan duraklarından biri. Dünya jet sosyetesinin en uğrak noktalarından biri olan şehir haliyle oldukça da pahalı. Alışveriş ve yeme-içme seçeneklerini değerlendirirken bunu göz önünde bulundurmalısınız. Oldukça şık restoranlar, dünya markalarının butik mağazaları da sıklıkla karşınıza çıkabilir.  Tipik bir Akdeniz İklimi karşılar sizi burada. Fransa‘nın güneyinde, Akdeniz kıyısında capcanlı, gösterişli bir şehir Nice.  Attığınız her adımla birlikte deniz kokulu hafif bir esintiyi de peşinizde hissedeceğiniz bu şehir, oldukça renkli bir kişiliğe ve mimariye sahip. Caddeler boyunca sizi takip eden sıra sıra dizilmiş binalar, kendilerine has renkleriyle Nice mimarisine şekil veriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder