2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Erdek Gezi Rehberi



Marmara ve Ege’nin buluşma noktası Balıkesir Erdek’te çocukluğumuzun mahalle kültürüne gidip o günleri özlemle yâd etme zamanı sizce de gelmedi mi? Zeytin ağaçları arasında, şaraplık üzümlerine açılan Erdek’te denizinin mis gibi balıklarına şahit olacağınız bu destinasyonda unutamayacağınız anlarla süslü bir yaza merhaba.

Tertemiz havası, incecik bembeyaz kumları, her ton yeşili ve mavisini göreceğiniz Erdek İstanbul’un hem yanı başı hem de turizm cenneti bölgesi. Öyle ki Antalya, Bodrum gibi tatili en güzel rotaları bile aratmayacak bir tatil deneyimini burada yaşayacaksınız. Şimdi Erdek’te gizli kalmış saklı cennetleri yakından inceleme zamanı.



Erdek’te gezilecek yerler

Kyzikos Antik Kenti: Erdek gezinizde tarihi geçmişe yolculuk etmek istiyorsanız gideceğiniz yer Kyzikos Antik Kenti olmalı. Erdek yolundan 8 kilometre ötedeki antik kentin kalıntılarına Bandırma, Aşağıyapıcı ve Düzler Koyundan da ulaşabilirsiniz. Birçok medeniyetin ev sahipliği yapan Kyzikos Erdek tatilinin en görülesi rotalarından.

Paşalimanı Adası: Marmara’nın adalarına arasındaki Paşalimanı Adası Erdek’in en güzel yerlerinden. Tarihi geçmişi çok eskilere dayanan adanın sınırları sadece buralarda kalmayıp Avşa Adasına kadar uzamış durumda. Mis gibi ada karasından üretilen şarapları, yeşille mavinin buluştuğu doğasından çıkan ürünlerle yapılan yemekleri ve adadan çıkan taptaze balıkları buranın güzelliğine güzellik katıyor adeta. Paşalimanı Adası eşi bulunmaz tarihi ve doğaüstü yerleriyle bu yaz Erdek’te sizi bekliyor.

Çuğra Plajı: Erdek’te incecik beyaz kumlar, masmavi suların adresi Çuğra aynı zamanda buranın en gözde plajı. Palmiye ağaçları ile süslü günün her saatinde Kapıdağ’ın o mükemmel manzarasına karşı eşsiz güzelliği ile ziyaretçilerini karşılıyor. Baktığınız her yerde bisikletliler ve yürüyüş severleri göreceksiniz burada. Kısacası Erdek tatilinde denizin tadını doyasıya çıkarmak için gidilecek rota Çuğra Plajı olmalı. Kafa dinlemeye birebir.



Ocaklar: İşte Erdek’in mavi bayraklı muazzam bölgesi. Hem deniz keyfi hem de eğlencenin tadı bir başka olur Ocaklar’da. Yeşille mavinin buluştuğu bu tertemiz doğada deniz, güneş, kuma doyacaksınız. Bütün yılın yorgunluğu ancak Erdek Ocaklar’da atılır.

Paflima Koyu: Erdek Kapıdağ Yarımadasında doğa sporları severlerin gözde rotası Paflima Koyu. İncecik kumlarıyla çevrili plajında denizin tadına doya doya varacaksınız. Paflima Koyu Erdek’ten 30 kilometre uzaklıkta.



Alışveriş

Yöresel ürünleriyle de fazlasıyla ünlü Erdek’te alışveriş yapmayı sevenlerin yüzlerini güldürüyor. Girit ezmesi, Tirit, Sütlü börek, Sini pidesi, Manca, Şişerka, Langitka bunların sadece bazıları. Hediyelik eşyacıları da hemen göze çarpıyor Erdek’te. Ağaç ürünleri, deniz kabuğundan yapılmış hediyelikleri ve yine yöresel olarak da zeytin, zeytinyağı, kırmızı soğan Erdek tatilinizden alınabilir şeyler.

Eğlence

Gelelim Erdek’te eğlence kısmına. Burada eğlenceye doyacağınız yerler Kaya The Rock, Mysia Beach Club, Abone Disco, Albatros Bar, Cowboys Bar sizi eğlendirebilecek en güzel mekânlar. Erdek otellerinde konaklayarak mükemmel bir yaza merhaba deyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder