2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYANIN HARİKALARI

Dünyanın Yedi Harikası listesinde yer alan en eski yapı M.Ö. 2500’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Keops Piramidi’dir. Diğerleri ise Artemis Tapınağı, Babil’in Asma Bahçeleri, Zeus Heykeli, Rodos Heykeli, İskenderiye Feneri ve Kral Mausollos’un Mezarı
Keops Piramidi
 Keops Piramidi, 3 piramitten oluşan Giza Piramitleri’nden biridir. Ancak yalnızca Keops Piramidi Dünyanın 7 Harikası listesine girebilmiştir. Firavun KhufU tarafından yaptırılmıştır. Sırrı hala tam olarak çözülemeyen Keops Piramidi, Dünyanın Yedi Harikası arasında, günümüzde ayakta kalan tek yapıdır.
Babil’in Asma Bahçeleri
Akan sular ve egzotik bitkilerin bulunduğu çok katlı bir bahçe olduğu söylenmektedir. Babil’in Asma Bahçeleri’nin izleri günümüzde tamamen silinmiştir. Dünyanın 7 Harikası’ndan biri olarak kabul edilen Babil’in Asma Bahçeleri hakkındaki bilgiler, yalnızca eski metinlerde ve tablolarda yer almaktadır. Bu metinlere göre, ihtişamlı ve çok katlı bahçelerden oluşan yapının birçok yerinden sular akmakta ve egzotik bitkiler yetiştirilmektedir. Ancak bu bilgilerin gerçekliği konusunda kesin bir fikir bulunmamaktadır.
Zeus Heykeli
Zeus Heykeli, Yunan Tanrısı olan Zeus adına yapılmıştır. Metal parçalar, fildişi ve altın kullanılarak yapılan heykel, 12 metre yüksekliğindedir. Dünyanın Yedi Harikası arasında yer alan Zeus Heykeli, büyük bir yangın sonucunda ciddi zarar görmüş ve yok olmuştur.
Rodos Heykeli
Rodos Heykeli, Güneş Tanrısı Helios adına yapılmıştır. Yapıldıktan kısa bir süre sonra, deprem sırasında kırılan ve bir daha onarılamayan heykel, uzun süre harabe halinde kalmıştır. Günümüze ulaşamayan Dünyanın Yedi Harikası’ndan biridir.
İskenderiye Feneri
 Dünyanın en yüksek feneridir. Yüksekliği 166 metredir. 50 kilometre uzaklıktan dahi görülebilmektedir. İskenderiye Feneri, Dünyanın Yedinci Harikası olarak bilinmektedir. 15. yüzyılda yok olan Fener, gemicilik faaliyetleri ve ticaret için kullanılmıştır.
Kral Mausollos’un Mezarı (Halikarnas Mozolesi)
 Yüksekliği 45 metreydi. Dört tarafında da heykeller bulunuyordu ve dört heykel de farklı heykeltıraşlar tarafından yapılmıştı. Halikarnas Mozolesi olarak da bilinen Kral Mausollos’un Mezarı, Kral’ın karısı ve kız kardeşi tarafından yaptırılmıştır. Sıra sütunlar ve heykeller ile süslenmiş olan Mezar, 16. yüzyıla kadar korunmuştur. Ancak Haçlı Seferleri sırasında, bölgeye gelen kuşatmacılar, Kral Maussollos’un Mezarı’ndaki taşları kullanarak Bodrum Kalesi adı verilen kaleyi yaptılar. Artemis Tapınağı
Artemis Tapınağı
Tamamen mermerden inşa edilmiştir. Diana Tapınağı olarak da bilinmektedir. Artemis Tapınağı, Milattan Önce 7. Yüzyılda yapılmaya başlanmış ve daha sonra çıkan yangının arından M.Ö. 550’li yıllarda restore edilmiştir. Günümüzde Tapınak’tan yalnızca iki mermer parası kalmıştır ve antik kent Selçuk’ta bulunmaktadır.
Dünyanın 7 Harikası arasında günümüze ulaşan tek yapı, Mısır Piramitleri arasında bulunan Keops Piramidi olmakla birlikte, diğer yapılar veya yapıtlar hakkında yeterince bilgi bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder