2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

RENKLERİN DİYARI RİO DE JANERİO

Renklerin ve renklere kucak açanların diyarı Rio De Janerio, Güney Amerika’nın en kalabalık şehri. Neşeli insanların, hareketli şarkıların ve sıcacık iklimlerin hayat bulduğu bu şehir, yaşayanın vazgeçemediği ziyaret edenlerin ise unutamadığı bir masal diyarı. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Güney Amerika ülkelerinden Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio De Janeiro, gerek kültürel zenginliği gerek gece hayatının canlılığı bakımından görmeniz gereken yerlerden biridir.
Şehirde bulunan en önemli iki tepeden biri olan Kesme Şeker Dağı’nın zirvesine çıktığınızda Rio şehrini ayaklarınızın altında hissedeceksiniz. Üst üste binmiş iki tepe gibi düşünebileceğiniz Kesme Şeker Dağı’nın zirvesine ulaşmak için iki aktarma yapan teleferiğe binmeniz gerekecek. İlk durak olan Urca’da şehrin manzarası hemen sizi sarsa da biraz soluklanıp zirveye doğru ilerlemeye devam edin. Zirveye ulaştığınızda eğer hava şansınıza açıksa manzaranın ve temiz havanın tadını çıkarın.
Şehrin en önemli tepesi olan Corcovado Tepesi, Rio’yu en güzel seyredebileceğiniz yerlerden birisidir. 700 metreden fazla yüksekliğe sahip olan Corcovado Tepesi üzerine inşa edilmiş olan Kurtarıcı İsa Heykeli, Rio De Janeiro listesindeki en sembolik yer olduğunu söyleyebiliriz. 30 metrelik yüksekliğe sahip olan Kurtarıcı İsa Heykeli, turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında gelmektedir. Tepenin zirvesine ulaştığınızda şehir manzarasının yanı sıra Kesme Şeker Dağı, Maracana Stadı, Guanabara Körfezi gibi Rio’nun en güzel manzarası karşınızda olacak.
Copacabana Plajı: Rio’nun en meşhur plajı olan Copacabana Plajı, Rio’nun güneyinde Kesme Şeker Dağı kıyısınca uzanmaktadır. Tertemiz kumsalda güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Rio’da nerede denize girelim diye sorarsanız ilk seçeneğinizin Copacabana Plajı’ndan yana olmasını tavsiye ederiz. 
Rio De Janeiro listesinde yer verdiğimiz Favela Bölgesi, aslında girilmesinin çok da uygun olmadığı fakir kesimin yaşadığı, karanlık işlerin döndüğü ve birçok filmde de gösterilen Brezilya’nın arka sokaklarının bulunduğu bölgedir. 
Rio’da denizin hemen yanında yer alan Lagoa Gölü görmeniz gereken yerlerden biridir. Gölde su sporları, kuğu görünümlü bisikletlerle göl üzerinde turlar, göl kenarında yürüyüş alanları gibi çeşitli aktiviteleri deneyebilirsiniz.
Rio’nun hemen girişinde 3200 hektarlık alan üzerinde bulunan Tijuca Ormanı, yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunmaktadır. Orman içinde yürüyüş yollarını takip ederek Cascatinha Şelalesi ve Mayrink Şapeli’ni görebilirsiniz. Birçok türden bitki örtüsünü barındıran Tijuca Ormanı’nda çeşitli hayvan türleri de yaşam sürmektedir. Piknik yapabileceğiniz alanların da bulunduğu Tijuca Ormanı’na mümkünse rehberle birlikte girmelisiniz ve yürüyüş yollarından ayrılmamalısınız. 
Rio’da listesindeki en ilginç duraklardan biri de Lapa bölgesinde bulunan Selaron Merdiveni. Şili asıllı ressam ve seramik ustası Jorge Selaron, 2008’den itibaren evinin önünde bulunan merdivenlere güzel görünüm katmak için her gün küçük mozaikler yapmaya başlıyor. Evin giriş kapısının hizasına da Brezilya bayrağının renkleri olan mavi, sarı, yeşil renkli mozaiklerle kaplayan Selaron’un kapısı bir gün komşuları tarafından çalınıyor. Süslemeleri çok beğendiklerini ve kendi kapılarının önlerine de yapmasını rica eden komşularını kıramayan Selaron, toplamda 250 basamaklı merdiveni rengarenk mozaiklerle süslüyor ve bir anda tüm dünyadan turistlerin ziyaret ettiği bir yer haline geliyor. Resim çekmekten en keyif alacağınız noktalardan birisi olan Selaron Merdiveni’nde aşırı kalabalıkta dilediğiniz pozları çekmek isterken zorlanabilirsiniz.
Rio De Janeiro listesini dünyanın en büyük şovlarından biri olan Rio Karnavalı ile kapatalım. Her sene şubat ayında düzenlenen Rio Karnavalı’na dünyanın dört bir yanından binlerce turist akın akın ziyaret ediyor. Sadece Rio’da değil Brezilya’nın diğer şehirlerinde de (Sao Paolo, Salvador) coşkuyla kutlanan Rio Karnavalı, Brezilya gezisini şubat ayında yapmanız için yeterli bir neden olabilir. Yaklaşık 4–5 gün süren Rio Karnavalı’na binlerce profesyonel ve amatör dansçılar da eşlik ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder