2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ENDÜLÜS RUHUNA DOKUNACAĞINIZ ŞEHİRLER MALAGA



İspanya’nın en şirin kenti Malaga, Güney Avrupa’daki en büyük şehirlerden biri olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Akdeniz’in kıyısındaki şehir yaz aylarında Avrupa’nın en gözde tatil destinasyonlarından biri olarak da nüfusunu ikiye katlıyor. İspanya’nın Endülüs bölgesinde yer alan şehirde zaman zaman İslami zaman zaman da Antik Dönem eserlerini görmek mümkün. Şehir geziniz esnasında Picasso Müzesi, Alcazaba Kalesi gibi mekanlar şehrin geçmişine ışık tutacak noktalar olarak göze çarpıyor. İber Yarımadası’nın doğusundaki Malaga, Endülüs Özerk Topluluğu içerisinde yer alan bir liman kenti. Ünlü ressam Pablo Picasso’nun doğduğu şehir Endülüs etkisiyle kültürel, iklimi ve coğrafi konumu sayesinde doğal çeşitliliğe sahip olmuş. 
Gibralfaro Kalesi, Malaga Dağları’nın uzantısı olan bir tepe üzerine 929 yılında Cordoba Halifesi  tarafından inşa ettirilmiş. Adını yerine yapıldığı Fenike deniz fenerinden alan askeri yapı, günümüzdeki haline Granada Sultanı 1. Yusuf’un talimatlarıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının sonucunda gelmiş. Deniz seviyesinden 130 metre yükseklikteki kaleyi haftanın 7 günü ziyaret edebilir, Malaga kentinin ve Akdeniz’in muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.
Tarihe meraklı gezginlerin Malaga listelerinde Gibralfaro ile birlikte yer verdikleri 2. askeri yapı olan Alcazaba de Malaga, 11. yüzyılın başlarında Hammudi Hanedanı tarafından inşa ettirilmiş. Adını “kale” kelimesinin Arapça karşılığından alan yapının girişinde, taşlarının bir kısmı inşa sürecinde kullanılan Roma tiyatrosunun kalıntısı yer alıyor. Günümüzde arkeoloji müzesine ev sahipliği yapan kale, yüksek konumu sayesinde şehrin ve Akdeniz’in nefes kesen manzarasını gözler önüne seriyor.
Dış kısmı Barok, iç kısmı ise Rönesans stilli Malaga Cathedral Diego de Siloe’nin çizimleri esas alınarak, Alkazaba ve Gibralfaro kelelerinin yıkılan bölümlerinin üzerine inşa edilmiş. Yapımı 1528’de başlayıp, 1782’de biten katedral 2. kulesi bitirilmediği için yerel halk tarafından Tek Kollu Kadın olarak adlandırılıyor. Katedralin içerisinde 16. ila 19. yüzyıllar arasında yapılmış dini resimlerin, heykellerin ve el yazmalarının sergilendiği bir müze hizmet veriyor.
Milattan önce 1. yüzyılda inşa edilen Roman Tiyatrosu, Alkazaba Kalesi’nin girişinde yer alıyor. Kentin en eski tarihi yapısı olarak kayıtlara geçmiş tiyatro, kentin Roma egemenliğinde olduğu dönemden kalan tek yapı konumunda. Parçaları kale yapımında kullanıldığı için yapısal özelliğinin bir kısmını kaybeden tiyatronun 2010 yılında açılan ziyaretçi merkezinden tarihi bilgiler öğrenebilir, çevreden çıkarılan el aletlerini ve seramik eşyaları inceleyebilirsiniz.
16. yüzyılın başlarında inşa edilen Buenavista Sarayı’nda ziyaretçilerini ağırlayan Picasso Müzesi, Endülüslü sanatkarların iş birliği ile 2003 yılında kurulmuş. Üvey kızının ve torunun bağışladığı, Picasso’nun tüm yaratıcı dönemlerini yansıtan 204 parçalık koleksiyona sahip müzenin ayrıca kütüphane ve sanatçıya ait dokümanlarla fotoğrafların bulunduğu arşiv bölümleri yer alıyor
1874 yılında inşa edilen Plaza de Toros arenasının tasarımını mimar Joaquín Rucoba yapmış. Boğa güreşlerinin yapıldığı 14.000 seyirci kapasiteli arena 1976’da Tarihi Sanatsal Anıt, 1981’de ise Kültürel İlgi Alanı Resmi Yerleşimi ilan edilmiş. Nisan-eylül ayları arasında açık tutulan tesiste boğa güreşlerinin dışında bu kültürel aktiviteyle ilgili konferanslar ve dersler veriliyor.
Temelleri, Jorge Loring ve Amalia Heredia çiftinin 1855 yılında kentin kuzeyinde zeytin, badem ve narenciye ağaçlarıyla kaplı arazileri satın almasıyla atılan Jardin Botanico, 1911 yılında Bilbao’dan gelen bir aileye geçmiş ve genişletilmiş. 1990 yılında belediye tarafından satın alınan bahçenin arazisi ikiye bölünmüş ve 1994 yılında kamuya açılmış. Günümüzde palmiye ağaçları, su bitkileri, Akdeniz florası bitkileri ile kaplı bahçe pek çok kuş türüne barınma imkânı sağlıyor.
“Güneş Sahili” adıyla ünlenen Malaga’nın toplam 15 kilometre uzunluğundaki plajları tatilcilere altın kumlar üzerinde güneşlenme ve tertemiz sularıyla Akdeniz’in tadını çıkarma fırsatı veriyor. El Candado, Las Acacias, Baños del Carmen, La Malagueta, San Andrés, Misericordia, Guadalhorce ve Guadalmar plajları altyapı güçlendirme ve temizlik çalışmalarının sonucunda Mavi Bayrak ödülünü sahip bir plaj olarak adlandırılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder