2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

GÖKDELENLERİN GÖLGESİNDE SİNGAPUR




Gökdelenlerin gölgesinde renkli sokaklar, sıcak insanlar ve renkler tanımlar bu toprakları... Uzak Doğu’nun karakteristik özelliklere sahip ada ülkesi Singapur, hoş görü ve huzurun hakim olduğu ortamıyla aynı zamanda ziyaretçilerini yatıştıran bir özelliğe sahip. Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden olan Singapur gezilecek yerler bakımından Uzak  Doğu‘nun en zengin yerlerinden biri. Malezya’nın hemen güneyinde yer alan bu ufak ülke gerek  sahip olduğu doğal güzellikleri gerekse de sahip olduğu turistik imkanları ile her yıl dünyanın bir çok noktasından milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. 
Singapur gezilecek listenizin ilk sırasında şehrin simgesi olan Merlion Heykeli var. 8,6 metre uzunluktaki yarı balık yarı aslan şeklindeki heykel Singapur’un simgesi olarak kabul ediliyor. Aslan şehir olarakta nitelendirilen 70 tonluk heykeli ilk gördüğünüzde biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama Singapur’un simgesi önünde bir fotoğraf çektirmeden şehirden ayrılmayı düşünmeyin bile. Üstelik arka planda Singapur’un bir diğer simge yapısı olan Marina Bay Sands Oteli yer alıyor, bu iki simge yapı ile birlikte güzel fotoğraflar çektirebilirisiniz.
Singapur’un bir diğer simgesi 2010 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan Marina Bay Sands Oteli dünyanın en ünlü yapılarından biri. 3 gökdelen ve üzerinde yer alan gemi figürü ile otel son dönem Singapur görsellerinin vazgeçilmez ögesi. Yapı içerisinde otel dışında alışveriş merkezleri, restoranlar, gösteri merkezi gibi birçok alan var. Otelin en dikkat çeken bölümü ise en tepede yer alan ve yüzerken adeta sonsuzlukta yüzüyor havası hissettiren Sonsuzluk Havuzu. Otelde kalmasam da havuza girmek isterim diye düşünenler için kötü haberim var, havuzu yalnızca otel müşterileri kullanabiliyor. smiley Güzel haberse otelin en tepesinde yer alan “SkyPark” adlı seyir terasına çıkabiliyor olmanız. Seyir terası gemi figürünün en uç noktasında yer alıyor ve olağanüstü bir Singapur manzarası sunuyor. 
Sentosa Adası, Singapur  listenize ekleyebileceğiniz çoğu eğlence parkını içinde bulunduran muhteşem bir ada. Bu Eğlence Adası içinde yok yok. Nakit ve zaman kısıtlamanız yoksa yalnızca bu adada bile birkaç gün boyunca gezebilirsiniz. Sentosa Adası içerisinde; Universal Studios eğlence parkı, Madame Tussauds balmumu müzesi, iFly Singapore adındaki uçuş similatörü, Tiger Sky Tower adında seyir kulesi, MegaZip Adventure Park, Wave House adındaki sörf havuzu, Trick Eye Museum adındaki sıra dışı müze gibi eğlence dolu yerleri görebilirsiniz. Bunun dışında deniz keyfi yapmak isterseniz de Siloso Beach tam sizlik diyebiliriz.
Singapur  listesinde en çok hoşuna giden yer neresi diye sorulsa bu soruya şüphesiz “Gardens by the Bay” denilir sanırım. Burası bitkilerin insanlarla olan ilişkisinin anlatıldığı, 101 hektar büyüklükteki dünyanın en orijinal parklarından biri.  Yeşilin her tonunu bulacağınız bu parkta birbirinden ilginç bölümler var. Parkın en dikkat çeken yapıları ise “SuperTrees” adındaki özel ağaçlar. Bu özel ağaçlar park için gerekli güneş, yağmur suyu ve gölgelik alan gibi birçok önemli ihtiyacı karşılıyor. Dilerseniz ağaçlar arasında oluşturulan özel platformda gezebilirsiniz.
Chinatown’un en dikkat çeken yapılarından olan Buddha Tooth Relic Temple 'da  Girişin ücretsiz olduğu tapınakta ibadet edenlere katılabilir. Üstelik tapınak içinde fotoğraf ve video çekimi konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Yağmur tanrısına adanan bu tapınağın içi de dışı kadar etkileyici. Bu tapınakta birbirinden orijinal fotoğraflar çekebilirsiniz.
165 m yüksekliğe sahip Singapore Flyer, şehrin dünyaca ünlü dönme dolabı. Dünyanın en yüksek dönme dolabı olma unvanına sahip olan bu yapı şehrin ikonik yapılarından. Dönme dolap içerisinde birçok tur seçeneği var. Sadece seyir amaçlı dönme dolaba binebileceğiniz gibi yemekli vb turlara da katılabilirsiniz. 
Sentosa Adası‘nda yer alan Universal Studios, Singapur listenizde en çok eğleneceğiniz  noktalardan biri. Universal Studios temasını bilmeyenler için kısaca anlatmak gerekirse; burası film temalı bir eğlence parkı. Bazı aktraksiyonlar çocuklar bazıları ise yetişkinler ise. Lunaparktan farkı ise park ünlü filmlerin temalarına sahip çeşitli bölümlere sahip. Yani bir bölümde Transformers teması varken diğer bölümde ise Madagascar teması var. Parkı doyasıya yaşayabilmeniz için en azından yarım günden fazla süre ayırmanız gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder