2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DOĞASI, TARİHİ VE YAŞANTISIYLA VIETNAM




Gezginler; pitoresk vadileri, plajları, sömürge kasaba ve köyleri, arkeolojik alanları, tapınakları ve kutsal adaları ile Vietnam’da bambaşka bir deneyim bulacak. Bir bakıma Asya’nın öteki yüzüyle karşılaşacaksınız. Güney Çin Denizi, Laos ve Kamboçya arasında kalan Vietnam, şaşırtacak derecede egzotik bir ülke olup doğal güzellikleriyle bize kalmış eşsiz bir miras aslında. Öyle ki Vietnam, hem bu doğal güzellikleri hem de yakın geçmişi ile günümüzde filmlere sıkça konu oluyor. Güney ve Kuzey olarak iki bölüme ayrılmış olan Vietnam gezilecek yerler açısından misafirlerine çok fazla seçenek sunuyor. Şimdi bu yerleri daha yakından inceleyelim…
Rengarenk, minik ve sevimli bir kasaba olan Hoi An Ancient Town‘a mutlaka uğramanız gerekiyor. Şehrin gece atmosferi ise bambaşka bir dünyada olduğunuzu kanıtlar nitelikte. Gece ışıklandırması, mumlar ve gece lambaları burayı hayallerdeki kadar güzel bir kasabaya dönüştürüyor. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için çok ideal ve farklı bir yer olduğunu göreceksiniz.
Bol motorsikletli, rengarenk çarşıları ve sıra dışı mimarileriyle Old Quarter‘ı çok beğeneceksiniz. Kendi yetiştirdiği ve ürettiği ürünleri satmak için tezgah açan Vietnam halkıyla iç içe olacağınız Old Quarter’da alışveriş yapmak çok eğlenceli bir aktivite olabilir.
Vietnam’ın başkenti Hanoi’den yaklaşık 4 saat uzaklıkta bulunan Ha Long Bay, ülkenin kuzeyinde kilometrelerce boyunca uzanan bir bölge. Muhteşem deniz manzarası ve binlerce adası, olağanüstü mağaraları, gölleri ve balıkçı köyleri ile Vietnam’a gitmişken görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Yüzyıllardır korsanların saklanmak için kullandığı bir körfez olan Ha Long Bay, misafirlerine Karayip Korsanları filminin içine girmiş hissi veriyor. Dünya Mirası listesinde bulunan Ha Long Bay Körfezi’nde Vietnam’ın olağanüstü doğasını görme şansını yakalayacaksınız. Burada suyun üzerinde kurulan evleri gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Gemi ile gidebileceğiniz Halong Bay köyüne gemiden inip kayıklara binerek kayaların arasından geçebilirsiniz. Dağların arasında yemyeşil bir su içinde yükselen minik tahta evler, bir masalın içindeymişsiniz gibi hissettirebilir.
Yine savaşın tarihine yakından tanık olacağınız Cu Chi Tünelleri, sabit ve hareketli mankenlerle birlikte çok daha gerçekçi bir görünüme büründürülmüş. Yer altına kazınan tünellerin içinden geçeceğiniz, Vietnam’ın savaş taktiklerini izleyebileceğiniz ve çok iyi fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer.
Devasa mağaraların içinden geçerek rengarenk kayalar görebileceğiniz Phong Nha Mağaraları da dünyadaki sayılı yerler arasında. Teknelerle ulaşım sağlanan bu mağaralarda geçireceğiniz zamanları ömür boyu unutamayacaksınız. Günümüze kadar çok iyi korunarak ve bozulmadan bugünlere getirilen bu mağaralar Vietnam halkı için de çok önemli bir konumda.
Mümkün olduğunca uzun bir süre kalmak isteyeceğiniz hatta hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir yerdir Trang An Grottoes. Etkileyici ve heyecan verici bir tekne yolculuğu yapacağınız bu bölgede, yol üzerinde birçok mağara, yeşillik, vadiler ve birbirinden güzel manzaralarla karşılaşacaksınız. Bölge aynı zamanda Kültür Miras alanında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder