2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BİR LİMAN KENTİ PORTO

Bir liman kenti olan Porto,Portekiz’in kuzeyinde yer alan karakteristik bir kent. Sahip olduğu tarihi değerlerle  Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan Porto’da geçmişinde hüküm sürmüş medeniyetlerin izlerine sıklıkla rastlamak mümkün. Kıta Avrupa’sının batı şehirlerinden olan Porto, bünyesinde barındırdığı seçkin turistik değerleriyle her geçen gün artırmaya devam ediyor. Şehrin dört bir yanına dağılmış olan tarihi ve kültürel zenginlikleri, Porto turunuzu daha keyifli ve anlamlı hale dönüştürüyor. Modern ve tarihi mimari yapıtları bir arada sunan Porto, Portekiz‘in ikinci büyük şehri olarak öne çıkıyor. Bölgenin görülmeye değer tarihi yapıtları, güler yüzlü halkı, sıcak havası ve göz alıcı silueti, gelen ziyaretçilerin üzerinde etkileyici bir intiba bırakıyor.  
Bizans dönemine ait eşsiz tarihi yapıtlar ve mimari kalıntılar ile çevrelenmiş olan Aliados Meydanı, şehrin en ünlü rotalarının başında geliyor. Yıl boyunca farklı etkinliklerin ve organizasyonların düzenlendiği mekanda, üstelik hediyelik eşya satan çeşitli alışveriş duraklarına da rastlanıyor.
19. yüzyılda şehre gelen yabancı yatırımcıları etkileyerek şehre yatırım yapmalarını sağlamak amacıyla Porto Ticaret Odası tarafınca inşa edilmiş olan Borsa Sarayı, göz alıcı mimari dokusuyla gelen turistleri etkilemeyi başarıyor. Şehir için büyük bir tarihine öneme sahip olan saray, 08.00-18.30 saatleri arası ziyarete açılıyor. Sarayın asıl ihtişamını, önemli şahsiyetlerin ağırlandığı Arap Salonu sayesinde sergiliyor.
Şehrin Terreiro da Se caddesinde konuşlanmış olan en eski mimari yapıtı Porto Katedrali, Romaneks mimari anlayışını günümüzde de aynı şekilde korumaya devam ediyor. Porto listenize  eklenilmesi gereken katedral, seramik ve vitray döşemeleriyle adeta göz kamaştırıyor. 12. yüzyılda Hristiyan Haçlılar tarafından kurulan yapıtın tasarımında Romaneks dışında ayrıca Gotik, Manuelin, Borak tarzına özgü detaylara da yer veriliyor.
Porto şehrinin en görkemli yapıtlarından olan San Francisco Kilisesi, benzersiz tasarımlarıyla sizi büyüleyici bir dünyaya sürüklüyor. Günümüzde fonksiyonel ibadethane olarak hizmet veren yapıt, 14-15. yüzyıllar arasında çok ağır bir işçilik neticesinde tasarlanan kilisenin motifleri, altın ayrıntılarıyla göz dolduruyor. Tarihi kemerleri ise yapıtın görünümünü daha kusursuz ve değerli hale getiriyor. 
Leopold Valentin isimli bir mimar tarafından tasarımı üstlenilen Dom Luis Köprüsü, muazzam manzarasıyla cezbedici bir görünüm olanağı sunuyor. Tekneler, sandallar ve birbirinden hoş binalar ile birlikte uyumlu bir ambiyans kazanan köprünün üst tarafı trafiğin geneli alt tarafı da tramvayların işleyişi için kullanılıyor. Porto listenizin arasında bulunan ve 1886 yılında hizmete açılan köprü, modern ışıklandırma sistemi sayesinde akşamları şehre ayrı bir atmosfer kazandırıyor. 
Hareketli bir yaşam tarzına sahip olan şehrin Rua de Santa Catarina caddesi, alışveriş olanakları sayesinde işlevsellik kazanıyor. Dünyaca ünlü mağazaların, nefis tatlar sunan kafelerin ve hediyelik eşya satan şirin dükkanların çevrelediği caddeye uğrayarak Porto gezilecek yerler turunuza hareketlilik katabilirsiniz. Zevkinize uygun yapacağınız alışverişlerin ardından istediğiniz bir kafede şehrin meşhur şarabını veya Nata kahvesini deneyimleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder