2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MASALIN GERÇEKLE BULUŞTUĞU BİR SEYAHAT: FAS KRALİYET KENTLERİ TURU

Kuzey Afrika’da bulunan Fas, son yıllarda seyahatseverlerin gözdesi durumunda. Her yıl 10 milyon turistin ziyaret ettiği ülke, adeta mistik bir masal diyarı… Rengarenk medinaları, farklı kültürü, çarpıcı mimarisi ve kraliyet kentleri ile bir seyahatten çok daha fazlasını sunuyor. Masalı gerçekle buluşturan Fas, tarihi, kültürü ve günlük yaşam ritüelleriyle size muhteşem bir deneyim vaat ediyor.
Kızıl şehir Marakeş, filmi ile ünlü Kazablanka, imparatorluk şehri Rabat ve yaşayan bir Orta Çağ kenti Fez… Çok daha fazlası bu turda sizi bekliyor. Peki gelin bu turda neler var birlikte bakalım…
Kraliyet Kentleri turumuzda gezmeye Fas’ın en turistik şehri olan Marakeş’ten başlıyoruz. Dar sokakları, otantik yaşantısı ve kızıl renkli yapılarıyla turistlerin ilgisini çeken şehirde ilk durağımız bölgenin en güzel minarelerinden birine sahip olan Kutubiye Camisi… Sonrasında ise Fas işi mozaik ve ahşap süslemelerle bezeli Bahia Sarayı‘nı geziyoruz. Ardından geleneksel aktarlarda yöreye özgü bitkilerden yapılan çeşitli ürünler hakkında bilgi aldıktan sonra Marakeş’in dar sokaklarındaki çarşıları geziyoruz.
Şehir turumuzdaki gezimiz UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı Jemaa el-Fnaa’da bitiyor. Gece ve gündüz her daim şehrin çekim noktası olan 1000 yıllık meydan şehrin egzotik yanını en güzel şekilde ortaya koyuyor. Bu meydanda yılan oynatıcılarından yöresel dansçılara kadar her türlü etkinliğe şahit olacaksınız.
Marakeş’te gün içinde dileyen misafirlerimizle bir düş bahçesi olan Majorelle Bahçesi‘ni ziyaret ediyoruz. Ünlü modacı Yves St Laurent’ın uzun yıllar yaşadığı evi ve peyzaj anlamında dünyanın en iyileri arasında gösterilen bahçeyi görme şansını buluyoruz. Akşam saatlerinde ise bizleri harika bir şov bekliyor. Marakeş gece hayatının en önemli etkinliklerinden biri olan Chez Ali‘de hem akşam yemeği yiyip hem de kültürel eğlenceye tanık olabilirsiniz.
Turumuzun bir sonraki gününde dileyen misafirlerimizle Essaouira kentine gidiyoruz. Atlas Okyanusu kıyısında yer alan şehir; kalesi, limanı, daracık sokakları ve renkli çarşısıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.
Marakeş’teki bir diğer günümüzde ekstra olarak düzenlenen Atlas Dağları 4×4 turuna katılabilirsiniz. Bu turda Berberi köylerini ziyaret ederek kırsal yaşama tanık olacaksınız. Bir Berberi evini ziyaret edeceğiniz turda Mulay Brahim Köyü‘nün sokaklarında dolaşacaksınız.
Marakeş’in ardından Kraliyet Kentleri Turunda göreceğimiz bir diğer şehir Fas’ın başkenti Rabat. İçinde tarih, kültür, modern hayat gibi birçok şeyi barındıran şehirde Kraliyet Sarayı’nı, Ehli Fez Camisini, Hassan Kulesi‘ni, geleneksel mimariye tanık olabileceğiniz 5.Muhammed mozelesini göreceksiniz. Günün belki de en güzel anlarını Udaya Kalesi‘nde geçireceksiniz. Kalenin içinde Chefchaouen’ı andıran mavi sokakları gezdikten sonra Rabat‘a veda edeceğiz.
Kraliyet Kentleri turunda göreceğimiz bir diğer şehir de Endülüs’ün kutsal bilim başkenti Fez… Gecesi ve gündüzü ayrı güzel olan şehirde bin yıldan fazla yaşayan tarihe tanık olacaksınız. Fez’deki şehir turumuzda ülkenin en eski saraylardan biri olan Kraliyet sarayını gördükten sonra bir seramik atölyesini ziyaret edip seramiklerin yapım aşamalarını öğreniyoruz. Daha sonrasında ise Medina’ya gidiyoruz. Labirent gibi sokaklarda gezip 2. Mola İdris‘in türbesini ve camisini görüyoruz. Sonrasında  tabakhaneye giderek deri yapımına da tanık oluyoruz.
Fez’deki şehir turumuzun ardından dileyen misafirlerle Fas’ın 1700’lü yıllara kadar başkenti olan Meknes‘e gidiyoruz. Şehrin dünyaca ünlü anıtsal Bab Mansur kapısını gördükten sonra Marakeş’teki Jemaa el-Fnaa Meydanı’nı andıran Hiba Meydanı’ndageziyoruz. Mola İsmail’in türbesini gördükten sonra ise bir Orta Çağ köyü olan Mola İdris‘i ziyaret edip Fez’e dönüyoruz.
Turumuzda göreceğimiz son şehir ise Beyaz ev anlamına gelen ve filmiyle adını dünyaya duyuran Kazablanka… Atlas Okyanusu‘na kıyısı olan ve ülkenin beyaz bölümünü oluşturan şehirde en dikkat çeken yapı dünyanın en büyük minaresine sahip olan 2. Hassan Camisi… 100 bin kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan sağlayan camiyi gezdikten sonra Kazablanka sahillerinde yürüyüş yapıp, plajlarda vakit geçiren insanları görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder