2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Yunanistan’ın Meşhur Simi Adası



Rengârenk evleriyle süslü güzel ülke Yunanistan’ın meşhur Simi Adası’nda tatil… Yüzyıllardır denizcilik geleneğinden ödün vermeyen ve gitgide daha da popüler bir tatil cenneti olmaya devam eden bu atmosferde tatil yaparak kendinizi şımartmanın artık zamanı geldi. Oniki Ada’nın en küçüğü Simi Adası tüm güzelliğiyle yaza merhaba dedi bile.

Kos, Rodos, Leros, Patmos, Tilos, Kalymnos ve Simi Oniki adalar olarak bilinir. Ada halkı geçimlerini sünger avcılığı ve gemi yapımından sağlıyor. Simi Adası tatilinde gemi yapımının halen devam ettiğini ve hatta Bodrum’da bile tekne satışının yapıldığını göreceksiniz. Rengârenk evleri yamaç üzerinde konumlanmış. Şayet Bodrum’da tatil yapıyorsanız buradan kalkan teknelerle kısa sürede Simi Adası’na ulaşabilirsiniz.



Şirin mi şirin Simi adasında gezerken arabaya ihtiyacınız olmayacak, kısa yürüyüşler yaparak birkaç saatte adanın tamamını görebilirsiniz. Limanın sol tarafında Gümrük binası var, hemen arkasındaki Barok Çan kulesini mutlaka gezmelisiniz. Merkezine yolunuz düştüğünde 400 merdivenden yukarı kıvrıldığınızda Khorio Kasabası sizi karşılar. Ve Yunanistan’ın meşhur begonvilleri arasındaki evlerini gördüğünüzde bir kez daha aşık olacaksınız buraya. Bizans Harabeleri, Agios Georgis Kilisesi ve Ortaçağ’dan kalma surlar buradaki gezinizde görmeniz gereken diğer duraklar. Bir de unutmadan Simi Adası’nda Denizcilik müzesine uğrayıp denizcilik geçmişiyle ilgili her şeyi yakından görebilirsiniz. Şimdi gelelim can alıcı o plajlara; Pedi Bay, Aghios Georgios’a gidip denizin eşsiz güzelliklerine kendinizi bırakın. Plajlara ulaşmak için taksi veya botları kullanabilirsiniz.



Simi Adası’nda ne yenir?

Buradaki turunuz esnasında birbirinden farklı yiyecek durakları çıkacak karşınıza. Keyifli bir yemek yemek istiyorsanız Simi Adası’nın meşhur Manos restoranına gidebilirsiniz. Lezzetli mi lezzetli Yunan mezeleri arasında enfes bir sofra sizi bekliyor Manos’ta. Yer bulmak için sıkıntı yaşayabilirsiniz, ona göre önceden yerinizi ayırtmanızı öneririz. Ayrıca sonradan bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız oturmadan önce menüyü mutlaka inceleyin. Tercihinizi balıktan yana kullanmak istemeyenler Souflaki denen pide arası şiş kebabı veya tavuk çeşitlerini deneyebilir. Bir başka seçenekte deniz ürünlerinden yapılan makarna.



Hem gönüllere hem de mideye hoş gelen Yunanistan’ın turizm cenneti Simi Adası’nı bir kez olsun görmeniz gerekiyor. Daracık sokakları, pastel boyalarla boyanmışçasına rengarenk evleri, tavernaları kısacası her şeyiyle mükemmel olan bu destinasyonu keşif listenize eklemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder