2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Türkiye’nin Arkeoloji Destinasyonları




Türkiye’nin dört bir yanı tarihle iç içe yaşıyor. Türkiye’nin arkeoloji destinasyonlarını ele aldığımız bu yazıda ülkemizin doğusundan batısına uzanan çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını görmekteyiz. Şayet tam bir arkeoloji tutkunuysanız tarih kokan bu rotalara yolculuk etme zamanınız gelmiş demektir.

Gaziantep – Zeugma

Enfes yemekleriyle olduğu kadar adını tarihi eserleriyle de duyuran Gaziantep’te Zeugma Antik Kenti’ni mutlaka görmelisiniz. Çingene Kızı mozaiğiyle ön planda olan antik kent, Gaziantep Nizip ilçesine 10 km uzaklıkta. Kültür ve tarih kokan bu rotada göreceğiniz çok şey var.



Çanakkale – Troya

Çanakkale’nin dillere destan tarihi rotası Truva’yı duymayanımız yoktur. Bugüne kadar pek çok filme ve kitaba konu olmuş Truva, tarih ve arkeoloji severlerin keşif listesine mutlaka dahil olmalı.



Şanlıurfa – Göbeklitepe

Türkiye’nin arkeoloji destinasyonları arasında başı çeken bir diğer rotamız Şanlıurfa’dan. Yapılış tarihi 12,000 yıl öncesine dayandığı düşünülen Göbeklitepe, tarihin en eski yerlerinden. Yapılan kazı çalışmalarında Taş devrinden kalan 20 adet tapınağın sadece 6 tanesi çıkarılmış durumda. Şehir merkezine 15 km uzaklıkta konumlu bu rota, keşif listenize dahil olmalı.



İzmir – Efes

Cilalı Taş Devri’ne uzanan tarihi ile ülkemizin en popüler arkeoloji destinasyonu haline gelen Efes, pek çok esere ev sahipliği yapıyor. Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi ve Yedi Uyurlar görecekleriniz arasında başı çekiyor.



Adıyaman – Nemrut Dağı

Adıyaman’ın Kahta ilçesi yakınlarındaki Nemrut Dağı, doğu ve batı uygarlıklarının adeta köprüsü görevini görüyor. Nemrut Dağı’na çıktığınızda Yunan ve Pers tanrılarının heykelleri sizi karşılar. Yıllar boyunca Unesco Dünya Mirası’na dahil olan bölgeyi Adıyaman’a giden herkesin yakinen görmesi gerekiyor.



Konya – Çatalhöyük

2013’ten bu yana Unesco Dünya Mirası Listesi’nde olan Çatalhöyük, 1960 yılında yapılan kazılarla adını duyurdu. Tarihi geçmişinde insanoğlunun toplayıcılıktan yerleşik hayata geçişine örnek gösterilen yerleşim yeridir Çatalhöyük.



Batman – Hasankeyf

Baraj suları altında kalmadan görülmeyi bekleyen Hasankeyf, ülkemiz açısından önemli yere sahip. Buraya ilk olarak M.Ö. 10’uncu bin yılda yani Neolitik Dönem’de yerleşilmiş ve Artuklu döneminde ise şehrin en gözde yerlerinden biri olmuştur.



Bu yıl tatil için Türkiye’nin arkeoloji destinasyonlarını ziyaret etmek isterseniz sizin için hazırladığımız listeye mutlaka bir göz atın. Her birinde ayrı bir tarih yatan bu rotalarda harika bir keşif turu sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder