2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

Enlerin şehri olarak da adlandırabiliriz Oslo’yu… Norveç’in en soğuk ve en büyük şehri olan Oslo, İskandinavya’nın en popüler kentlerinden biri olarak da dikkat çeker. İklimiyle ters orantılı sıcak insanları ve büyüleyici mimari yapılarıyla olağanüstü bir şehir. Göller ve adalardan oluşan bu kent, İskandinavya’nın en güzel ve estetik şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Körfeze kıyısında yer aldığı ve yemyeşil ormanlara da ev sahipliği yaptığı için de doğal bir cennet olarak adlandırılabilir. Doğal alanlarının sunduğu muhteşem manzaralarla gezginleri kendisine hayran bırakan Oslo, yaşam standardının oldukça yüksek olduğu, güvenli bir tatil seçeneğine bir göz atalım.



Akershus Kalesi, muhteşem manzarası ve tarihi önemi nedeniyle tatilcilerin Oslo listelerinde kendisine yer buluyor. Bir dönem idam cezalarının uygulandığı bir hapishane olarak kullanılan kale, 13. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş. Günümüzde de askeri amaçla kullanılmaya devam edilen yapının içerisinde ücretsiz ziyaret edebileceğiniz Norveç Silahlı Kuvvetler Müzesi ve Norveç’in Direnişi Müzesi bulunuyor.



1697 yılında tamamlanan Oslo Katedrali, günümüzde Norveç Kraliyet ailesi ve Hükümeti tarafından düzenlenen halka açık etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Yapım yılı itibariyle Oslo’da inşa edilmiş 3. katedral olan yapı, çeşitli nedenlerden dolayı defalarca yeniden inşa edilmiş. 1950’de tamamlanan son yenileme çalışmalarıyla Barok tarzı orijinal iç mimarisini geri kazanan katedralin tavanında bulunan cam mozaikleri, dini yapının en fazla dikkat çeken ayrıntısını oluşturuyor.



Yaz boyunca ziyarete açık tutulan Kraliyet Sarayı, 19. yüzyılın ilk yarısında Fransa doğumlu Norveç Kralı 3. Charles’ın ikametgahı olarak inşa edilmiş. Kralın ölümünün ardından 1849’da tamamlanabilen saray, Slottparken isimli yeşil alanın içerisinde yer alıyor. Günümüzde de kraliyet ailesinin hizmetinde olan 173 odalı konutun yemek salonları, seremoni alanları, toplantı odaları gibi önemli bölümlerini ortalama 1 saat süren rehberli turlara katılarak görebilirsiniz.



Norveç Ulusal Opera ve Bale Topluluğu’na ev sahipliği yapan Oslo Opera Binası, 350 adayın başvurduğu bir tasarım yarışması sonucunda inşa edilmiş ve 2008 yılında kullanıma açılmış. İskandinav ülkelerindeki en modern yapıları arasında gösterilen binanın tasarımında ziyaretçilere denizden yükseliyormuş hissi verilmek istenmiş. Ücretsiz olarak gezebileceğiniz kültürel yapıda konser salonlarının yanı sıra çeşitli sanatsal çalışmalar sergileniyor.



Oslo Üniversitesi’nin bünyesindeki Norveç Halk Müzesi’nin bir parçası olan Viking Gemi Müzesi Oseberg, Gokstad ve Tune kazı alanlarından çıkartılmış arkeolojik eşyalara ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçilerine Viking Çağı ile ilgili detaylı bilgiler sunan müzenin koleksiyonunda en büyük ilgiyi toprak altından eksiksiz olarak çıkartılan Oseberg gemisi çekiyor. Gemi dışında sergilenen diğer eşyalar arasında giyim eşyaları, at arabası, ev gereçleri ve el aletleri gibi Vikingler’in yaşam stiline ışık tutan parçalar bulunuyor.



Oslo listesinde sırada, sanat tarihine meraklı gezginlerin ilgilerini çekeceğini düşündüğüm Munch Müzesi var. Modernizm akımının en önemli sanatçılarından biri olan Edvard Munch’un hayatının anlatıldığı ve eserlerinin sergilendiği müze, Oslo Belediyesi’nin sinema salonlarından toplanan gelirle sanatçının 100. doğum günü olan 1963 yılında açılmış. Yarısını Munch’un eserlerinin oluşturduğu müzenin daimi koleksiyonunda 1.200 tablo, 18.000 baskı, 6 heykel ve binlerce kitap bulunuyor.



Tek bir heykeltıraş tarafından yapılmış eserlerin sergilendiği dünyanın en büyük parkı olarak anılan Vigeland Sculpture Park’nın inşası 1949 yılında tamamlanmış. 1869-1943 yılları arasında yaşamış olan Gustav Vigeland’dan adını alan parkta heykeltıraşın hayatı boyunca bronz, granit ve dökme demir kullanarak yarattığı 200 heykel bulunuyor. Yemyeşil, huzur dolu ortamında keyifli saatler geçirebileceğiniz parktaki heykeller ana kapı, köprü ile çocuk oyun alanı, çeşme, monolit plato ve hayat çarkı isimli 5 farklı bölümde sergileniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder