2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MOZAİKLERE GİZLENEN TARİH TUNUS




Hep muhteşem sahilleri ile anılan Tunus, aslında daha içerilere doğru girildiğinde çok daha fazlasına sahip olduğunu hissettiriyor. Bu kuzey Afrika ülkesi sahip olduğu Sahra çölü, devasa antik kalıntılar, egzotik şehirler ve renkli pazarları göz önüne alındığında küçük boyutuna rağmen aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir ülke. Tunus, Roma’nın kültürel geçmişi ve geride bıraktıkları için bile başlı başına ziyaret edilebilecek bir yer. Berberi dilinde konaklanacak alan anlamına gelen Tunus, Fenike kökenli Kartaca Uygarlığıyla anılıyor. Ancak gelip geçmiş Arap ülkelerinin geride bıraktıkları da göz ardı edilemeyecek kadar güzel ve İslami mimarinin en güzel örneklerini de görmeniz için çok büyük bir fırsat.
Müzeleri gezmeyi sevmeyenler bile bu müzedeki muhteşem mozaikleri gördüğünde etkileneceklerdir. Kuzey Afrika’nın en güzel müzelerinden biri olmasının yanında dünyanın en önemli mozaik koleksiyonlarına sahip. Tunusa geldiğinizde asla kaçırılmaması gereken bir antik dünya sanatı müzesi olarak kesinlikle tavsiyemizdir.  Görkemli bir saray içerisinde yer alan müzede 4 bin 700 metrekare mozik bulunmaktadır. En önemlilerin arasında eşi ve benzeri bulunmadığı söylenen şair Virgilius'un portresi ve 3. yy ait olağanüstü Deniz tanrısı Neptün ve 56 madalyon mozaiği vardır. Ayrıca müzede antik yunan,roma,tunus ve İslam akımı dönemlerine ait önemli tarihi sanatsal eserler bünyesinde bulundurur. 
Zitouna Camii, ve çevresi Tunusta gezilmesi gereken yerlerin başında gelir. Kelime anlamı zeytin olan camii, kentte en önemli dini yapıyı oluşturur. Aynı zamanda yapı tarihte ki ilk islam üniversitesidir. 
Fransız döneminden kalma en önemli dini yapılardan biri olan katedral görülmeye değer Roma, Mağribi ve gotik tarzların karışımı bir mimariye sahiptir. 1882 yılında inşa edilmiş katedralin önünde  İbn-i Haldun'un dev heykeli bulunmaktadır ve karşısında bulunan saat kulesi şehrin sembolidir. 
Tunus'un en modern ve hareketli caddesidir. Tren istasypnundan medine bölgesine kadar olan bu caddede çok sayıda restoran ve kafeler bulunmaktadır. 
Yemyeşil doğal bir alana sahip bu park Tunus'un en büyük parkıdır, şehir merkezinin güneyinde Tunus gölünün kıyısında yer alır Bol oksijenli atmosfere sahip olan, aynı zamanda içerisinde hayvanat bahçeside bulundurur. Doğa ile iç içe olabileceğiniz dilerseniz kurulu bir spor tesisi alanında yürüyüş yapabileceğiniz Belvedere Parkına keyifli bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Bir zamanlar Roma’nın en büyük rakibi olan Kartaca Fenikelilerin tarih kitaplarında sonsuza kadar yer alacak bir şehir. Antik şehrin atmosferi paha biçilemez bir keyif sunuyor ve başkent Tunis’e çok yakın bir mesafede bulunuyor ve burada Kartaca Harabelerinide ziyaret edebilirsiniz. Başkent merkezde bulunan Medina gezisi ve Souk’ta Tunus’un eski ve otantik çarşısında  alışveriş imkanı sizleri bekliyor olacak.
Tunusua hakim bir bölgesinde Sidi Bou Said bölgesinde verilecek kahve molası ile Muhteşem derecede sevimli olan bu tepe kasabası sanki usta bir ressamın fırçasından çıkmış tablo misali karşımıza çıkıyor.  Bembeyaz sokakları, demir cam çerçeveleri, mavi kapıları ve Tunus mimarisinin en güzel örnekleriyle Akdeniz manzarasını arkasına alan şehir adeta bir hikâye kitabından çıkıp hayatın içine gelmiş bir şehir. Göz alıcı beyazlıkta evler ve ufuk çizgisinde dalgalanan serap insana kendisini bir masaldaymış gibi hissettiriyor. Tozeur’da bulunan tuzla, apayrı bir gezegen görüntüsüne sahip. İlk görüşte gözleri yoracak kadar parlak ve efsanevi bir güzelliğe sahip. Burayı ziyaret ettiğinizde doğanın ne kadar ilginç şeyler yaratabileceğini görüp hayretler içinde kalacaksınız. Hammamet’in tüm özelliği plajı aslında. Tunus’un en gözde tatil merkezlerinden biri olan Hammamet masmavi bir denizin arkasında küçük beyaz noktalar gibi sıralanmış beyaz evlerden oluşuyor. Bu kentin rahatlatıcı atmosferi güneş banyosu yapmak için gelenleri ya kumsala kilitliyor ya da restore edilen tarihi şehir merkezindeki pazarlarda streslerinden arınmasını sağlıyor. Tunus’un tüm güzelliklerini tek bir pakette ziyaretçilerine sunuyor. 

alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder