2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Orta Avrupa Turları İle Harika Şehirlere Yolculuk





Orta Avrupa deyince 3 güzelinden bahsetmeden olmaz. Budapeşte, Viyana ve Prag’dan bahsediyoruz elbette. Bu şehirlerin gezilecek yerleri nereler, nerede ne yenir gibi tüm soruların cevapları bu yazıda. Orta Avrupa turları ile harika şehirlere yolculuk etme zamanı!

Budapeşte

Macaristan’ın başkenti Budapeşte, tarihi geçmişinde Osmanlı ve Roma İmparatorluklarının hâkimiyetini ele almış zengin tarihi ve göz alıcı mimarisi ile zarif bir şehirdir. Avrupa’nın en romantik şehirleri arasında gösterilir. Tuna Nehri şehrin harika doğası içinden geçerek şehri ikiye bölmüştür. Çeşitli konaklama seçeneklerinin olduğu bu şehir turizmin en gelişmiş yerleri arasında. Orta Avrupa turlarına katıldığınızda Budapeşte keşif listenizde olacak.

Budapeşte’nin gezilecek ve görülecek yerleri

Budapeşte’ye gittiğinizde; Buda Kalesi, Parlamento Binası, Aziz Stefan Bazilikası, Zincir Köprü, Balıkçı Tabyası, Gellert Tepesi, Opera ve Sinagog Binaları, Kahramanlar Meydanı, Andrassy Ut Caddesi, Matthias Kilisesi, Vaci Utca Caddesi, Terror Evi Müzesi, Vajdahunyad Kalesi, Margaret Adası, Opera Binası, Memento Park ve Tuna Ayakkabıları Anıtı sizi bekliyor olacak.



Budapeşte’de Ne Yenir?

Macar mutfağının en önemli lezzeti Gulaş, iri et parçaları, soğan, paprika biber, patates ve sarımsakla yapılan bir çorba türüdür. Yemeği andıran bu yemek Macar mutfağından eksik olmaz. Paprika, Tokany, Fözeleks, Langos, Unicum’u denemeden Budapeşte’den ayrılmayın.

Viyana

Müziğin ritmine kendinizi kaptıracağınız şehir Viyana, Avusturya’nın başkentliğini yapmaktadır. Ülkenin en kalabalık şehri olmasına rağmen en küçük yüz ölçümüne sahiptir. Bahçe ve yeşil alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken Viyana, tarih ve sanat konusunda muazzam bir zenginlik barındırıyor. Şehirdeki müzik üniversitesi sayesinde müzik ritmi tüm caddelere yayılmış durumda. Şehrin mimarisinde ise Rönesans döneminin izlerine rastlanmakta.

Viyana’nın gezilecek ve görülecek yerleri

Hofburg Sarayı, Schönbrunn Sarayı ve Bahçeleri, Aziz Stefan Katedrali, Ulusal Tiyatro, Karl Kilisesi, Graben Caddesi ve Veba Sütunu, Sanat Tarihi Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, Belvedere Sarayı, Opera Binası, Viyana Belediye Binası, Karntner Strasse ve Donner Çeşmesi, Hundertwasswer Evi Viyana tatilinizde göreceklerinizden bazısı.



Viyana’da Ne Yenir?

Viyana mutfağı; şnitzel, pasta ve kahve üçlüsünden oluşuyor. İtalyan ve Fransız mutfağının izlerini taşıyan bu mutfak, et ve hamur işleri konusunda oldukça iddialı. Sebze ve et çeşitliliğine göre hazırlanan enfes soslarının tadına da mutlaka bakmalısınız. Viyana’nın olmazsa olmaz lezzetlerinden olan şnitzellerin yapımında bu soslar kullanılıyor. Özellikle Tafelspitz, Wurst, Semmelknödel ve Sacher Torte’nin tadına bakmalısınız. Bu güzel lezzetlerin ardından kahveleri ile meşhur şehirde Melange’yi denemenizi öneririz.

Prag

Romantik ve mistik havası içinde kaybolacağınız harika bir Prag turu sizi bekliyor. Avrupa’nın turizm cennetlerinden biri olan bu şehir Vltava Nehri üzerinde kurulu. Özellikle geceleri ışıl ışıl görüntülere sahne olan Prag Kalesi’nde pek çok konser düzenlenmiştir.

Prag’ın gezilecek ve görülecek yerleri

Prag’ın birbirinden güzel rotalarıyla tanışacağınız bu turda; Eski Şehir Meydanı, Astronomik Saat ve Eski Belediye Sarayı, Prag Kalesi, Aziz Vitus Katedrali, Charles Köprüsü, Wenceslas Meydanı, Petrin Tepesi ve Gözlem Kulesi, Dans Eden Ev, Josefov, Mala Strana, Aziz Niklaus Kilisesi, Prag Belediye Sarayı, John Lennon Duvarı, Prag Ulusal Müze, Prag Ulusal Tiyatro, Strahov Manastırı, Klementinum, Kampa Adası, Kafka Müzesi, Tyn Kilisesi keşif listenizde olacak.



Prag’da Ne Yenir?

Şimdi sıra Prag lezzetleriyle tanışmaya geldi. Başta Gulaş çorbası olmak üzere et ve sebze yemekleri mutfağın olmazsa olmazları arasında. Yemeklerin yanında ise geleneksel içkisi olan bira tercih edilebilir. Trdelnik olarak adlandırılan hamur tatlısını yemekten sonra denemenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder