2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Budapeşte – Viyana – Prag Turuna Çıkıyoruz








Orta Avrupa’nın en güzel 3 başkentine doğru yolculuğa çıkıyoruz. Şehirlerin tarihini, gezilecek yerlerini ve tüm merak ettiklerini yazımızda bulabilirsin.
Budapeşte

1873’te Budin ve Peşte şehirlerinin birleşmesiyle Macaristan’a başkentlik eden şehir Budapeşte. Tarih, kültür – sanat etkinlikleriyle Avrupa’nın en romantik şehirleri arasında gösterilmektedir. Tuna Nehri şehri ikiye ayırırken Zincir Köprüsü şehri birleştirmektedir. Nehrin kenarına açılan otellerle şehir turizm açısından büyük bir gelişme sağlamıştır.



Budapeşte’de gezilecek yerler; Buda Kalesi, 700 odalı Parlamento Binası, 2. Dünya Savaşı’nda yaşanılanları hiçbir zaman unutmamak adına yapılan Tuna Ayakkabıları Anıtı, Kahramanlar Meydanı, Opera ve Sinagog Binaları, Erszebet Köprüsü, Tuna Nehri ve Zincir Köprüsü başlıcalarıdır.



Budapeşte’de ne yenir? Senin için cevaplıyoruz. Gulaş ilk cevabımız. Gulaş; çorba kıvamında içinde et, sebze, patates ve paprika bulunan Macar mutfağının meşhur yemeğidir. Chicken paprika, Langos (pişinin çeşitleri), Palinka ve Unicum denemen gereken lezzetler arasındadır.


Viyana

Viyana; Mozart, Beethoven, Brahms gibi duayenlerin kabul ettiği “müziğin şehri” olmuştur. Şehirde yer alan müzik üniversitesi şehrin caddelerine doğru müziğin yayılmasını sağlar. Avusturya’nın yaşadığı birçok tarihi olay Viyana’yı daha da özel kılmaktadır. Şehrin mimarisinde Rönesans döneminin etkilerinin yanı sıra Barok ve Rokoko dokunuşlara rastlanmaktadır.



Viyana’da gezilecek yerler; St. Stephen Katedrali, Prater, Hofburg Sarayı, Parlamento Binası, Opera Binası, üniversite, Hundertwasser House ve müzeler başlıcalarıdır. Kraliçe Sisi’nin Sarayı olan Schönbrunn Sarayı, Mayerling av köşkü, yeraltı gölü Seegrote gezilecek yerler arasındadır.



Viyana’da ne yenir? Bu sorunun vazgeçilmez cevabı Şnitzel ! Kendilerine özgü soslarla hazırlanan şnitzellerin lezzeti bir başka. Yemeden dönmemelisin. Tafelspitz, Wurst, Semmelknödel ve Sacher Torte denemen lezzetler arasındadır. Viyana kahveleri ile oldukça meşhur bir şehir ve sen de en özel kahvesi Melange’yi içmelisin.
Prag



Orta Çağ şehri Prag, adeta bir turizm cennetidir. Vltava Nehri üzerine kurulan şehir, romantik ve mistik havasıyla tüm misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Sokaklarında Kafka’nın izini sürüp, Nazım Hikmet’in şiirler yazdığı nehir kenarında bir yolculuğa çıkma zamanıdır. Şehirde mutlak görülmesi gereken Prag Kalesi’nin ışıklandırmasını zamanında konser vermek için Prag’a gelen efsane rock grubu Rolling Stones’un üstlendiğini biliyor muydun?



Prag’da gezilecek yerler; Old Town Meydanı, üzerinde 12 Havari bulunan Astronomik Saat, 31 Aziz heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, Franz Kafka’nın evi, Vltava Nehri, dünyanın en büyük antik kalesi olarak bilinen Prag Kalesi başlıcalarıdır. Atatürk’ün 1918 yılında kaldığı oteli, Mozart’ın, Puşkin’in ve Beethoven’ın evlerini ziyaret etmeyi ihmal etme.



Prag’da ne yenir? Çek mutfağı, kahvaltı kültürünü barındırmamakla birlikte Macaristan mutfağından etkilenmiş ve yeniden yorumlamıştır. Gulaş çorbası, et ve sebze yemeklerini kendi yorumladıkları şekilde deneyebilirsin. Trdelnik, sokaklarda satılan hamur tatlısını yemeden dönmemelisin. Geleneksel içkileri bira olduğundan şehirde birbirinden farklı bira çeşitlerini uygun fiyata bulabilirsin.

Sen de tüm bu yazılanları yaşamak istiyorsan Orta Avrupa turlarımıza katılmalısın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder